3) Notun yükseltilmesi için yeniden kaydolunan derslerde devam şartı aranmayacaktır (not yükseltmek için alınan zorunlu derslerde ilgili dönemin sonunda öğrenciler başarısız dahi olsalar alınan son not geçerlidir, daha önce alınan başarılı not geçerliliğini yitirir, seçmeli derslerde ise dönemsel seçmeli ders ...
(4) Genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler, daha önce aldıkları ve başarılı oldukları dersleri o derslerin verildiği yarıyılda tekrar alabilirler. Ancak bu durumda, öğrenci- lerin derse kayıt yaptırmaları şarttır. Başarılı olunan dersin tekrarında devam şartı aranmaz.
FF olarak kalınan ders seçildiği takdirde, devam zorunluluğu ve çakışma aranmaz.
Bu yönetmeliğe göre, öğrenciler derslere, uygulamalara, öğretim elemanlarınca uygun görülen çalışmalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam Zorunluluğunun Sınırı Var mı? Devam zorunluluğunun sınırı; teorik derslerde %70, uygulamalı derslerde ise %80'dir.
13- Kimler bir üst sınıftan ders alabilir? BAŞARILI öğrenciler bir üst sınıftan ders alabilir. Bu öğrencilerden genel not ortalaması: - 2,00-2,49 arasında olanlar bir adet, - 2,50-4,00 arasında olanlar iki adet üst sınıftan ders alabilirler.
İlgili 32 soru bulundu
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder. Bir sonraki sene verirsen, o dönemin değil, verdiğin dönemin ortalaması artar.
Ders Ekleme cikarmada vazgecip bıraktıysan eski not gecerli olur. Ders Ekleme cikarmada vazgecip bıraktıysan eski not gecerli olur.
Buna göre 2. dönem okula gitme zorunluluğu bulunmuyor.
“MADDE 17 – (1) Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devamları zorunludur. Derslere ve diğer öğretim faaliyetlerine devam durumu, öğretim elemanı tarafından tespit edilir.
Devam zorunluluğunun sınırı; teorik derslerde %70, uygulamalı derslerde ise %80'dir. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarına giremezler.
(2) Yılsonu başarı puanı, mezuniyet puanının hesaplanmasında esas alınır. MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır. *Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlık nedeniye sınıfta kalan öğrenciler o öğretim yılı okula devam ettirilmez.
Soru: Ne kadar ders seçmeliyim? Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur. Ancak isterse öğrenci 30 AKTS Az ya da çok ders almak kendi sorumluluğundadır. Soru: Ders seçmenin üst limiti var mıdır?
b) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda öğrenciler; alt yarıyıllara ait hiç almadıkları, alıp da sınavına girme hakkı elde edemedikleri, alıp da başarısız oldukları veya AGNO'larını yükseltmek istedikleri dersleri alabilir.
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir.
Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır. Öğrenci devamsızlığı “48” saate ulaşınca devamsızlıktan kalır.
Eğer AKTS kredisi yetmiyorsa, yetmediği kadar otomatik atanan derslerini silerek İşyerinde Uygulama Eğitimi dersini seçebilecektir.
NA (Devamsız) notu, derse devam yükümlülüklerini sağlamayan ve/veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmeyen öğrencilere dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur. Not ortalamaları hesabında NA notunun katsayısı 0,00 (sıfır) olarak işlem görür.
Deprem sonrası yaşanan olumsuz duyguların etkilerini azaltmak, öğrencilerin psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özer, bu öğrenciler için devam zorunluğu bulunmadığını hatırlattı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak.
Daha önce geçtiğim bir dersi yükseltmek için tekrar alabilir miyim? Öğrenciler, AGNO'sunu yükseltmek amacı ile daha önce DD ve DC harf notu almış oldukları dersleri, söz konusu derslerde kontenjan bulunması şartıyla danışman onayı ile tekrar alabilir.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Ders yılı sonunda; ➢ Her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, ➢ Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer. 2.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri