“Yakın Alan İletişimi” anlamına gelen “Near Field Communication” kelimelerinin kısaltması olan NFC, NFC özellikli cihazların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan kısa mesafeli bir kablosuz bağlantı teknolojisidir.
Yaygın olarak kullanılan NFC, ödeme yapma ve kimlik ibraz etme işlemlerini hızlı ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Günümüzde herhangi bir alışveriş işlemi sonrasında, eğer alışveriş yaptığın yer bu teknolojiyi destekliyorsa, ödemeni NFC aracılığı ile yapabilirsin.
NFC devamlı olarak açık kalırsa, ödeme bilgileri gibi önemli verilerin çalınma riski ortaya çıkabilir.
Uzaktan Kimlik Doğrulama İçin NFC Teknolojisi
Kimlik belgesi üzerindeki bulunan çip içindeki veriler kimliği veren ülkedeki makamlarca dijital olarak imzalanır. Ayrıca kopyalanmaya (klonlamaya) karşı korunur. NFC ile kimlik belgesi çipindeki verilere hızlıca ulaşarak kimlik doğrulaması yapılabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur. Tam konumu için Hızlı Başlangıç Kılavuzuna başvurabilir veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.
NFC mikroçipler, basit bir işlemle deri altına yerleştirilebilir. Uzmanlar tarafından yapılan bu işlem, minimal invaziv bir şekilde gerçekleştirilir ve genellikle ağrısızdır. NFC mikroçipler insan sağlığına zararlı mı? NFC mikroçipler, genellikle insan sağlığına zararlı değildir.
NFC kullanmak için internetin açık olmasına gerek yok.
NFC, belirli işlevler için kullanışlı bir teknolojidir. Ancak güvenlik riskleri elbette vardır. Güvenlik risklerinin önüne geçmek için NFC'yi nadiren kullanıyorsanız KAPALI konumda tutmanız daha güvenli olacaktır. Cihazın gücünü kullanan NFC'yi KAPALI kullanmak da cihazın pil ömrü açısından önemlidir.
Eğer akıllı telefonunuzda NFC sensör mevcutsa, çok büyük ihtimalle cihazınızın arka tarafında sol üst köşeye denk gelecek şekilde konumlandırılmıştır. Fakat bazı modellerde tasarımsal farklar nedeniyle arka tarafın orta üst ve sağ üst bölümlerinde de görebiliyoruz.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin. 4. Aygıtınızda koruyucu kılıf veya kapak varsa çıkarın ve NFC özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
NFC sayesinde pek çok cihaz, yakın mesafeden veri paylaşımı yapabilir. Bu veri paylaşımı kablosuz bir şekilde gerçekleşir. Cihazlar arasında basit komut bilgileri NFC aracılığı ile sağlanır. NFC herhangi bir ücret karşılığında çalışmaz.
Eğer cihazınızda NFC özelliği varsa, genellikle Ayarlar menüsünde bulunan "Bağlantılar" veya "Kablosuz Bağlantılar" bölümünden NFC'yi açabilirsiniz. Bazı cihazlarda, hızlı erişim için bildirim çubuğunu aşağı çekip NFC simgesine dokunarak da açabilirsiniz.
Siz de Garanti BBVA Mobil Bankacılık ile akıllı telefonunuzun NFC özelliğini kullanarak mobil ödeme yapabilirsiniz. Akıllı Kartlar: Kredi kartları ve kimlik gibi akıllı kartlarda da NFC teknolojisi kullanılıyor. Bu kartlar, özellikle hızlı ve güvenli işlemler yapmak için kullanılıyor.
NFC İnternetsiz Çalışır mı? NFC cihazlar arasındaki iletişimi elektromanyetik radyo dalgaları ile kurar. Bu nedenle NFC özelliğinin çalışması için bir internet bağlantısına ihtiyacınız yoktur.
NFC Ne Demek? Hemen her telefon cihazında bulunan NFC, 'Near Field Communication' yani, Yakın Alan İletişim'inin kısaltımıdır. Bu özellik, telefonun yakınında bulunan bir cihazla temas etmeden iletişim kurmayı amaçlamıştır. Bu durumda NFC özelliğinde kablosuz internete ve mobil veri ağına gerek duyulmaz.
Ziraat Katılım Cepten POS, Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızın NFC özelliğini kullanarak harici herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymaksızın temassız ödemeleri kabul edebilmenizi sağlayan ödeme çözümüdür.
Bir mobil ödeme hizmeti olan Apple Pay, NFC teknolojisini de temassız ödeme aracı olarak kullanır. NFC donanımına sahip bir kredi kartı kullanmak, manyetik şeritli bir kartı pos cihazından geçirmekten çok daha güvenlidir. Bu yüzden bu kartlarda yüz yüze -fiziksel olarak- kart dolandırıcılığı çok düşüktür.
Telefonunuzun NFC özelliğini açtıktan sonra, ödeme yapacağınız zamanlarda telefonunuzu pos cihazına yaklaştırmanız ödeme yapmanız için yeterli olacaktır. Bu sayede yanınızda herhangi bir kredi kartı ya da banka kartı taşımanıza gerek kalmadan rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.
Hemen hemen tüm Android cihazlar, ek bir uygulama gerektirmeyen NFC özelliğine sahiptir. NFC özelliğini ayarlardan etkinleştirmeniz gerekecektir.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Her telefonda bulunmayan bu sistem, genelde düşük modelli cihazlar hariç akıllı telefonlarda bulunan bir sistemdir. Bu sistem, NFC özelliği aktif olan iki akıllı telefon birbirlerine yakınken veri gönderimi sağlar.
Cihazı ekran kilidi açık bir şekilde POS cihazına yaklaştırmanız yeterlidir. Telefonunuzun özelliğine ve arka planda çalışan uygulama sayısına göre işlem süreleri uzayıp kısalabileceğinden dolayı POS ve telefon ekranı üzerinde işlemin başladığını görene kadar telefonunuzu POS cihazına yakın mesafede tutmaya devam edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri