Ocak ayında tüketilmesi gereken meyveler: armut, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
* Ocak ayının ikinci haftasından sonra, kışlık sebzelerden ıspanak , karnabahar, turp, kereviz, havuç lahana , marul ve pırasanın hasadına devam edilir. * Çökerten hastalığına karşı, sebze tohumları ve fidelikler ilaçlanır. * Soğuktan zarar görmüş sebze fidelerinin yerlerine , yenileri dikilir.
OCAK AYINDA HANGİ SEBZELERİ TÜKETMELİYİZ? Brokoli, havuç, lahana, kereviz, pırasa, pazı, ıspanak, pancar, bal kabağı, karnabahar, turp, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere.
İlgili 21 soru bulundu
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Karadeniz'de kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan hurmanın hasadı başladı. Ağaçları süsleyen sarı renkli meyveleri toplayan üreticiler, meyvelerin bir kısmını kış için stoklarken, bir kısmını da pazarda satıyor.
ŞUBAT AYINDA HANGİ MEYVELERİ TÜKETMELİYİZ? Armut, cennet hurması, nar, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Ocak ayında doğan kişiler ya kova ya da oğlak burucu olur. 20 Ocak öncesi doğan kişiler oğlak, 20 Ocak sonrası doğanlar ise kova burcu şeklinde nitelendirilmektedir.
Yılın ilk mevsimi kış, ilk ayı ise Ocak'tır. Hicri takvime göre 1 Ocak, yeni yılın ilk günü kabul edilir. Kuzey Yarım Küre'de kış mevsiminde günler kısalmaya geceler ise uzamaya başlar.
Ocak ayı portakalı bolca göreceğimiz aylardan biridir.
Şubat ayında tüketilmesi gereken sebzeler: Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, lahana, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, brüksel lahanası, pazı, havuç, şalgam, pancar, bal kabağı Şubat ayında tüketilmesi gereken meyveler: Mandalina, portakal, elma, armut, yerli muz, ayva, nar, kestane.
Ilık iklimlerde yetişen armut, yaz mevsiminin sonuna doğru olgunlaşır. Sonbahar mevsimi geldiği zaman toplanır. Armutlar ekim ayı itibariyle yenecek düzeye gelir. Bu nedenle armutlar yaz mevsimini ve sonbahar mevsimini çok sevmektedir.
Kış meyvelerinin başında tatlı, sulu ve lezzetli greyfurt geliyor. Kış mevsiminin gözde meyvesi ocak ayında olgunlaşır.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Ocak ayında tüketilmesi gereken yeşillikler: marul, roka, biberiye, soğan, nane, maydanoz, tere. Ocak ayında tüketilmesi gereken meyveler: armut, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
Muz kış mevsiminde yetişen bir meyvedir. Sonbahar aylarında ekilen muz, 3-3,5 ay boyunca hasat edilebilir. Kasım ayındaki hasattan itibaren aralık, ocak, şubat ve mart aylarında muz tüketilebilir. Sonbahar ayındaki hasattan itibaren ilkbahar mevsimine kadar muz tüketimi yaygındır.
Örneğin bira, tekila, şampanya ve şarap hep birlikte tüketilirse sarhoş olmamak mümkün değildir. Bu nedenle hangi içkiyle başlarsanız onunla devam edin. Yılbaşı gecesi muhtemelen bir yemek ile başlayacağından yemeğin yanında en iyi giden içki şaraptır.
Kaymaklı cevizli incir dolması, kışın vazgeçilmezi yumuşacık bal kabağı cheesecake, elmalı tatlı çeşitleri, pişmeyen pratik pasta, Kıbrıs tatlısı, tiramisu, yılbaşı akşamına çok yakışacak süslemesi ile pavlova, kakaolu irmik dilimleri, ibiza tatlısı ve daha nicesi püf noktalarıyla sizleri bekliyor!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri