Çalışma izni için başvurular genellikle Norveç'in Göçmenlik Dairesi (UDI) aracılığıyla yapılır. Başvuru süreci ve gereklilikler, çalışma izni kategorisine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Norveç vizesi, Norveç'e seyahat etmek ve belirli süreler için kalış yapmak isteyenler için gereklidir.
Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Norveç pahalı bir ülke olduğundan, birçok öğrenci okurken yarı zamanlı bir işe girmeyi tercih ediyor. Norveç'te iş bulmak için Norveççe bilmenize gerek yok. Ancak Norveçlilerin çoğu İngilizce konuştuğu için Oslo ve Bergen dışında en azından biraz bilgi sahibi olmadan iş bulmak zor olabilir.
Norveç umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Resmi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise yapmayı planladıkları seyahat 180 gün içinde 90 günü aşmıyor ise Norveç için vize almalarına gerek olmayıp bu süreyi aşan seyahatler içinse Norveç vizesi almaları gerekmektedir.
Norveç Göçmenlik Müdürlüğünde (UDI) işlem süresi 4 haftadır. UDI tarafından karar alındıktan sonra, Büyükelçilik pasaportu vize veya red mektubu (vekaletname yoksa) ile birlikte Vize Başvuru Merkezine gönderecektir.
İlgili 36 soru bulundu
Buna göre; haftada ortalama 40 saat çalışan bir işçi vergi kesintisinden önceki Ocak 2022 itibariyle aylık brüt maaşı yaklaşık 35.000 NOK oluyor. Euro'ya çevrildiğinde ise Norveç'te aylık brüt asgari ücret 3500 Euro'ya denk geliyor.
Norveç'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Norveç 2001 yılında Schengen vize sistemine dahil olmuştur. Bu çerçevede, Norveç'e seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın Schengen kurallarına göre vize almış olmaları gerekmektedir.
Norveç vatandaşı olacak kişiler ilk önce Norveç'te göçmen olarak yaşamalı, Norveç'e yerleşmek arzusunda olmalı ve ülkede daimî olarak oturmalıdır. Norveç'te oturma ve çalışma izni olan kişiler üç yılın sonunda Norveç'te sürekli oturma izni alabilirler.
Norveççe, Norveç'te konuşulan ve İskandinavca da denen Kuzey Cermen dil ailesine bağlı bir dildir. Norveççe, Danca ve İsveççe ile çok yakındır ve birini bilen bir kişi diğerlerini de anlayabilir.
Norveç öğrenci vizesi almak için genellikle aşağıdakilere ihtiyacınız olacak: 4900NOK (580 ABD Doları) başvuru ücretini ödeyin. Kabul mektubunuzu gösterin. Yıllık en az 126,357 NOK (15,100 ABD $) tutarında yeterli paranız olduğunu kanıtlayabilmek.
Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı üyesi olan ülkelerden gelen vatandaşlar başka hiçbir vize ya da izne gerek duymadan Norveç'te çalışmaya başlayabilirler. Ancak Türkiye bu ülkelerden biri olmadığı için Türk vatandaşlarının Norveç'te çalışmak için oturum iznine sahip olmaları gerekir¹.
Big Mac Endeksine ve diğer endekslere yansıdığı şekilde Norveç, dünyanın en pahalı ülkeleri arasında yer alır.
Norveç Hükümetinde kalıcı ya da geçici olarak bulunmak isterseniz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için ülkede hangi amaçlı ikamet edeceğinizi kararlaştırmanız ve ona göre ilerlemeniz gerekir. Eğitim, iş, evlilik, turistik ya da aile birleşimi amacıyla Norveç'e yerleşmek mümkündür.
Norveç'te yaşamak istiyorum
Türk vatandaşlarının Norveç'te çalışmak veya 90 günden fazla kalmak için oturma izni almaları gerekmektedir. ³ Norveç'te oturma izni Göçmen Bürosu (UDI) tarafından verilir. Vizeye başvurmadan önce ne tür bir oturma iznine ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz gerekir.
Norveç Oturum İzni Başvurusu
Normal şartlarda öncelikle iş bulunması gerekmektedir. Başvuru yapılacak oturum izni, kişinin yeterliliğibe ve Norveç'te çalışılacak işe bağlıdır. Norveç'te eğer üç aydan uzun bir süre için eğitime veya okula gidilmesi durumunda, eğitim iznine başvuru yapılması gereklidir.
Germenik dillerden olan Danca, Felemenkçe, Norveççe, İsveççe ve Afrikanca birinci kategoriyi oluşturdu ve bu dilleri öğrenmek için kişinin, yaklaşık 575 saat veya 23 haftaya ihtiyacı olduğu belirtildi.
Ø; Norveççe, Danca, Faroece alfabelerinde ve Uluslararası Fonetik Alfabe'de bulunan bir harf. Türkçedeki "ö" sesine denktir.
Norveç'ten Ukraynalılara eve dönme teşviki: Ülkesine geri dönenlere 1500 euro verilecek. Norveç, Ukraynalı mültecilere evlerine dönmeleri için 1.500 euro ödeyecek.
İltica, sığınma talebi anlamına gelir. Ülkenize döndüğünüzde tehlike altında olacağınızı düşünüyorsanız, Norveç'te sığınma talep etme ve oturum izni alma hakkınız bulunmaktadır.
Bordo pasaportu olan Türk vatandaşları, Norveç'e gitmek isterlerse, vize koşuluna uymak durumundadırlar. Yeşil, Gri ve Siyah pasaportu bulunan vatandaşlar ise 180 günlük periyotta, 90 gün için vizeden muaf sayılırlar. Kısa süreli ve uzun süreli vize başvuruları ayrı şekilde farklı belgelerle yapılabilir.
Norveç'te yasal olarak en az 7 yıl yaşamış olmanız gerekmektedir. Evlilik yolu ile vatandaşlık alınacak ise Norveç vatandaşı ile en az 7 yıl evli kalmalısınız. Norveç'e belirli koşullar ile yatırım yapmış olmalısınız. Norveç'te geçerli bir oturum iznine sahip olmalısınız.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri