Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Öğretmen rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Öğretmen rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurasor.com

Öğretmen raporlu iken şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

İstirahat raporu varken şehir dışına çıkabilir mi?

Sonuç olarak, SGK mevzuatı açısından da istirahat durumunda yurt dışına çıkışla ilgili bir yasak söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayoldemirlaw.com

Şehir dışından alınan rapor geçerli mi?

Evet, memur hafta sonu başka ilden ya da ilçeden, görev mahalli dışındaki herhangi bir yerden sağlık raporu alabilir; fakat bu raporun izne çevrilmesi için MUTLAKA ACİL'den alınmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Öğretmenler izin almadan şehir dışına çıkabilir mi?

Mevzuatımız açık ve nettir. Öğretmen idari izinli olduğunda il dışına çıkabilir. Örneğin dini bayramlarda idari izin uygulaması yapılır ve memurlar il dışına izinsiz çıkarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur İl Dışından Rapor Alabilir mi? Öğretmenler Tatilde Hastalanırsa Rapor Alabilir mi?

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Izin gününde şehir dışına çıkabilir mi?

İdari izin kullananların il dışına çıkışları mümkün mü sorusuna hukukilik ve yerindelik bağlamında cevap vermek uygun olacaktır. Hukuki açıdan idari izin kullanan memurların, izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkmalarını engelleyen bir mevzuat düzenlemesi bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alan öğretmen yurt dışına çıkabilir mi?

Raporu izne çevirirken izin onayında iznin geçirileceği adres olarak yurt dışını yazarsanız çıkaraınız hocam sıkıntı olmaz. Yönetmelikte buna engel yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimhane.com

Ilçede görev yapan öğretmen ilden rapor alabilir mi?

Sonuç itibarıyla bir memur, resmi tatilinde il dışına veya yurt dışına (memuriyet mahalli dışına) çıkıp burada hastalanabilir ve rapor almak isteyebilir. Bu konular, Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği düzenlemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru şehir dışına çıkabilir mi?

Şu anda 657 sayılı Kanuna göre memurlar görevdeyken ya da izinli olduklarında ikamet ettikleri il dışına çıkmalarına engel bir durum bulunmadığı gibi, memurun görev yaptığı il dışında ikamet etmesi de mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersonelihaber.net

Raporlu personel tatile gidebilir mi?

Rapor alan işçi raporlu olduğu dönemde istirahat etmek yerine tatile gitmesi halinde işveren tarafından iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedilebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zerenmm.com

İstirahat raporu bildirilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Sağlık ocağından alınan rapor iş yerine geçer mi?

Aile hekimi bir defada en çok 10 günlük rapor verebilir. Bu süre -kontrol muayenesi- ile 20 güne kadar çıkarılabilir. İşveren usulüne uygun raporu kabul etmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Rapor alan öğretmen ne yapmalı?

Öğretmenler rapor aldığında almış oldukları raporları bir sonraki gün mesai bitimine kadar okul idaresine elektronik yolla ulaştırmaları gerekmektedir. Teslim etmedikleri takdirde mazeretsiz işe gelmeyen memur hakkında yapılan işlem kendileri içinde yürürlüğe girmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurasor.com

Bir öğretmen en fazla kaç gün rapor alabilir?

Öğretmen, memur bir yıl içerisinde tek hekimden toplamda en fazla 40 gün rapor alabilir. Burada bir açıklama yapalım. Öğretmen bir yıl içinde tek hekimden (örneğin aile hekiminden) en fazla 40 gün rapor alabilir ancak aynı hekimden 10+10 olmak üzere 20 gün alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

Memur sehir disindan rapor alabilir mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Memur 10 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının 10 günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının (memurun) tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere 6 ayı geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur bir yılda en fazla kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor alan öğretmenin raporu nasıl işlenir?

öğretmen sevkli olduğu günün ertesinde okulda "ayakta tedavi beyan belgesi"ni doldurur. alınan rapor ise okul idaresi tarafından izne çevrilir.ilçe milli eğitim müdürlüğü onayladıktan sonra okul idaresi tarafından mebbis'de işlenir. Mebbis-personel işlemleri-izin işlemleri hastalık izni olarak kaydedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimhane.com

1 gün rapor alan öğretmenin kaç saat ek dersi kesilir?

· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehitsahintml.meb.k12.tr

Raporlu öğretmen rapor bitmeden göreve başlayabilir mi?

Memurun tek hekim veya sağlık kurulu raporunda belirtilen istirahat süresi bitmeden göreve başlamak istemesi halinde, iyileştiğine dair tek hekim veya sağlık kurulu raporunu ibraz ederek dilekçe ile birimine başvurması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Raporlu öğretmen tayin isteyebilir mi?

Bir defaya mahsus durumundan falan değil özür grubu atamalarından il dışına tayin isteyen varsa bilgilendirirse çok minnettar kalırım. Evet. Özür grubu atamalarından il dışı istediği il ilçeye tayin isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Öğretmen Yurt dışına çıkarken izin almalı mi?

1. Yeşil ve hizmet (gri) pasaportu sahibi tüm Devlet memurları, eşleri ve çocukları bağlı oldukları Kurumundan görev nedeniyle yurt dışına çıkmalarına izin verilen muvafakatname almalıdır. Görev dışında çıkışa izin verilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tursab.org.tr

İstirahat raporu alan memur yurt dışına çıkabilir mi?

Yurtdışından hastalık raporu bile alabilir, bununla ilgili mevzuat var. Yurtdışından hastalık raporu bile alabilir, bununla ilgili mevzuat var. memur izin aldığı sürece amirine iznini nerede geçireceğini bildirmek zorundadır. memur izin aldığı sürece amirine iznini nerede geçireceğini bildirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.memurlar.net

Öğretmenin yurt dışına çıkışında izin gerekli midir?

b) İkamet ettikleri il hudutları dışına çıkabilmelerine 15 inci maddede belirtilen amirlerce, izin verilebilir. Öğretmenlerin yasal olarak izinli sayıldıkları yarıyıl ve yaz tatillerinde ikamet edecekleri yer bakımından ayrıca izin şartı aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tummufettislerdernegi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT