Demlenerek tüketilen kiraz sapı doğal ödem attırıcıdır ve şişkinliği azaltmada yardımcı olur. Kiraz sapı çayı, adından da anlaşılacağı gibi kirazın sap kısımlarının kullanılmasıyla yapılmaktadır. Meyvesi gibi sap kısmının da oldukça faydalı olduğu bilinen kiraz sapını çay olarak tüketebilirsiniz.
Kiraz Sapı Suyu:
Kiraz sapını cildinize iyi gelmesi için kullanacaksanız, kiraz saplarını 5 dakika suyun içinde kaynatın. Ardından kaynayan suyu duş suyu ile karıştırarak vücudunuza dökün. Not: Ödem atıcı özelliği sayesinde vücut, bir anda yorgun düşebilir.
Öncelikle aktardan kurutulmuş kiraz sapları alınır. Aktardan almak yerine yediğiniz kirazların saplarını atmadan güneşte kurutarak da kiraz saplarını çay için kullanmayı deneyebilirsiniz… Kurutulmuş kiraz sapı çayı için daha sonra bir cezve içerisine 1 su bardağı su alınır kaynamaya bırakılır.
En fazla 14 gün süre ile içilmesi önerilen kiraz sapı çayı önerilenden uzun süre kullanıldığında sağlık problemlerine yol açabilir. Aşırı tüketilen kiraz sapı çayı vücuttan su atımını hızlandırarak dehidratasyona neden olabilir.
Bitki çaylarından biri olan kiraz sapı çayı, tüketildiğinde özellikle idrar yollarında yaşanan problemleri azaltmada etkilidir. Güçlü antioksidan özelliği ve idrar söktürücü etkisiyle birçok faydası bulunan besin, sıcak su ile birlikte kaynatılarak tüketilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÇAY NE ZAMAN İÇİLİR? Ödem söktürücü çay ilk olarak bir kez sabah içilmelidir. Daha sonra ise, akşam yemeğinden önce içilmelidir. Akşam bir bardak ödem söktürücü çay içmek gece siz uyurken bile vücudunuzdaki toksinlerle savaşmaya yarayacaktır.
Yaz aylarının sevilen meyvelerinden kirazın kendi gibi sapının da sağlığa faydaları vardır. Demlenerek tüketilen kiraz sapı doğal ödem attırıcıdır ve şişkinliği azaltmada yardımcı olur. Kiraz sapı çayı, adından da anlaşılacağı gibi kirazın sap kısımlarının kullanılmasıyla yapılmaktadır.
Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar. Ödem attırıcı özelliği sayesinde kilo vermeye büyük destek sağlar. Özellikle Ramazan aylarında susuzluğu gidermesinden ötürü tercih edilir. Sahurdan sonra içildiğinde gün içerisinde susuzluğa iyi gelir.
C,A ve K vitamini bakımından oldukça zengin olan kiraz, uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen sağlıklı bir meyve, özellikle ödem atma ve idrar söktürme özelliğini içerisinde barındırır.
Bunları 5 dakika kaynattıktan sonra demlenmesi için 15-20 dakika bekledikten sonra günde 2-3 fincan içerdim. Beslenmeme de dikkat etmiştim ve bu sayede 2 ayda 8 kilo vermiştim.
Ödem atıcı bitikler şu şekilde sıralanmaktadır: yeşil çay, adaçayı, ıhlamur, anason, rezene çayı ve nane limon. Bu çaylar aynı zamanda idrar sökücü özellikleriyle ödem atılmasında etkilidir.
Kiraz Sapı Çayı Ne Zaman İçilir? Kiraz sapı çayını kişisel tercihinize uygun şekilde günün herhangi bir saatinde tüketebilirsiniz. Ancak idrar söktürücü, ödem atıcı etkilerin daha yoğun hissedilebilmesi adına çayın aç karnına tüketilmesinde fayda vardır.
Vücutta bulunan ödemi, yani fazla sıvıyı atmak için gün içinde su tüketimini artırmak gerekir. Günde 8 ila 10 bardak su içmek, vücuttaki ödemin atılmasında oldukça faydalıdır. Ödem çorabı giymek de ödem tedavisindeki etkili bir yöntemlerden biridir.
Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu tarafından da faydaları sıkça dile getirilen kiraz sapı çayı şöyle demlenir: Kaynamakta olan 1 su bardağı suya 30 tane kiraz sapı ilave edilir ve 5 dakika boyunca kaynatılır.
1 litre suyun içine salatalık dilimleri, limon kabuğu ve naneleri atın. Tüm malzemeleri bir kepçe yardımı ile yavaşça karıştırın. 1 gece dinlenmeye bırakın. 1 gece dinlendikten sonra ödem attıran detoks suyunu 1 bardağı sabah aç karına olmak üzere, gün içersinde susadıkça kullanabilirsiniz.
FİZİKSEL AKTİVİTE: Düzenli yapılan egzersiz vücuttaki sıvı dengesininde korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Gün içinde yapıcağınız 30-45 dk tempolu yürüyüş ödem probleminizi azaltacaktır.
Kilonuzda sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa dikkat! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, kişinin vücut ağırlığında sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa bunun ödem probleminin habercisi olabileceğini belirtti.
Adet dönemlerinde hem aç hem de tok karnına rahatlıkla tüketilebilir. Her gün bir bardak sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Kiraz sapı çayı ne zaman içilir sorusu için her zaman cevabı verilebilir.
Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz.
Kaynattığımız bir su bardağı suya Yaklaşık 10-15 dal kira sapını ve isteğe bağlı birkaç dilim limonu ekliyoruz. 5 dk dinlendirip içiyoruz. Çayı sabah aç karına ve akşam yatmadan içiyoruz. İsterseniz iştah kesmek için yemeklerden önce bir su bardağı tüketebilirsiniz. Ödem atar kilo vermenize yardımcı olur.
Ödem attırma etkisi sayesinde özellikle regl dönemindeki kadınlar regl dönemlerinde hissettikleri şişkinlikten ve ödemden kurtulabilmek için vişne sapı içebilir. İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavi edilmesinde de vişne sapının faydalı etkisi görülmektedir.
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol ve bacaklarda, cilt altında ortaya çıkan şişlik. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Sabahları eğer tarçınlı ve maydanozlu limonlu su içerseniz kan şekerinizi dengeler ve ödem atarsınız. Özellikle kış aylarında önerilen bu karışım vücut direncinin de korunmasını sağlar. Limon ve tarçın birleştiğinde idrar söktürücü bir etkiye sahip olduğundan metabolizmayı hızlandırır ve ödem atılmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri