Kapı yüzeylerinde kullanılan PVC (Polivinil Klorür), oldukça geniş bir kullanım alanı olan plastiktir. Kapı ve pencere üretiminde kullanılan en yaygın ve bilinen kimyasal malzemedir. PVC geri dönüşümü olan, yani tekrar kullanılabilen bir malzeme olduğundan çevre dostudur.
Ahşap kapıları vernik kullanarak neme, aşınma ve darbelere karşı dayanıklı hale getirebilirsin. Çizilmelere dayanıklı kapılara ihtiyaç duyuyorsan melamin ürünlere yönelebilirsin. Ofis gibi mekanlar için en çok tercih edilen kapı çeşitleri melamin kapılardır.
En kaliteli iç oda kapısı türü Lake kapılardır. Doğal olarak bu iki kapı arasından da yine Lake iç kapı türü daha kalitelidir diyebiliriz. Bunun sebebi daha sağlam olması, boyasının daha kaliteli olması, daha estetik görünüme sahip olması ve her türlü desende üretilebilmesidir.
PVC kapı ve pencereler üretim maliyeti düşük ürünlerdir. Bu yüzden örneğin lake veya laminat kapılara göre çok daha ucuzdur. PVC kapılar ve pencereler hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Yazın sıcağa kışın ise soğuğa karşı yalıtımlıdır.
PVC Kapılar
Çok farklı renk ve desen seçeneğine sahiptir. Çizilmelere ve darbelere karşı Melamin kapılara göre daha dayanıklıdır. Melamin kapılardan ayıran en önemli özellikleri, farklı desenler çizilebilmesi ve yüzeyindeki MDF'nin daha kalın olmasıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Melamin kaplı kapılar, daha uygun fiyatlıdır ve kolay temizlenirler, ancak doğal ahşap kapılara kıyasla daha az dayanıklıdırlar. Özetle, Amerikan kapılar doğal ahşap dokusu ve yüksek kaliteli işçilikleri ile dikkat çekerken, melamin kaplı kapılar daha uygun fiyatlı ve daha kolay bakım gerektirirler.
Melamin kapı nedir? Melamin kapı, kırılmalara karşı dayanıklı, sudan, nemden ve ısıdan etkilenmeyen, uzun yıllar kullanılabilen bir malzeme olan melaminden imal edilir. Melamin kapılar oldukça dayanıklıdır. Güneş ışığından, rüzgardan, yağmurdan etkilenmez.
Melamin kapılarda 6mm MDF kullanılmaktadır. Çizilme solma ve sararma yapmaz uzun ömürlüdür.
Lake kapı, üzerine desen uygulanabilen ve yüzeyi boyanabilen MDF kapı modelidir. Mobilya kapı olarak da bilinen lake kapılar, öncelikle CNC makinelerinde modellenip ardından cila alanlarında son halini alır. Bu kapı modelleri isteğe göre farklı renklerle boyamaya uygundur.
MDF Kapılar Nedir? MDF kapılar, oldukça kaliteli ve üzerinde oluşturulan desen ve oymalar ile bozulmayan bir yapıya sahip olan, işlenmesi kolay malzemelere sahip bir kapı çeşididir. MDF kapılar CNC ile işlenebilmektedir. Bu yüzden oldukça kolay işleme ve dekor verilebilme özelliğine sahiptir.
Lake mobilyaların boyasında sararmaya karşı dayanıklı ve insan sağlığına zarar vermeyen özel malzemeler kullanıldığı için bu mobilyalarda sararma olmaz, uzun zaman ilk günkü haliyle kullanılır.
Kapı türlerimiz arasında, en çok tercih edilen türler arasında yer alan bu kapıların fiyatları da, her bütçeye hitap edecek cinsten. Lake kapı fiyatları 2022 yılında, 500 TL ile 10.000 TL arası değişkenlik göstermektedir.
Melamin kapı modelleri ve renkleri, kullanılan panellere göre çeşitlilik gösterir. Melamin kapı yüzeyleri boya gerektirmez. Modellerine göre renkli ve kendinden desenlidir. İç kapılar, oda ve WC kapısı olarak istenilen ölçülerde üretilebilir.
Kaliteli ahşap, MDF veya melamin kapılar ise farklı ön yüzey genişliğine sahiptir. Lüks ve kaliteli iç kapı modelleri arasından ortama doğallık katmak için ahşap kapılar tercih edilebilir. Beyaz renk Amerikan kapılar ise iç mekanın ferah ve sade görünüm kazanmasında etkilidir.
Membran Kapılar. Membran kapı üretimi, silikon zar ile MDF malzemenin her yüzeyine eşit şekilde silikonlanıp ısı ve yüksek basınç uygulanarak gerçekleştirilen bir üründür. Membran kapılarda malzemenin bir yüzeyi haricindeki tüm yüzeyler PVC ile kaplanmaktadır. Bu nedenle 3 Boyutlu kaplama olarak ta anılmaktadır.
Lake kapı, kaliteli mdf malzeme ve kaliteli boya ile üretilen oda kapısı modelidir. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki lake boyalı kapılar lüks oda kapılarıdır. Normal ahşap yerine mdf kullanılmasının nedeni ise dayanıklı malzeme ve mdf nin pürüzsüz üretime uygun olmasıdır.
Ülkemizde genellikle ipek mat diye tabir edilen dokununca ipeksi bir doku hissettiren boyama şekli ile Polisaj diye tabir edilen parlak lake kapı modelleri yoğun olarak kullanılmaktadır.
MDF Kapılar
Birçok model ve renk seçeneği yüzünden seçim yaparken oldukça zorlanılır. Bu kapılar; neme, ıslaklığa ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca ateşten etkilenmezler. MDF kapılar ses yalıtımında oldukça iyidir.
Lake kapılar oldukça sağlam kapılardır. Diğer türlere göre darbelere karşı ekstra bir dayanıklılığa sahiptir. Kolayca hasar almazlar.
Kompozit kapılar, iki ya da daha fazla farklı gruptaki malzemenin en iyi özelliklerinin bir arada toplanması, ortaya yepyeni bir özellikle çıkması için birleştirilmesidir. Yani kompozit kapılar üretilirken birden çok malzemenin en başarılı özellikleri alınır ve ortaya çok daha üstün niteliklere sahip ürünler çıkar.
Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın.
Amerikan kapı bir mdf türü olan 3.2 mm kalınlıkta HDF den üretilen iki adet kapı yüzeyinin 36 mm kalınlıkta köknar, ladin ve çam ağaçlarından elde edilen boy serenlerle meydana getirilen çerçeveye yapıştırılıp sıcak preste sıkıştırılarak elde edilen kapı çeşididir.
Melamin; tabak, tepsi, açık büfe ekipmanları, özel hammadesi sayesinde kırılmaya ve çizilmeye karşı dayanıklı olarak üretilmektedir. Melamin ürünler kırılmaya ve çizilmeye karşı dayanıklıdır. Özel hammadesi sayesinde uzun süre kullanım için idealdir ürünlerde hiç bir şekilde deforme meydana gelmez.
Fugalı melamin kapılar, genellikle (MDF) ahşap bazlı malzemelerin üzerine melamin reçine, folyo vb ürünler uygulanarak üretilir. Melamin reçine, kapının yüzeyine dayanıklılık ve kolay temizlenebilirlik sağlar.
Melamin Avantajları
Dayanıklılık: Melamin son derece dayanıklı, çizilmeye karşı dayanıklı, su geçirmez, leke tutmaz ve temizlenmesi kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri