1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
ISLAK MENDİL KULLANMAYIN
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor.
Teknolojik ürünlerin ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, cam ve led ekranların çizilmesini önler. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan çıkmasını sağlar. Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir.
İlgili 16 soru bulundu
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Modern dizüstü bilgisayar ekranlarının daha dayanıklı bir yapıda olması temizlik işlemlerini kolaylaştırır. Bu sayede laptop ekranı silme işlemini cihaza zarar vermeden gerçekleştirmeniz mümkün olur. Söz konusu bileşeni kirlerden arındırmak için hafif nemli ya da kuru bir bez kullanabilirsiniz.
Islak mendiller yüksek aşındırıcıdır. Bu nedenle telefona zarar verir ve çizer.
Temizlik ürün olarak bilgisayar ekranları için özel üretilen dezenfektanlı ıslak mendilleri tercih edebilirsiniz. Elinizde bu ürün yoksa sirkeli su yardımıyla da temizleyebilirsiniz. Sirkeli suyu kullanacaksanız uygulama esnasında cihaza fazla sıvı gelmemesi için kullanacağınız beze bir miktar dökerek temizlemelisiniz.
Mikrofiber bez ile televizyon temizliği
Televizyonunuzu temizlerken öncelikle televizyonunuzu kapatmalısınız. Eğer televizyonunuz çalışırken televizyon temizliği yapmaya kalkarsanız, piksellerini bozabilirsiniz. Bu durum cihazınızın kullanılmaz hale gelmesine sebep olabilir.
Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır. Telefonun giriş ve çıkış noktalarına su kaçmaması için bu bölgelerde sadece kuru şekilde temizlik yapılmasına dikkat etmek gerekir.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
Mikrofiber beze ürünü sıkın ve yukarıdan aşağıya doğru temizleyin. Yüzey tamamen kuruduktan sonra cihazı çalıştırın. Tüm TV, bilgisayar, monitör, tablet ve cep telefonu modellerinde Arçelik Quick & Shine TV ve Bilgisayar Ekran Temizleyiciyi güvenle kullanabilirsiniz.
kesinlikle yapılmaması gerekir. iz bırakır. laptop ekranını temizlemek çok ama çok kolaydır. bildiğin kuru mikrofiber bir bez parçası ile (marketlerde şurada burada 2 liraya bulabilirsiniz, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, kirlenirse yıkayabilirsiniz) ekrana bir kaç damla su vurarak temizlenir.
Mikrofiber bezleri yıkarken yumuşatıcı ya da çamaşır suyu da kullanmamalısınız. Deterjansız, ılık ya da soğuk suyla elde yıkamanız önerilir. Bezleriniz çok kirlendiyse beyaz sirke ya da beyaz sabunlu suda bekletip ardından hafifçe çiteleyebilirsiniz.
Islak mendil kullanmak
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor. Elektronik ekran temizliğinde, gözlük kutuları ile birlikte verilen mikrofiber yapıdaki bezleri kullanmak gerekiyor.
Islak mendil suda çözünmez.
Kişisel temizlik için kullanılan ıslak mendiller deterjan içermez. Üstelik alkol de deterjan da plastikle veya camla tepkimeye girmiyor. Günümüzdeki telefonların ekranlarının plastik veya camdan olduğunu düşününce ıslak mendille telefon yüzeysel temizlenebilir.
Televizyon gibi hassas cihazları silerken bezinizin çok aşırı ıslak olmaması, aksine hafifçe nemli olması gerekiyor.
Tablet, cep telefonu ekranımı nasıl temizlerim? Akıllı telefonunuz veya tablet ekranını temizlemek için, yumuşak, tüy bırakmayan bir bez kullanın. Biz şahsen mikrofiber bez kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ekranda çizik bırakma ihtimali olan kağıt havlu ve benzeri şeylerle ekranınızı silmeyin.
Ayrıca siyah ekran, toz ve lekeleri görmeyi çok daha kolaylaştırır. Ekrandaki tozu silmek için temiz bir mikrofiber bez veya bir gözlük temizleme mendili kullanın. Bezi dörde katlayın, monitörün üstünden başlayın ve yan doğru silin.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
Televizyonunuzun ekranında dikey veya yatay çizgiler var ise; Harici cihaz bağlantılarınızı kontrol ediniz. Harici cihaz bağlantılarınızı kestikten sonra sorun devam ediyorsa veya harici cihaz kullanmıyorsanız ürününüzü yetkili servisimiz kontrol etmelidir.
Çatlaklar, Çizikler veya Kırık cam
Ekrandaki LCD cam, son derece katı teknik özelliklere ve standartlara uygun olarak üretilmiştir ve normal kullanımda kendi kendine çatlamaz veya kırılmaz. Genel olarak çatlak veya kırık cam, kazayla oluşan hasar olarak kabul edilir ve standart garanti kapsamında değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri