Açılımı Near Field Communication olan NFC, cihazlar arası yakın alan iletişimini sağlayan bir teknolojidir. Bu iletişim, kısa menzilli radyo dalgaları ile sağlanır. Yakın mesafe iletişimi sayesinde telefonlar, ulaşım kartı, kredi kartı gibi farklı işlevlerde kullanılabilir.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Android ve iOS gibi akıllı telefonlar üzerinden veri gönderip alışverişini sağlamak amaçlı günümüzde önemli bir yere sahiptir. Böylece herhangi bir kablolu bağlantıya gerek olmadan, farklı cihazlar üzerinden senkronize ederek etkin bir şekilde alışveriş olanağı sağlanıyor.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. NFC'ye dokunun. NFC'yi kullan seçeneğini etkinleştirin.
Android telefonlarda NFC nasıl çalışır dediğimizde 3 mod halinde çalışmaktadır. Bunlar; okuyucu ve yazıcı modu, eşler arası modu ve etiket okuma modudur. Bu modlar cihazlar arası veri aktarımı ve ödeme gibi uygulamaları gerçekleştirmenizi mümkün kılmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Neredeyse tüm akıllı telefonlarda bulunan NFC teknolojisi, minimum pil ve işlem gücü kullanırken cihazınızın işlevselliğini de artıran bir sistemdir. Ayrıca, eşler arası ödeme ve veri aktarımı uygulamalarında yaygın olarak kullanılmasına rağmen NFC'nin hayatınızı kolaylaştırabilecek daha birçok uygulaması da bulunur.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Bunun için öncelikle kredi kartınızı telefonunuza kaydetmeniz gerekiyor. Android mağazasında bulunan Google Pay uygulamasını telefonunuza indirin ve kredi veya banka kartınızı bu uygulamaya kaydedin. Daha sonra temassız ödeme imkanı olan mağazalarda telefonunuzun NFC özelliğini açıp ödeme yapabilirsiniz.
Uzaktan Kimlik Doğrulama İçin NFC Teknolojisi
Kimlik belgesi üzerindeki bulunan çip içindeki veriler kimliği veren ülkedeki makamlarca dijital olarak imzalanır. Ayrıca kopyalanmaya (klonlamaya) karşı korunur. NFC ile kimlik belgesi çipindeki verilere hızlıca ulaşarak kimlik doğrulaması yapılabilir.
Telefonunuzun ayarlar kısmına girin, açılan sekmeden bağlantılar seçeneğine tıklayın. Bağlantılar seçeneğinden diğer bağlantılar kısmına tıklayın. NFC seçeneğini görüyorsanız buradan aktif hale getirebilirsiniz.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
Telefonunuzda NFC yoksa yukarıda yazdığımız seçeneklerden birini kullanarak NFC özelliği olmayan telefona NFC yükleyebilirsiniz. NFC etiketinin kullanımı son derece basittir. Etiketi telefonunuza yapıştırdıktan sonra etikete özel uygulamaları yükleyerek telefonunuza kolayca NFC özelliği kazandırabilirsiniz.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Mobil temassız ödeme özelliği sadece Android işletim sistemine sahip (versiyon 5.0 ve üzeri sürümlü) NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarda çalışabilmektedir. Cihazınızın NFC özelliğini ayarlar sekmesinden NFC menüsü aracılığı ile aktive edebilirsiniz.
NFC ile kimlik bilgilerini al
Cep telefonunuzun NFC özelliği bulunmuyorsa, başvuru sürecine devam edin. Sizi görüntülü görüşmeye aktaracaktır. NFC özelliği kullanılmadan yapılan başvurularda hesabınızın açılması için farklı bir bankadaki hesabınızdan EFT veya Fast göndermeniz istenecektir.
9. NFC mobil ödeme uygulama örnekleri nelerdir? En popüler olanlar; Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay'dir.
Bazı NFC etiket türleri, belirli bir Android veya iOS sürümünde desteklenmeyebilir. Bu nedenle, cihazınızı güncellemek, bu hatanın nedeni olabilir. Cihazınızın NFC okuyucusunun kirli veya hasarlı olması da “NFC etiket tipi desteklenmiyor” hatasına neden olabilir.
xiaomi akıllı telefonlarda. nfc özelliği nasıl aktif hale getirilir. 10u göstermeye çalışıcam. öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapıyoruz. buradan bağlantı paylaşım. buradan nfc özelliğini bu şekilde. aktif hale getirebiliyoruz. ya da şu şekilde üst paneli kaydırıp buradan. sağa doğru kaydırdığımız zaman şu şekilde.
NFC işlevi iPhone 7 ve daha yeni modellerle sınırlıdır. iPhone'lar NFC'yi okuyabilir ancak tüm RFID frekanslarını okuyamaz.
Nfc Hangi telefonlarda var? iPhone XR ve daha güncel modeller, herhangi bir ekstra adım veya uygulamaya ihtiyaç duymadan sorunsuz şekilde etkileşime girer. iPhone 7'den XR'a kadar olan tüm modeller için Kontrol Merkezi'nde yer alan NFC özelliğinin etkinleştirilmesi gerekir.
Eğer bilgi paylaşımı gerçekleştirecek iki telefonda da NFC özelliğinin açık olması gerekir. Bu özellik sayesinde telefonlar arasında belge, fotoğraf, video ve konum gibi içerikleri de paylaşabilirsiniz.
Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir. Shiftdelete'de yer alan habere göre NFC özelliği ile veri alışverişi yapıldığında cihaz bildirim ile kullanıcıları uyarıyor. Sistem NFC ile APK dosyası gönderildiğinde de benzer şekilde çalışmakta.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin. 4. Aygıtınızda koruyucu kılıf veya kapak varsa çıkarın ve NFC özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri