Carnation bir gıda ürünleri markasıdır. Buharlaştırılmış süt ürünü ile biliniyordu. Marka, 1899'da yaratıldı.
Kremalı sıcak içeceklerde, kremalı pastalarda, kek gibi tatlı türlerinde vazgeçilmez bir üründür. Eklendiği tatlıya kıvam verirken aynı zamanda farklı bir aroma da ekliyor. Yoğunlaştırılmış süt ne kadar dayanır derseniz paketli alınan ürünlerde kapak açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketim önerilir.
Konsantre süt yahut yoğunlaştırılmış süt; suyu uçurularak hacmi küçültülmüş (kabaca% 60), şeker ilavesiyle veya şekersiz olarak yoğunlaştırılmış süt'tür. Şekerli yoğunlaştırılmış süt kalın ve yumuşak kıvamda, tatlı bir üründür ve konserve edildiğinde açılmadığı takdirde buzdolabına girmeden yıllarca dayanabilir.
Süt Sütü
Elinizde süt tozu varsa, şekerli yoğunlaştırılmış süt için kolay bir alternatiftir. Sadece rehidrate etmek için daha az su kullanın. Bu, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış sütün dokusuna benzeyen kalın sütle sonuçlanacaktır. ⅓ su bardağı süt tozunu ⅓ su bardağı sıcak su ile karıştırın.
Koyulaştırılmış şekerli süt (İngilizcesi sweetened condensed milk) oldukça uzun raf ömrü olan bir süt ürünü. İnek sütü uzun süre pişirilerek içindeki suyun büyük bölümü uçurulduktan sonra neredeyse kendi ağırlığı kadar şeker eklenerek hazırlanıyor. Yurt dışında birçok tarifte kullanılan bir ürün.
İlgili 36 soru bulundu
Süt reçeli ise yoğunlaştırılmış sütün şekerli ve daha yoğun hali diyebiliriz. Süt reçeli diye geçmiş dilimize, o nedenle biraz garip geliyor ama orijinal ismi “dulce de leche” yani süt tatlısı. Bu daha karamel tadında ve yoğun oluyor.
*Yoğunlaştırılmış Süt Nerelerde Kullanılır? Sütün olduğu her türlü tatlıda yoğunlaştırılmış süt kullanabilirsiniz. Özellikle yoğunlaştırılmış süt ile yapılan tatlılar damaklarda her zaman unutulmaz bir tat bırakacaktır. Kremalı sıcak içeceklerde, kremalı pastalarda, kek gibi tatlıların vazgeçilmezidir.
Mağaza stoklarıyla sınırlıdır. Ürünün stok, fiyat ve kampanya bilgisi teslimat bölgenize göre değişiklik gösterebilmektedir.
Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edilebilir. Fakat oda sıcaklığında kapağı açıldıktan sonra en fazla 1 hafta dayanır ve daha sonra tadı değişir.
Süt kaynayana kadar sürekli karıştırın, Kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika boyunca kısık ateşte kaynamasını bekleyip altını kapatın. Bu şekilde sütün içerisindeki vitamin ve minerallerin kaybolmasını önlemiş olursunuz.
Süt kolesterolünüzü yükselterek kalp damar hastalığı riskinizi artırır. Kalp krizi, felç geçirenlerin, şeker ve tansiyon hastalarının süt ve süt ürünlerinden uzak durması gerekir.
Bazı ülkelerde "şekersiz yoğunlaştırılmış süt" olarak bilinen buharlaştırılmış süt, suyun yaklaşık% 60'ının taze sütten alındığı rafa dayanıklı konserve inek sütü ürünüdür. İlave şeker içeren şekerli kondanse sütten farklıdır.
Buzdolabında birkaç saat sonra çok kalınlaşacaktır. Buzdolabında 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.
İnek sütü
Tam yağlı, yarım yağlı ya da yağsız alternatifleri bulunmakla birlikte yağsız olan seçenek her ne kadar kalori ve yağ açısından diğerlerine göre daha hafif de olsa; sütün içeriğinde bulunan ve yağda çözünen vitaminlerin emilimi için yağsızdan ziyade yarım yağlı tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Bitkisel sütlerden en bilineni; inek sütüne protein ve kalsiyum bakımından en iyi alternatif olan soya sütüdür. Demir ve bitkisel östrojenden zengindir. Proteini, diğer bitkisel sütlerden daha yüksektir. hayvansal sütlerin aksine, minimal düzeyde doymuş yağ içerir ve kolesterol içermez.
Yüksek basınçla yararlı bakteriler de öldürülüyor
Bu basınç altında sütün içindeki tüm yararlı ve yararsız bakteriler ölüyor. Ve sütün içindeki protein ve enzimler de tahrip oluyor. Bu yüzden de yoğun olarak sindirim sorunları yaşanıyor. UHT edilmiş sütün hiçbir faydası yok.
Pastörize süt doğrudan içilebilen bir süttür. Uzun kaynatma işlemine gerek duyulmadan doğrudan içilerek tüketilebilmektedir.
Pastörize süt neden üretilir diye merak edebilirsiniz. Bu üretimin amacı, sütün içinde yer alan hastalığa neden olacak mikroorganizmaların yok edilmesidir. Sütün daha dayanıklı hale gelmesi hedeflenir. Süt tadını kaybetmeden, besin değerinden ödün vermeden tüketilmesi için pastörizasyon işlemi uygulanır.
Pastörize süt, günlük süt olarak da bilinir. Pastörizasyon genel olarak gıda maddelerinde bulunan zararlı mikroorganizmaları ve bozulmasına yol açacak faktörleri ortadan kaldıran ısıl bir yöntemdir.
UHT, Ultra Isıl İşlemdir ve sütün ömrünü günlerden aylara çıkartır. Bu sayede süt ilk günkü tazeliğinde daha çok insana ulaşmaktadır. Anadolu'nun en modern çiftliklerinden toplanan sütler, bütün aşamalar sonucunda 132 kez kontrolden geçmiş olur.
UHT süt, ultra yüksek sıcaklıkta (UHT) işlenmiş süttür. Sterilizasyon, sütün en az 135 °C'lik bir sıcaklığa kadar hızlı bir şekilde ısıtılması, birkaç saniye bu sıcaklıkta tutulması ve ardından hızla ortam sıcaklığına kadar soğutulması yoluyla yapılır.
Şeker kullanarak yoğunlaştırılmış süte de İngilizcede "sweetened condensed milk” deniyor, yani şekerli yoğunlaştırılmış süt.
Günlük kullanımda, en yalın hali ile bir kraker ya da ekmek üstüne sürülen labne peyniri ve üstüne Dulce de Leche! Az tuzlu peynirler, krep, waffle, muz, granola ve tabi dondurma ile beraber kullanılabilir. Pişirilen gıdalarda, trileçe ya da cheesecake üzerinde servis edilebilir.
Yarıya inen sütün üzerine karbonat ekleyip sürekli olarak karıştırın ve 5 dakika bu şekilde pişirin. Ocağı kapatın ve kıvam alan sütün üzerine soğuk tereyağı ekleyip hızlıca karıştırın. Yoğunlaştırılmış sütü bir kavanoz veya kaseye aktarın ve soğuduktan sonra kullanıma hazır. Afiyet olsun!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri