Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
Kırkayak Kamyon Nedir? Kırkayak kamyon tipi, 2002 yılında geliştirilen ve dört dingilli yapısı sayesinde çok ağır yüklerini taşıyan kamyon tipidir. Kırkayak kamyonların ön ve orta dingilleri birer, arka dingillerinde ise ikişer lastik bulunmaktadır.
Kırkayak kamyonların ön ve orta dingillerinde birer, arka dingillerinde ise ikişer lastik bulunmaktadır. Kırkayak kamyonlar, yüksek dingil sayısına rağmen diğer yük taşıma araçlarına kıyasla daha küçük bir yapıdadır. Böylece özellikle dar alanlarda çalışma verimleri oldukça yüksektir.
'The Human Centipede II' Yasaklandı! 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi...
Kamyon çeşitleri ölçü ve yük taşıma kapasitesi anlamında tıra nazaran daha az boyutta ve ağırlıkta yük taşıyabiliyor. On teker kamyon 7 metre civarı olan uzunluğu ile 0-14 arası yük taşıyabiliyorken kırkayak kamyon 8 metrenin üzerindeki uzunluğu ile 0-20 ton aralığında bulunan yükleri taşıyabilme kapasitesine sahip.
İlgili 39 soru bulundu
Kırkayak kelimesi, Latince'de “yüz ayak” anlamına gelen 'centipeda' kelimesinden geliyor. Ancak bu canlı keşfedildiğinde isminin ayak sayısına göre değil, çok fazla ayağı olması dolayısıyla verildiği tahmin ediliyor.
Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir. Uluslararası ya da yurt içi lojistik hizmetlerinde sıklıkla kullanılan kamyon, kamyonet ya da tırların yük kapasitesine uygun olarak yükleme yapılması, aracın ve yüklerin güvenliği için oldukça önemli bir detaydır.
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
Kırkayaklar gövde bölümlerindeki-segmentlerindeki porlardan zehirli, çürütücü bir sıvı fışkırtabilirler. Bu sıvı benzokuinon, aldehitler ve hidrosiyanik asit içerebilir, kızarıklık ve ödemle devam eden bir yanma hissi oluşturu. Yanma ile deride sarımsı kahverengi renk değişimi ile başlamakta.
Mezarlarınıza Tüküreceğim 1946 yılında Vernon Sullivan takma adıyla, Boris Vian tarafından yazılmış romandır. 1949'da ahlaki değerlere hakaret ve erotizmin aşırı gerçekçi betimlenmesi nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklanmıştır.
Kamyon, tır ve çekici gibi araçları kullanabilmek için gereken C sınıfı sürücü belgesi halk arasında kamyon ehliyeti olarak da biliniyor. C sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler aynı zamanda M, B, B1 ve F sınıfına giren araçları da kullanabiliyor.
6×2 araçlar
Araç, altı lastik grubunu haizdir ve bu lastik gruplarının sadece ikisi tahrikli dingile bağlıdır. (Altı lastik grubu, aracın üç dingilli olduğunu gösterir).
1 tır kaç ton yük alır sorusunun yanıtı ile devam edelim. Ülkemizde bir tırın en fazla yük taşıma kapasitesi 24 tondur. Ancak mega tırlarda 26 tona kadar yükleme yapılabilir. Tırlar genellikle açık ve tenteli olarak tanımlanır.
Dorse, kasalı taşıma araçlarının arka kısmında bulunan kasa kısmına verilen isimdir. Dorse kısmının bir diğer ismi ise treylerdir.
Antalya - İstanbul arasının yaklaşık 800 kilometre olduğunu, dönüşle birlikte 1.600 kilometre kat edildiğini belirten Yalım, halden ürün taşıyan kamyoncularla birlikte şu hesabı yaptı: “20 ton sebze taşıma kapasitesine sahip olan, kırkayak diye tabir edilen bir kamyon veya bir TIR 100 kilometrede yaklaşık 40 litre ...
Dört dingilli, ön ve orta dingiller bir, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma aracıdır.
Ilık su ve sabun ile bu bölgeyi temizlemeniz yeterlidir. Böcek ısırığı olan bölgede şişlik oluştuysa soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Bu hem ağrıyı hem de kaşıntıyı geçici olarak dindirmeye yardımcı olur. Ancak kaşıntı geçene kadar ısırık olan bölgeyi kaşımamaya dikkat etmelisiniz.
Kırkayaklar (Diplopoda), yavaş hareket eden, uzun segmentli vücuda sahip, eklembacaklılar şubesine ait bir çok bacaklılar sınıfı. 13.000 türlük çok bacaklılar içinde 10.000 tür ile başı çekerler.
İri türleri zehirlidir, birçoğu dişleri küçük olduğundan deriyi delemez, Antarktika dışında her yerde yaşarlar. Arılarda olduğu gibi şahdamar, göz gibi organlar sakınılmalıdır, ısırılan yere buz konulmalıdır. Boyları 1 mm ile 30 cm arasında değişir. Akrep, örümcek ve küçük böcekleri yiyerek beslenir.
Kırkayak kamyon basar tonaj sınırı 38 tondur.
Bu kapasite, kırkayakların özellikle İSO konteynerlerinin taşınması için ideal olmasına sebep olmuştur.
Kamyonların branda vs. gibi eşyalarını istifledikleri ve alacakları yükün yüksekliğinin kolayca ifade edilmesini sağlayan, kamyon kasasında sürücü kabininin üstüne denk gelen bölmedir. Basar tonaj olarak da ifade edilir. Aracın istiap haddi (azami yük miktarı) anlamına gelir.
10 teker kamyonlar taşıma kapasitesi olarak; brüt (toplam) ağırlığı 25 tonu geçmeyen, boş ağırlığı (dara) 10 ton, yük kapasitesi (net) 15 ton olan araçlardır.
Kamyon, ağır yük taşımaya yarayan motorlu araçtır. Otomobil prensibine göre çalıştıklarından teknik sınıflandırmada büyük yük otomobili olarak tanımlanırlar. Türkçede genellikle uluslararası kara yolu taşımacılığında kullanılan, çok dingilli uzun kamyonlara tır denir.
Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir. Bu taşıtların boş ağırlıkları ise 15 ton ile 16 ton olarak belirlenmektedir. Asya ve Avrupa ülkelerinde ise maksimum tonaj sınırı 22 ile 24 ton arasında değişiklik göstermektedir.
3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri