Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
sorusu da karne gününün yaklaşmasıyla birlikte merak edilen konulardan birisi oldu. İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
OTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Şurada Paylaş! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre ilkokul 1,2,3,4. sınıflarda sınıf tekrarı bulunmuyor. 6. sınıftan itibaren liselere sınıf tekrarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
5,6,7,8,9,10,11 ve 12'nci sınıf tekrarı olacak mı? 2023 MEB yönetmelik bilgisi. Okulların kapanmasına kısa bir zaman kala öğrenciler karne heyecanı yaşıyor. İlkokul 1,2,3,4. sınıflarda yönetmelik gereği sınıf tekrarı bulunmuyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona erecek.
İlgili 31 soru bulundu
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek.
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde Lisede Sınıfta Kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Fakat lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir. geçer.
sorularına ilişkin haber detayları. Sınıf geçme yönetmeliğine göre, bir dersten geçebilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. 50 puanın altında puan alan öğrenci o dersten başarısız sayılıyor. Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
b) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45' ten az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğini okuduğumuzda lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır sorusunun cevabını, yıl sonu başarı puanı 50 den aşağı olanlar veya bir dönemde 3 dersten fazla zayıfı olanlar ve toplamda 6 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.
sınıf geçme işlemleri puan(100 lük sistem) üzerinden yapılmaz. not(5 lik sistem) üzerinden yapılır. ve bir dersten geçmiş sayılmak için birinci ve ikinci dönem ortalamasının en az ki, ikinci dönem notunun da en az 2 olması gerek. Yıl sonu ağırlık notuna bakılır.
Ortalaması 50 nin altında, 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmesi gerekir. Ortalaması 50 nin altında, 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapar. Bir öğrenci her sene 3 zayıfla sınıfı geçebilir fakat, toplamda en fazla 6 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
Bunun dışında, özürsüz devamsızlığı 10 günü aşan öğrenciler ve 3'ten fazla zayıfı bulunanlar da sınıfta bırakılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri