DOĞUM BAŞLADIĞINDA KANAMA VARSA NAMAZ KILINIR MI? Doğum yolculuğu başladığında bazen rahim ağzının açılmasıyla minik minik kanamalar olabilir. Ancak bunlar âdet kanaması veya loğusa kanaması değildir. Özür kanaması sayılarak her vaktin abdesti alınarak namaz kılınabilir.
Bu esnada ibadet yapılabilir mi? Hamile bir kadının gördüğü kanama âdet değil, istihâze kanıdır. İstihâze kanı, vücudun herhangi bir yerinden akan kan hükmündedir. Bu kanın akmasıyla yalnız abdest bozulur, gusül gerekmez (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/29-30).
Bu akıntı rahimden değil, daha aşağıdan gelmekte, herhangi bir necis madde ile de karışmamaktadır. Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı, abdesti bozmadığı gibi bu akıntının çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir.
Nişan gelmesi, henüz kasılmalar başlamadan olabileceği gibi, 1. evrede de gerçekleşebilir. Ancak kanama, lekelenme ve sümüksü bir kandan daha fazla, adet kanaması ya da parçalı, pıhtılı ve fazla ise, hemen sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.
Pembe veya kanlı nişan gelmesi; doğumun 24 saat içerisinde gerçekleşeceğinin habercisi olabildiği gibi, 2-3 gün içerisinde gerçekleşeceğinin belirtisi de olabilmektedir. Su kesesinin yırtılması; bebeğin çevresini saran amniyon sıvı içeren kesenin, doğumdan önce birdenbire yırtılmasıyla, içindeki suyun boşalmasıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Nişan gelmesi veya Rahim ağzının açılması sırasında adet kanı kadar bir kanama olabilir. Daha fazla kanama olduğunda çok ivedilikle hastaneye gidilmesi gerekir. Su gelmesi aksi ispat edilene kadar her zaman hastaneye gidilmesini gerektirir.
Hamilelikte Cinsel İlişki Sakıncalı Mıdır? Normal ve sağlıklı bir hamilelik geçiren anne adaylarının gebeliğin son gününe kadar cinsel ilişkiye girmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde anne ve baba adayının yaşamış olduğu birleşme bebeğe zarar vermemektedir.
Bu pembe renkli akıntı rahim ağzında çatlayan damarlardan kaynaklanır. Nişan gelmesi bazen birkaç gün sürebilmektedir.
Nişan gelmesinden kısa süre sonra doğum başlayabileceği gibi, bu süre birkaç günü de bulabilir. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısının vajinadan akması da doğumun başladığının göstergelerinden biridir. Bu sıvının gelmesi halk arasında 'suyun gelmesi' olarak tanımlanır.
Bebeğin rahimde durmasını sağlayan ve vajinayla ilişkisini kesen mukus tıkacı, doğumun hemen öncesinde atılır, buna “nişan gelmesi” denir ve doğumun başlayacağının habercisidir. Anne adayları bu tıkacın atılmasını, pembe, sümüksü bir kanama olarak ifade ederler. Bu durum doğumun çok yaklaştığının habercisidir.
Doğum yolculuğu başladığında bazen rahim ağzının açılmasıyla minik minik kanamalar olabilir. Ancak bunlar âdet kanaması veya loğusa kanaması değildir. Özür kanaması sayılarak her vaktin abdesti alınarak namaz kılınabilir.
Kırk gün dolmadan lohusalık kanaması kesilen kadın, boy abdesti alır ve ibadetlerini yapmaya başlar.
- Bir şekilde(dokunma olsun ya da olmasın) ''meni'' gelse o zaman gusül abdesti alınması gerekir. - Rahim kontrollerinde de durum aynıdır. elle ya da bir kontrol ünitesiyle yapılan kontroller sebebiyle gusül abdesti alınması gerekmez.
Bebeğin başının doğum kanalında ilerleyebilmesi için rahim ağzının tamamen açılmış ve incelmiş olması gerekir. Aktif eylemde rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başlar. Rahim kasılmaya başlar, kasılmalar sırasında kadın ağrı ya da sırtında, alt karın çevresinde basınç hisseder.
Ayrıca, temiz olduğu ifade edilen bu vajinal akıntının (rutubetü'l-ferc) İbn Abidin, Reddu'l Muhtar, Mısır, 1966, I. 166] çamaşıra bulaşması da namaza engel olmaz.
Başlangıç aşamasında sancılar bele vuran regl sancıları gibi hissedilebilirken bu ağrılar zamanla daha şiddetli ve uzun süreli bir hal alır. Sıklığı da giderek artarak her 3 veya 5 dakikada bir sancı hissedilmeye başlanır. Doğum sancısı, gebeliğin son dönemi olarak kabul edilen 38 ila 42. haftaları arasında başlar.
Nişanın gelmesi rahim ağzının açılmasıyla olur.
2-NİŞAN GELMESİ
Bu belirti genellikler doğum sancıları başlamadan önce ya da doğumun ilk evresinde görülen bir belirtidir.
Başlangıçtan 3-4 cm açıklık olana kadarki zamandır. --- İlk doğumlarda ortalama 6-7 saat sürer. En fazla 20 saate kadar çıkabilir. ---Sonraki doğumlarda ortalama 4-5 saat sürer.
Doğumun başladığının bir işareti olduğuna inanılan nişan gelmesi bazı durumlarda gebeliğin 36. haftasında gelirken, bazı anne adaylarında gebeliğin son safhalarında gelir.
Yer değiştirme: Braxton Hicks kasılmaları genellikle karnın üst bölgesinde hissedilir ve bacaklara veya sırt bölgesine yayılmaz. Gerçek doğum sancıları ise genellikle bel bölgesinde başlar ve karnın alt bölgesine doğru yayılır.
Anne adayında planlanan doğum tarihinde ortalama 4 hafta öncesinde doğum sancıları başlar. Yavaş yavaş sancılar daha sık ve şiddetli hale gelmeye başlar. Gebeliğin 2-3 gün öncesinde ise doğum belirtileri daha sık ve şiddetli hale gelecektir.
Cinsel ilişki ve orgazm, düşükle ya da erken doğumla sonuçlanmaz. Düşükler çoğunlukla bebekteki kromozomal bozukluklar sonucu meydana gelmektedir. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde orgazm, rahim duvarında kasılmalara neden olabilir. Bu kasılmalar doğuma sebep olmaz.
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
Hamilelikte Cinsel İlişki Doğumu Kolaylaştırır Mı
Normal şartlar altında cinsel ilişkiye girmek doğumu kolaylaştırmak gibi direkt bir etkiye sahip değildir. Ancak orgazm sırasında salgılanan oksitosin aynı zamanda doğum sırasında da salgılanır ve gebelik sancılarının başlamasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri