Çocuğunuza hem parasetamol hem de ibuprofen verilmesi Çocuğunuzun sancısının iyi bir şekilde idare edilmesini sağlamak için dönüşümlü olarak parasetamol ve ibuprofen verilmesinde ya da ikisinin aynı anda verilmesinde bir sakınca yoktur.
Bilmemiz gereken şudur ki bu iki ilacı aynı anda kullanmamamız gerekmektedir.
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda önerilen başlangıç dozu 2 tablet ve devamında gerekli ise her 4 saatte bir 1-2 tablet şeklinde kullanılmalıdır. Hekim tarafından önerilmedikçe günde 6 tabletten fazla alınmamalıdır. Daima etkin en küçük doz kullanılmalıdır.
Parasetamol içeren ve ağrı kesici, ateş düşürücü, grip ve nezle semptomlarını giderici ya da uykuya yardımcı ilaçlar ile birlikte kullanmayınız. hastalarda seyrek olarak hemoliz (kırmızı kan hücrelerinin yıkımı) görülebilir.
NUROFEN COLD & FLU'nun etkin maddesi olan ibuprofen, ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliklere sahip nonsteroid antiinflamatuvar bir ilaçtır.
İlgili 23 soru bulundu
10 kiloya 1 ölçek (1 ölçek= 5 ml = 1 tatlı kaşığı) şeklinde kullanılır. (10 mg/kg) Günde 3 – 4 defa kullanılabilir. Etkisi 30-45 dk içinde başlar.
Bununla birlikte, Nurofen'in bazı varyantları, ibuprofen'le birlikte psödoefedrin, fenilefrin, kodein ve parasetamol içerebilir. Örnek olarak, Türkiye'de Nurofen'in en çok satılan "Cold & Flu" hali 200mg ibuprofenle birlikte 30mg psödoefedrin hidroklorür içermektedir.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
12yaĢından büyük çocuklarda ve yetiĢkinlerde tavsiye edilen Parol Tablet dozajı, gerekli oldukça her 4-6 saatte bir 500 mg -1 gr (1 -2 tablet)'dır. Maksimum günlük doz 6 tablettir. ve 24 saatte toplam 4 dozdan daha fazla verilmemelidir. 6 yaĢından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
Parol vb. ilaçlar soğuk algınlığına iyi gelir mi? Parol (parasetamol) gibi ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu tür ilaçlar, ateşi düşürerek ateşli durumu kontrol altına alabilir ve baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi semptomların şiddetini azaltabilir.
Kontrendikasyonları İleri derecede böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda kullanılmamalıdır. Parasetamole aşırı duyarlılığı olanlarda ve daha önce Anemisi olanlarda kullanılması sakıncalıdır. Parasetemol kedilerde toksik özelliğe sahip olduğundan kullanılmamalıdır.
En iyi, en az zararlı ateş düşürücü parasetamol grubu ilaçlardır. Günde 3-4 kez düzenli aralıklarla kullanılması önerilir. Bu ilaçlar 72-96 saat kullanılabilir.
Çocuklarla ateş genellikle elleri-ayakları soğuk başı sıcak olarak hissedilir. Böyle durumlarda üşümesin diye kalı giysiler giydirmek doğru olmaz, ancak ellerini ellerimizle ısıtıp, ayaklarına çorap giydirebilirsiniz. Ancak üstünü ince giysisiyle bırakmanız gerekir.
Yüksek dozlarda, uyuşukluk, göğüs ağrısı, çarpıntı, bilinç kaybı, kasılmalar (özellikle çocuklarda), güçsüzlük ve baş dönmesi, idrarda kan, üşüme hissi, solunum problemleri bildirilmiştir. NUROFEN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Parasetamol, psödoefedrin hidroklorür veya klorfeniramin maleat içeren diğer ilaçların A- FERİN PLUS pediatrik şurup ile eş zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır.
PAROL PLUS'ı 4 saatte birden daha sık aralıklarla kullanmayınız. geçmeyiniz. Doktorunuza danışmadan 3 ardışık (üst üste) günden uzun süreyle kullanmayınız. Alkol alan kişilerde karaciğer toksisitesi (zehirlenmesi) sebebiyle günlük alınan parasetamol dozunun 2000 miligramı aşmaması gerekir.
Ağrı, ateş, soğuk algınlığı veya grip semptomlarını tedavi etmek ya da uyumanıza yardımcı olması için parasetamol içeren başka reçeteli ya da reçetesiz ilaç alıyorsanız bu ilacı kullanmayın. Bu ürünü kullanmaktan tamamen kaçınmanız ya da aldığınız parasetamol miktarını sınırlamanız gerekebilir.
Boğaz ağrısını hafifleten asetaminofen ve ibuprofen en sık kullanılan ilaçların etken maddeleridir. Antihistaminikler, alerji semptomlarınıza yardımcı olabilir.
Soğuk algınlığının uzun sürmesi sinüzit gibi başka bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Grip semptomlarının uzun süre devam etmesi ise zatürre, bronşit gibi ciddi bir sağlık sorununun habercisi olabileceğinden uzun süren grip durumunda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna danışılması önemlidir.
Aşırı dozda parasetamol (Parol) alımının rahatsız edici yan etkilere yol açabileceği belirtilirken, bu konuda İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) açıklamalarının göz önünde bulundurulması gerektiği aktarıldı.
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. PAROL içindeki etkin madde olan parasetamol anne sütüne az miktarda geçmektedir. PAROL emzirme döneminde, doktorun tavsiyesine uygun olarak kullanılabilir. Bazı hastalarda parasetamol kullanımına bağlı olarak baş dönmesi veya uyku hali görülebilir.
Boğaz ağrısını hafifletmek için, ağrı kesici özelliği olan parasetamol veya ibuprofen içeren ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca, boğaz pastilleri veya spreyleri de ağrıyı hafifletmek için etkili olabilir.
Ibuprofen aynı zamanda birçok değişik firma tarafından üretilir ve satılır, değişik markaların değişik isimleri olabilir (örneğin Nurofen, Brufen, Advil, Dimetapp). Her zaman ilaç şişesinde ya da ambalajında çocuğunuzun ağırlığına göre belirtilmiş dozajı verin.
İbuprofen, bir non steroidal antienflamatuvar ilaç (ing: nonsteroidal anti-inflammatory drug, NSAID) etken maddesidir.
İBUPROFEN-PF'nin etkin maddesi olan ibuprofen, steroid olmayan antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ) olarak adlandırılan ağrı kesici bir ilaç grubuna aittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri