Nisan ayı meyveleri: Çilek, çağla, can eriği, karadut, limon.
Bahar mevsiminin lezzetli meyvelerini çok özledik. En başta da sadece bir ay tüketebileceğimiz çağlayı. Nisan ayında baharın gelişiyle birlikte tüketilmesi gereken meyveler şunlardır; limon, can eriği, çilek ve çağla…
Biber, domates ve patlıcan fideleri 15 nisandan sonra dikilir. Çileklerin ilkbahar çapası yapılır.Bamya, fasulye, hıyar, kabak, karnabahar, lahana ve soğan tohumlarının ekimi yapılır.
Mart ayında tüketilmesi gereken meyveler: Portakal, elma, yerli muz ve limon. Mart ayı meyveleri ve sebzelerini yeteri porsiyonlarda tüketmek sağlıklı beslenme için doğru bir ilk adım olacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç.
ŞUBAT AYINDA HANGİ MEYVELERİ TÜKETMELİYİZ? Armut, cennet hurması, nar, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
“Peach” İngilizcede “şeftali” anlamına gelmektedir.
Ocak ayında tüketilmesi gereken meyveler: armut, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
* Ilık yastıklara şaşırtılmış bulunan biber, domates ve patlıcan fideleri 15 nisandan sonra, tarladaki yerlerine dikilmeye başlanır. * Çileklerin ilkbahar çapası yapılır. * Bamya, fasulye, hıyar, kabak, karnabahar, lahana ve soğan tohumlarının ekimine devam edilir. * Kavun, karpuz tohumları hazırlanan yerlere ekilir.
Yeşil soğan, marul, bezelye, bakla hasadına devam edilir. Toprak altı zararlıları, sebze ve bostanlarda yaprak biti, kırmızı örümcek, soğan mildiyösü, bostanlarda külleme, antraknoz, yalancı mildiyöye karşı ilaçlama yapılır. Seracılık: Örtü altında yetiştirilen kabak, biber hasadı devam eder.
Sebzecilik: Açık tarla yetiştiriciliği için toprak gübrelenerek sürülmeli, ay sonuna doğru domates, biber, patlıcan bideleri tarlaya aktarılmalıdır. Kışlık sebzelerin hasadına devam edilir. Bezelye, bakla, soğan, fasulye, bamya tohumları ekilir.
İşte nisan ayında yenmesi gereken sebzeler
Bakla, taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, madımak, semizotu, deniz börülcesi, gelincik, arap saçı, ebegümeci, hardal otu, hindiba, ısırgan, turp otu, şevketi bostan, yabani ıspanak, enginar, bezelye, bebe havuç, semizotu, kuşkonmaz ve taze sarımsak.
1006 - Tarihte kayıtlara geçmiş en parlak Süpernova olan SN 1006, Kurt takımyıldızı içinde gözlemlendi. 1789 - George Washington, ABD'nin ilk cumhurbaşkanı oldu. 1871 - Apaçi Savaşları'nın başlamasına neden olan Camp Grant Katliamı gerçekleşti. 1919 - Mustafa Kemal Paşa, Dokuzuncu Ordu Müfettişliğine atandı.
Haziran ve Temmuz aylarında bol bol şeftali ile karşılaşmak ve bu sayede şeftali tüketmek mümkündür.
1-Gerçek meyve: Sadece ovaryumun gelişimi ile oluşan meyve (Örn: Erik, kiraz, kayısı, üzüm vb.) 2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
Mart ayı sebzeleri: Pırasa, karnabahar, kereviz, havuç, ıspanak, brokoli, turp (beyaz, kırmızı, siyah), lahana, kırmızı lahana, pancar, kuşkonmaz, bakla, enginar, yabani yöresel otlar.
Aralık ayı meyveleri: Portakal, elma, mandalina, nar, ayva, muz, greyfurt, Trabzon hurması, limon, kestane, armut, muz, kivi.
Çilek meyvesi ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yetişmeye başlıyor. İlkbahar aylarında genellikle satışa sunulan meyvelerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri