Mecburiyet yok. Genel de 4-5 veli her sınıfta çıkar. Uyarırsınız. Bu sorun evine iş götüren tek meslek olan öğretmenlikte var maalesef.
Okul Müdürü ve öğretmenle görüşme: Veliler, okul müdürü ya da çocuğunun öğretmeni ile görüşme hakkına sahiptirler.
Veli ve öğretmen ilişkilerinde karşılıklı saygı, anlayış ve beklentilere dair ortak bir dil geliştirilmesi son derece önemlidir. Öğrencinin başarısının sürdürülebilir olması için okul, öğretmen ve aile bir sacayağı gibi çalışmalı, ortak kararlar alarak başarıya birlikte ilerlemelidir.
Yarım veya bir tam gün özürsüz devamsızlık yapan çocuk hakkında sınıf öğretmeni/şube rehber öğretmeni veya ilgili müdür yardımcısı tarafından telefonla velisi aranacak veya yüz yüze görüşme yapılacak.
Dersin yoksa nöbet dışında okulda olmak zorunda değilsiniz. İdari görevlendirmede olmaz.
İlgili 16 soru bulundu
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
“Farklı tarihlerde özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmediği tespit edilen öğretmene 'aylıktan kesilme' cezası verilecek.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Okul bittiğinde öğretmenin tüm öğrencileri bir bir velisine teslim etmek, çıkışta almaya gelmeyen velinin çocuğunu annesi gelene kadar beklemek gibi bir görevi var mıdır? Zorunlu değil.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin devamsızlıklarını, haftalık ders çizelgelerini, sınav tarihi ve notlarını mesajla ailelere bildirecek.
Milli Eğitim Bakanlığının bu iki açıklamasından da anlaşılacağı üzere veli ziyaretleri zorunlu değil GÖNÜLLÜK ESASINA dayanmaktadır.
Bir öğretmen gerçekten hatalıysa şikayet edileceği kürüm bellidir.Veli ya okula gidip müdürler ve kendisiyle görüşür ya da milli eğitim müdürlüklerine gider.Bunları yapmaya cesareti olmayanlara da 147'yi çıkarmışlar.
Eğitim-öğretim anlayışı konusunda birliktelik sağlamak amacıyla yılda dört defa “Sınıf Veli Kurulu” ve “Okul Veli Kurulu” toplantıları yapılır.
Hocam sınıf okutanları isteyen veliyi gördük de bunu da görmüş olduk. Sorunuzun cevabı hayır.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
maddesinde de görüldüğü gibi sosyal medya kullanımı ile ilgili de uyarı bulunmaktadır ve disiplin cezasıdır. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre : Öğrenci derse telefonla girebilir fakat ders saatlerinde öğrencinin telefonu kapalı olmak zorundadır açık ise cazai işlem yapılabilir...
Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası'na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil.
Eğitim öğretim yılının başlamasıyla ne yapacağını bilemeyen öğretmen, durumu Okul Müdürü Abdurrahman Arsu'ya bildirdi. Müdür Arsu da öğretmene çocuğunu okula getirebileceğini ve kendisinin bakabileceğini söyledi.
peki öğretmen izin vermeme hakkına sahip mi. bu soruya en kısa ve net bir şekilde cevabım. hayır olacak ders saatlerinin içerisinde olsa da. tuvalet ihtiyacının giderilmesi insanların hakkıdır. öğrenciler de insan oldukları için onların da hakkıdır.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
4. maddede yer alan ''Kurumumuzdaki öğretmenler kendilerine ait telefonları okul binasında sadece öğretmenler odasında kullanabilir, sınıf, laboratuvar, yemekhane, okul bahçesi, kütüphane, birebir odaları gibi bölümlerde telefonlarını yanlarına alamaz, kullanamaz ve bu kuralı ihlal edemezler.
Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.
13- İzinli olan veya herhangi bir mazeretinden dolayı derse gelmeyen öğretmenlerin yerine derse girmeleri gerekmektedir. 14- Öğretmenler kurulunca yapılan zümre, sınıf öğretmenleri gibi toplantılara katılmaları gerekmektedir. 15- okul müdürü veya yardımcıları tarafından verilecek görevleri yerine getirmekle sorumludur.
Bu itibarla özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerin okula gelmediği günlerde ders görevini fiilen yerine getirmeyen öğretmenlerin, söz konusu günlere rastlayan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanmalarının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri