Norveç, her yıl çok sayıda turistin merakla ziyaret ettiği ülkeler arasında yer almaktadır. İş, turistik veya kültürel amaçla seyahat edilen Norveç'e gitmeden önce vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir.
Norveç 2001 yılında Schengen vize sistemine dahil olmuştur. Bu çerçevede, Norveç'e seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımızın Schengen kurallarına göre vize almış olmaları gerekmektedir.
Norveç umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Resmi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise yapmayı planladıkları seyahat 180 gün içinde 90 günü aşmıyor ise Norveç için vize almalarına gerek olmayıp bu süreyi aşan seyahatler içinse Norveç vizesi almaları gerekmektedir.
Norveç Konsolosluğu'nun turistik başvurularda işlem süresi ortalama 15 - 20 gün olup ticari başvurularda işlem daha hızlı yürümektedir. Ayrıca özel durumlarda işlem süresi uzayabilmektedir. Başvuruların acentemize ortalama 30 gün öncesinden gönderilmesi tavsiye edilmektedir.
Bazı özel durumlarda ihtiyaç olan vizeler insanlar tarafından çok pratik ve kolay bir şekilde de alınabilmektedir. Norveç vizesi için de bu durumdan yararlanılmaktadır. En hızlı ve erken şekilde Norveç vizesine ilgili başvurudan sonra 10 ila 15 gün gibi süreler dahilinde ulaşılabilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Oturum izni başvurusuna yanıt bekleme vizesi için vize ücreti 80 Euro'dur. 18 yaş altı başvuru sahipleri için vize ücreti bulunmamaktadır. Vize ücretlerinin tüm listesi için Norveç Göç Ofisi websitesini ziyaret ediniz. Ücretler online olarak Norveç Başvuru Portalı üzerinden ödenecektir.
Türkiye ve Norveç arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasına göre, sadece Norveç vatandaşları Türkiye'ye vizesiz gelebilecek. Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, anlaşmayı Twitter hesabından duyurdu: “Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim!
Norveç Öğrenci Vizesi İçin Bankada Ne Kadar Param Olmalıdır? Norveç öğrenci vizesi için bankada yıllık 128.887 NOK bulundurulması gerekir. Norveç'te bir yarıyıl okuyacak kişilerin banka hesabında güz dönemi için 58.585 NOK, bahar dönemi için 70.302 NOK olması gerekir.
Yeşil (hususi) pasaport veya gri (hizmet) pasaport sahibi iseniz, Norveç'e gitmek izin yapmanız gereken tek şey Norveç uçak bileti almak. Hava yoluyla İstanbul'dan Oslo'ya direkt uçuş yaparak 4 saatte Norveç'e ulaşabilirsiniz. Yani Norveç'e vizesiz girebilmek için yeşil veya gri pasaport sahibi olmanız lazım.
Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Norveç'e seyahat edecek Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize alması gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vizeden muaftır.
Vize Reddi Nedir, Nasıl Anlaşılır? Vatandaşı olunmayan ülkeye seyahat etmek için yapılan vize başvurusunda belgelerin eksik olması veya sunulan evrakın ilgili ülkenin dış temsilciliği tarafından inandırıcı olarak değerlendirilmemesi gibi çeşitli sebeplerle oluşan durumlarda vize reddi yaşanabilmektedir.
Norveç Schengen Vize başvuruları seyahat tarihinizden en az 15-20 gün önce yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte Norveç Büyükelçiliği vize işlemlerinde ek evrak talebinde bulunabilir.
Vize başvurusu banka hesap dökümü son 3 ay içerisinde alınan ve finansal durumu ispatlayıcı belgedir. Başvuru öncesinde hesaba yüklü tutarda para girişi olduğu durumlarda kaynağının ilgili ülkenin konsolosluğuna ispatlanması gerekmektedir.
BANKA HESAP DÖKÜMÜ
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır. Hesap sonunda en az 5-6 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Okuldan alınmış orijinal kaşeli ve imzalı öğrenci belgesi.
Vize Başvurusunda Altın Hesabı Gösterilebilir Mi? Hayır, vize başvurusunda altın hesabı gösterilememektedir.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Oturma izni almak için Norveç'te aile birleşimi yapmanız, çalışacak olmanız, turistik olarak ya da eğitim için gidecek olmanız gerekir. Tıbbi tedavi görmek ya da bir aile bireyinin yanında kalmak için de Norveç oturma iznine başvuru yapabilirsiniz.
VIP hizmetlerden yararlanılarak başvuru yapıldığında ise 48-72 saat arasında sonuç almak mümkündür. İtalya Konsolosluğu resmi tatil günlerine ve yoğunluk durumuna bağlı olarak sürelerde farklılıklar olabilir. İtalya seyahatini gerçekleştirmeden en az 4 hafta öncesinden vize başvurusu yapılması önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri