Öğrenci vizesi, yurt dışında dil kursu, lisans, yüksek lisans, doktora, çalışma izinli sertifika programı, Erasmus gibi programlara katılmak isteyen öğrencilerin başvurabileceği vize türüdür. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yurt dışı eğitimi almak isteyen kişilerin Schengen öğrenci almaları gerekir.
Öğrenci vizeleri bulunduğunuz yerdeki Türk Konsolosluğundan alınmalıdır. Öğrenci vizesi Türkiye'ye geldikten alınamaz. Türk konsolosluğuna DEU'den alınan 'Kabul Mektubu' nun bir kopyası ve doldurulmuş vize başvuru formu ile gidilmelidir. İstediğiniz takdirde Konsolosluk size başvuru formunu sağlayacaktır.
Yurt dışına eğitim amacıyla giden öğrenciler için düzenlenen vize türüne öğrenci vizesi denir. Erasmus programı, dil kursu, lisans, yüksek lisans, doktora gibi akademik eğitimler için gideceğiniz ülkelere vize başvurusu yaparken öğrenci vizesi statüsünde başvuru yapmanız gerekir.
Üniversite eğitiminin yanı sıra dil okulları ve sertifika programları gibi kurumlar da öğrenci vizesi almayı gerekli kılıyor. Yurt dışında eğitim için ön planda olan birçok ülke bulunuyor. Bazı kriterler ve evraklar benzerlik gösterse de öğrenci vizesine ilişkin süreç her ülke için farklı şekilde işliyor.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Evet, çalıştığınız şirketler öğrenci-eğitim veya turistik-ticari vize başvurularınızda sponsor olarak gösterebilirsiniz. Sadece İrlanda ve Malta öğrenci-eğitim vize başvurularında şirket sponsor olamamaktadır.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Örneğin ülkeye turist vizesi ile giriş yapmış olan bir kişi, daha sonrasında öğrenim görme kararı alarak vizesini öğrenci vizesine çevirmek için başvuruda bulunabilir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Aşağıdakiler için vize ücreti bulunmamaktadır:
0-6 yaş çocuklar. Okumak veya eğitici öğretim maksadıyla seyahat eden stajyerler, öğrenciler, yüksek lisans öğrencileri ve onlara eşlik eden öğretmenler.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Vize başvuru süreçleri, yurt dışı seyahatinin en sıkıntılı kısmı olarak görülebilir. Zordur, karmaşıktır, değişkendir, bir anda beklemediğiniz detaylar hakkında yanıt ve çözüm üretmeniz gerekebilir. Bir açıdan eğitim vizesini almak zordur demek o kadar da yanlış bir önerme sayılmaz.
Lise Mezunları Vize Alabilir Mi? Lise mezunları düzenli gelirlerini ve bulundukları ülkeye döneceklerine dair yeterli kanıtları olduğu takdirde vize alabilmektedirler. Vizem.net danışmanlığında yapılan lise mezunları için başvurular %97,12 oranında onay oranına sahiptir.
Schengen Öğrenci Vizesi başvurusunu o ülkenin konsolosluğundan yapacaksınız. Seyahat sebebi olarak “Eğitim/Öğrenci“ (Study) seçeneğini işaretleyin. Schengen bölgesine kaç kere “Giriş“ (Entries) yapılacağını belirleyin. Gerekli Temel Belgeler dışında, Schengen Eğitim Vizesi için gerekli diğer belgeleri hazırlayın.
B1 ve B2 vizeleri, Amerika vizeleri arasında en yaygın vize türleridir. Göçmen olmayan Türkler tarafından da en çok tercih edilen vize türüdür. B1 ve B2 vizeleri, iş gezisi, eğlence veya gezi amaçlı turistik vize olarak alınabilmektedir. Bu iki vize türü uygulamada genellikle B1/B2 vizesi şeklinde verilmektedir.
Öğrenciler, geçerli öğrenci vizesi ile eğitimlerinin ilk yılında haftada 20 saate kadar çalışabilirler.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Herhangi bir şekilde maddi geliri olmayan insanların seyahatlerini başka birinin finanse etmesi halinde bu duruma sponsorlu Schengen vizesi adı verilir. Sponsor vize başvurusunu genellikle ev hanımları ve öğrenciler yapmaktadır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir. Başvuru sahibinin maaşını aldığı banka hesap dökümlerinin kullanılması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri