- Diğer buğdaylara göre 3 kat fazla E vitamini, 2 kat fazla çinko, demir magnezyum ve potasyum içermektedir. Bir sağlık tanesidir. Sindirilebilir gluten yapısına sahip Mor Buğday Unu, her türlü ekmek, pasta, kek, kurabiye, börek ve tüm hamur işlerinde sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabilir.
Söke mor unu hamur işlerinizde ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz. BUĞDAY UNU,SEBZE VE MEYVE KURUSU (SİYAH HAVUÇ,BÖĞÜRTLEN,YABAN MERSİNİ VE KARADUT),ANTİOKSİDAN (ASKORBİK ASİT).GLUTEN İÇERİR.
Mor un, içerdiği antosiyaninler etkisi ile antosiyaninlerin sağlığa faydalı etkilerine sahiptir. Bu nedenle antioksidan, anti-inflamatuar, anti-viral ve anti-kanser etkileri bulunmaktadır. Antosiyaninlerin diğer önemli bir etkisi de amilaz enzimini inhibe edici etkisidir.
Söke Mor Un, içerisinde yüksek antosiyanin içeren kırmızı meyve ve sebze özütleri (siyah havuç, böğürtlen, yaban mersini ve karadut) ile buğday unu karışımından oluşmaktadır. Rengini meyve ve sebze özütlerinden alır, renklendirici içermez.
Neden mor ? Mor Un, doğada bulunan kırmızı & mor sebze ve meyve özlerinin yüksek teknoloji kullanılarak saflaştırılıp elde edilen Mormix'in Una katılması ile üretilmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Mor renk, Kırmızı sebze meyvelerdeki aktif bileşenlerin doğal renginden geliyor. Mor gıdaları özel kılan antosiyaninler, Yaban mersini, Ekşi karadut, Nar, Vişne, Patlıcan, Böğürtlen, Kırmızı soğan kabuğunda bulunan renk pigmentlerinden elde edilmektedir.
Mor rengin oluşumunda kırmızı ve mavi renklerine ihtiyaç duyulur. Kırmızı ve mavi renkleri karıştırılarak mor rengi elde edilmektedir. Renklerin karışımıyla ortaya çıktığı için mor bir ara renk olarak kabul edilmektedir. Ara renkler ikincil renkler olarak da kabul edilmektedir.
KADINELİ GURME farkıyla, mor unu sizlere glutensiz olma ayrıcalığıyla sunuyoruz, sağlığınız için en güvenli olan Mor unu mutlaka evlerinizde denemenizi tavsiye ediyoruz. NOT: Beyaz un yerine her yemekte ve tatlı da tercih edebilirsiniz.
bu nedenle üretilen unlu mamuller de mor bileşenlerce zenginleştirilmiş olduğu için mor renktedir. Sentetik herhangi bir kimyasal içermeyen, %100 doğal ve tamamen ülke kaynaklarıyla üretilen %100 yerli bir üründür.
Mor buğday unlar vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiştir. Bu sayede, bir süper besin olmasa bile toplumda eksikliği sıkla görülen bu vitamin ve mineralleri bu şekilde de almış oluyoruz. Mor buğday unu gluten içerir. Gluten hassasiyeti ya da çölyak hastalığı olanlar tercih etmemelidir.
Sindirilebilir gluten yapısına sahip Mor Buğday Unu, her türlü ekmek, pasta, kek, kurabiye, börek ve tüm hamur işlerinde sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabilir.
Mor Buğday, menekşe buğdayı olarak da bilinir. Buğdayın dış kabuğunda bulunan antosiyaninler buğdayın mor rengini oluşturmaktadır. Diğer buğdaylara göre 3 kat fazla E vitamini, 2 kat fazla çinko, demir magnezyum ve potasyum içermektedir.
Mor renk, kırmızı ve mavi renklerin karışımıyla elde edilen ve doğada nadiren bulunan bir renktir. Bu özelliği sayesinde tarih boyunca değerli ve önemli bir konuma sahip olmuştur. Gökkuşağının en güçlü dalgasına sahip olan bu renk, güç ve zenginliği simgeler. Ayrıca hayal gücü ve maneviyatla da ilişkilendirilir.
Asaletin rengi olan mor, aslında doğada bulunan bir renk değildir. Mavi ve kırmızının karışması sonucunda oluşan bu renk, kendine güveni artırır. Bizim bu rengi seçip kullanmamızın sebebi ise tam olarak budur. “Kendine güven” mottosunu benimsediğimiz için bu rengin bizim için önemli bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz.
Sorusunun yanıtı evettir. Çünkü mor ekmekler oldukça düşük kalorilidir.
Folik asidin yanı sıra vitamin ve mineral zengini olan bu un, anne sütünün artırılmasına da yardımcı olur. Zengin lif içeriği sayesinde siyez unu sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkilidir. Sindirimi son derece kolay olan bu un, kabızlık ve mide şişkinliği gibi sorunların oluşmasını engeller.
Mor rengin kaynağı Antosiyanin adı verilen bir maddedir. Bu madde böğürtlen ,ekşi mor dut ,yaban mersini ,vişne ,nar patlıcan ,mor soğan kabuğundan elde edilmektedir. Antosiyaninler ,ileri teknoloji yöntemlerle moleküler saflaştırma sonucunda ekmeklik una katılan son ürün haline getirilmektedir.
Renklerin psikolojik anlamları arasında mor rengi, uyku problemi çeken kişiler tarafından sıklıkla kullanılır. Bunun nedeni ise uyku getirici etkiye sahip olmasıdır. Aynı zamanda, mor rengini hayal gücü artırma etkisi de vardır. Mor renk genellikle, insan psikolojisini olumlu olarak etkiler.
İçeriği bazı vitamin ve mineraller sayesinde mor ekmek, hem kilo vermeye yardımcı olurken hem de vücudun daha sağlıklı olmasına katkı ağlamaktadır. Hal böyle olunca diyetisyenler artık, diyet listelerine mor ekmeği eklemektedir.
Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar, tohumun veya tahılın ismiyle anılır. Renkleri, un topaklarının büyüklükleri ve içerdiği yararlı maddeler değişiklik gösterse de en sağlıklı unlar arasında yer alırlar.
Ekmek hamuru yapmak içinse ova, Tellioğlu, söke veya Hekimoğlu un kullanıyorum. Genel de unların için de askorbik asit bulunur. Ama organik un alırsanız içinde hiçbir katkı maddesi olmaz.
Mor renginin oluşabilmesi için, kırmızı ve mavi renklerine ihtiyaç vardır. Kırmızı veya mavi renginin olmadığı düşünüldüğünde, mor renginin oluşması mümkün değildir. Kırmızı ve mavi rengi karıştırılarak mor rengi elde ediliyor.
Mor renk ile Sarı renkten de kahverengi elde edilebilir. Mor renk elde etmek için öncelikle kırmızı ile mavi renginin karıştırılması gerekir. Sonrasında ise oluşan mor renk ile sarı renk karıştırılır. Elde edilen kahverengi tonunun daha açık olması istenirse sarı tonunu artırmak yeterli olacaktır.
Sarının birçok tonuyla morun açık ve koyu farklı formları bir arada etkileyici bir imaj vadediyor. Morun en çok yakıştığı diğer renkler arasında; beyaz, gri, turkuaz ve kahverengi var. Mor rengi kombinlerken saydığımız pembe, sarı, beyaz, gri gibi renkleri rahatlıkla kullanabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri