İrmik; vitamin, karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Sindirimi rahatlatmaya da yarayan bebeklerin harikası irmik, en ideal bebek ek gıda besinlerinden birisidir.
Bu sebeple “Bebeklere hangi irmik verilir?” sorusunun cevabı; organik ve güvenilir irmiklerden yana oluyor. Ancak organik bebek irmiğinin, yalnızca altı aydan büyük bebeklerin tüketimi için uygun olduğunu da unutmamak gerekiyor.
1 çorba kaşığı irmiği yarım çay bardağı suda haşlıyoruz. İrmik yumuşak bir kıvam alınca elma ve muzu rendeleyip irmiğe katıyoruz. Pekmez ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun, bebişlere.
Bebek İrmiği (İrmik Unu)
İrmik bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Protein değeri en yüksek olan durum buğdayı irmiğini, bebeklerin en kolay sindirebildiği en ince haliyle siz minik gurmelerimize sunuyoruz. İnce bebek irmiğinin sindirimi, iri taneli irmiğe nazaran daha kolay olduğu unutulmamalıdır.
Doktorlara ve uzmanlara göre bebek irmiği 6.ay ve sonrasında ek gıdaya başlama dönemiyle eş zamanlı olarak bebeklere verilebilir. Eğer sütünüz yetmiyor veya kesiliyorsa 4.aydan sonrasında doktorunuzun izniyle bebeğinizi ek gıdaya başlatabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
İrmikli Elmalı Bebek Maması Tarifi İçin Malzemeler *yarım elma *1 yemek kaşığı irmik *1 çay bardağı su *İsteğe göre tarçın * İrmiği suyla pişiriyoruz. Piştikten sonra elmayı cam rende de rendeleyip irmiğe koyuyoruz. * +6 aylık bebeklere bu tarifi yedirebilirsiniz.
Son derece besleyicidir. Bir yaşından önce her şey pişirilerek verileceği için muhallebileri, çorbaları koyulaştırmak için irmik yerine rüşeym kullanabilirsiniz.
Eğer bir anne olarak bebeğinize sütünüz yetiyor ise, 6. ay bitene kadar organik bebek irmiği vermenize gerek yok. Bebekler için her zaman en faydalı şey anne sütüdür. Kimi çocuklar havuç suyu hatta meyve suyu bile içiyor 6. aylarında fakat, anne sütü yetiyorsa bebek ek gıdaya geçiş sürecine geçmeye gerek yok.
Normal marketlerde bulun irmiklerle arasında dağlar kadar fark olan doğal bebek irmiği, ham hazmı kolaylaştırır hem de çok sağlıklı.
Bebek irmiği bebeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin yanı sıra karbonhidrat, protein ve lif gibi temel besin maddelerini içermesinden ötürü oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Bebek irmiği, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerine ve gelişmelerine katkı sağlar.
Su ve irmik tencereye konup, kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra, 2-3 dakika daha karıştırılarak kaynatılır. Üzerine elma rendesi eklenip, 5 dakika kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
Ek gıda notu: Bebeğinizin gluten hassasiyeti yoksa un kullandığınız tüm tariflerinize organik irmik ekleyerek 7,5-8. aydan itibaren bebeğinizin ek gıdalarını zenginleştirebilirsiniz. Raf ömrü 12 aydır.
İrmikli Bebek Çorbası +6 Ay Tarifi Nasıl Yapılır? Soğuk su, irmik ve sebzeleri ocağa koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz, sonra tel süzgeçten geçirip tuzu ekliyoruz.
Bebek irmiği durum buğday cinsindeki buğdayın öğütülmesiyle elde edilen bir besindir. İrmik taneleri sarı ve parlak bir renkte olup kenarlı bir yapıya sahiptir. İrmik yapımında genellikle sert durum buğdayı kullanılmaktadır. Bu nedenle bebek irmiğinin besin değeri yüksektir.
Öğütme işleminden önce tamamı yıkanır ve 24-36 saat süreyle beklemeye alınırlar.
İrmik, sağlığa birçok fayda sağlayan besleyici bir gıdadır. İşte irmiğin bazı faydaları: Yüksek lif içeriği: Susam tohumları, yüksek lif içeriği ile sindirimi destekler. Lifler sindirim sistemini düzenler, bağırsak fonksiyonunu artırır ve kabızlığı önler.
Makarna üretiminde kullanılacak irmik, 125 ile 530 mikronluk eleklerin arasında kalan buğday ürünü iken; ince irmik, 125 ile 450 mikron eleklerin arasında kalan mamuldür.
İrmik unu olarak da bilinmektedir. Sert buğdaydan elde edilen irmik, kabuklu ve kabuksuz olmak üzere iki farklı türde yer alır. Hemen hemen herkesin sevdiği makarnanın yapımında kullanılan irmik, birçok çorba ve tatlı yiyeceklerde de tercih edilmektedir.
Tencereye süt şeker ve irmik konulur orta ates de çırpma teli ile sürekli karıştırılarak kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirilir ve içine vanilya hindistan cevizini döküp karıştırılır ocağın altı kapatılırak soğumaya bırakılır. Bisküviler un gibi olacak şekilde robottan geçirilir veya elinizde ezerek de yapabilirsiniz.
Bebeğiniz için anne sütü ana öğün olarak düşünülmeli, ek gıdalar ise ara öğün olarak planlanmalıdır. 6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir.
Kuruyemişlere genellikle 12 ay ile 36 ay arasında başlanması tavsiye edilir.
Küçük bir cezveye kaynamış soğumuş su alınır ve irmik ilave edilir. Kıvam alana kadar pişirilir. Altını kapatıp 2 dk dinlendirdikten sonra rendelenen elmaya eklenip karıştırılır. İsteğe göre pekmez ve tarçında eklenebilir.
6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır. Bebeğin hoşlanmadığı gıdalar 2-3 hafta sonra tekrar denenmelidir.
Günde 1-2 öğün verilebilir. Sabah, öğle ya da akşam farketmeksizin herhangi bir öğünde kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri