Tanım: cüzdan da tasinirsa bolluk ve bereketin getirdiğine inanılan hurma çekirdeği inanışı. bereketi verende, alanda allah'tir.
Hacdan gelen 1 hurma çekirdeğinin üzerine eüzü besmele ile 7 Ayetel kürsi,3 İhlas 1 Fatiha 1 Vakıa suresi ve 1 defada kaf suresi 9.ayetini okuyup üfleyin.Çekirdeği cüzdanızda taşıyın. Allah'ın izniyle cüzdanınızdan para eksik olmaz.Bolluk ve bereket olur.
Hurma çekirdeği karın şişliklerine, bağırsak gazlarına ve toksinlere karşı faydalıdır. Çekirdekler parçalanarak su ile iyice kaynatılıp içilirse böbrek ve safra taşları olanlara iyi gelir. Hurma çekirdeği yakılarak sürme gibi göze çekilirse kirpikleri uzatır, göz çapaklarına iyi gelir.
Hurmalardan geriye kalan çekirdeklerin bereket ve bolluk getireceğine inanılır, bu nedenle cüzdan ve çantalarda saklanır.
Çatal, kışın daha hafif geçeceğini ve ılıman bir havayı işaret eder. Bıçak, kuru soğukların buz gibi keskin yaşanacağının ve karsız bir kışın habercisidir. Kaşığın rivayeti ise karların çok olacağı ve kışın tam anlamıyla yaşanacağıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Yıkanırsa parlaklığı artar, etleri yumuşar ve yemesi güzelleşir. En iyisi hurmaların ikram edilmeden önce yıkanıp kurulanmasıdır.
Yakın tarihli bir araştırmaya göre, çekirdekler, karaciğer ve böbrekte erken diyabetik komplikasyonlara karşı potansiyel koruyucu etkiler gösterdi. Hurma çekirdekleri, çeşitli patojenik virüslere karşı antiviral ajanlar olarak görev yapar. Birçok viral enfeksiyon tipinin tedavisinde ve önlenmesinde faydalı olabilir.
Hurma'yı düzenli yemek aynı zamanda basuru da engeller. Basuru olanlara da şiddetinin hafiflemesine yardımcı olur.
Ürünü çözünmüş şekilde teslim aldıysanız buzdolabınızda hava almayacak şekilde ağzı kapalı muhafaza etmelisiniz. Berhi Yaş hurmayı 10 gün içerisinde, Sukkari yaş hurmayı 1 yıl içerisinde tüketmeniz uygundur. Tüketeceğiniz kadarını çıkarmanız tavsiye edilir.
Hurma ağcının ömrü de tıpkı insan ömrü gibi 60-70 sene, en fazla 130 senedir. En verimli yılları ise 15-40 yılları arasındadır. Hurma ağacı birçok ağaca nispeten daha kalın ve dik bir gövdeye sahiptir. Hurma ağacı sıcak ve sulu ortamda ancak meyve verebilir.
Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (C.C.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (C.C.) Onu Meryem'e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.
Afrodizyak etkisi gösteren hurma, cinsel gücü ve isteği artıyor. Çiftlerde cinsel soğukluğu bitiriyor. Tek başına eczane görevi gören bu mucizevi meyvenin bir tanesi bile bolca kalsiyum ve magnezyum, 1.5 gr lif ve 160 mg'dan daha fazla kalp sağlığı açısından önemli olan potasyum içeriyor.
100 gramında 6,7 gram lif içeren hurma, yüksek lifli meyvelerin başında geliyor. Lifli yiyeceklerden zengin beslenmek de bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkilidir. Sindirim sisteminin düzenlenmesi de hemoroit, kolon kanseri ve kolit gibi sindirim sistemi hastalıkları riskini azaltır.
İnsanları köklerinden sökülmüş hurma kütükleri gibi kaldırıp atıyordu. Orada meyve(ler) ve salkımlı hurma ağaçları vardır. İçlerinde her türlü meyve, hurma ve nar vardır. (Savaş gereği,) hurma ağaçlarından her neyi kestiniz, yahut (kesmeyip) kökleri üzerinde dikili bıraktınızsa hep Allah'ın izniyledir.
Hurmanın tek kılınması Allah'ın birliğine işaret içindir.
Resûlullah (s.a.v), günün içinde, nice fiilinde, hep teki seçer. Meselâ, suyu iki veya dört yudumda değil, üç yudumda içer. Abdestte de, gusülde de suyu iki, dört veya altı kere değil; üç kere üstüne dökmeyi tercih eder.
ABD'li bilim insanlarının araştırmasına göre, hurma ve kan şekeri arasında dengede tutulması gereken bir nokta var. Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor. Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.
Hurmanın taze olup olmadığını anlamak için; içine bakılması gerekiyor. Eğer hurmanın içi koyu bir renkse, bu bayat olduğu anlamına gelir. Taze hurmanın içi açık renk olmalıdır. Açıkta satılan hurmanın üzerinde toz birikmiş olma olasılığına da dikkat etmek gerekiyor.
, Pakistan, Yemen ve Türkmenistan'da yetişen 60 milyon ton hurma ile ilk sırada yer alır; Afrika, Cezayir, Mısır, Fas, Moritanya, Libya, Mali, Nijer, Sudan, Çad, Tunus ve Somali 32 milyon ton üretimle ikinci sıradadır.
Doğal ödem sökücü
Bir bardak su içerisine dört adet hurmayı ekleyin. Ağzını bir çay tabağı ile kapatın. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra suyu için ve hurmaları tüketin. Bu yöntemle vücudunuzdaki fazla ödem vücuttan atılacaktır.
Sebzeler: karnabahar, lahana, pancar, şalgam, Brüksel lahanası, havuç, brokoli, salatalık, yeşil fasulye, soğan, kereviz, lahana, patlıcan domates ve biber suda çözülmeyen lifli gıdalardandır ve çiğ olarak tüketildiğinde fazla lif sağlamaktadır.
Doktor önerisiyle yaşam ve beslenme alışkanlıklarının edinilmesi; bununla birlikte ilaç kullanımına başlanması ile herhangi bir ilerleme sağlanamazsa skleroterapi, lazer tedavisi, infrared koagülasyon, hemoroidektomi, longo hemoroidopeksi, THD ameliyatı kullanılacak bazı tedavi yöntemleri arasındadır.
Buz uygulaması: Şişmiş alanlara bir seferde 10 dakika boyunca bez kaplı buz paketleri uygulanması hemoroid ağrısının ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olabilir. Lifli beslenmek ve su içmek: Lifli beslenmek ve günde ortalama 2 buçuk litre su içmek; dışkıyı yumuşatarak bağırsaklardan geçişi kolaylaştırır.
Bir hadis-i şeriflerinde de Peygamber Efendimiz (asm) hurmanın doyuruculuk ve kifayetini anlatmak için Hz. Aişe'ye "Ya Aişe evinde hurma olmayanlar açtırlar" (Müslim,et'ime 153; Darimi,et'ime 26) buyurmuştur. Bu sözü iki veya üç defa tekrarlamıştır.
O sabahın ilk vaktinde (yenirse) panzehirdir." Sa'd bin ebi Vakkas rivayet ediyor; Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdular: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder." Başka bir rivayette "zehir ve sihir zarar vermez".
Hurmanın tek sayıda yenmesi Allah'ın birliğine işaret içindir. Bu nedenle hurmanın tek sayılarda yenmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri