Duyurudaki metin aynen şöyle; Yani 18.06.2023 tarihli zorunlu hizmet affından yararlanan bir öğretmen; görev yaptığı kurum zorunlu hizmete tabi ise yer değiştirme için gerekli 3 yıl çalışma şartına tabi olmayacak, başvuru yapabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayan yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.
kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir. birlikte değerlendirilecektir. yer alan 30 Eylül 2023 itibarıyla bir yıllık çalışma süresi ile 4'üncü maddesinde yer alan dört yıllık çalışma süreleri aranmayacaktır.
a) Başvuru tarihi itibarıyla görev yapılan alanın, atanmak istenilen alana uygun olması, b) Başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az üç yıl öğretmenlik yapılmış olması, şartları aranır.
Buna göre, MEB kadrolarında 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayanlardan zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar ile bu yükümlülüklerini halen görev yaptıkları eğitim kurumlarında yerine getiren yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.
İlgili 42 soru bulundu
İstifa etmeleri veya hiç göreve başlamamaları durumunda ise başka bir devlet kurumunda çalışmaları bir süre (1 yıl kadar) engellenmektedir. Zorunlu hizmet yerine getirilmeden tayin hakkı elde edilemez. Hekimler bulunduğu görev yerinde, önceden belirli olan mecburi hizmet süresi kadar çalışmalıdır.
2000 ve 2010 yıllarında tüm kadrolu öğretmenlere çıkartılmış zorunlu hizmet affı, 2010-2016 yılları arası atanmış kadrolu öğretmenlere çıkartılmamıştır.
Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.
MADDE 4- (1) Öğretmen olarak atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır: a) Okul/kurumlarda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) ve (B) bentleri kapsamında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. b) Adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmış olmak.
Buna göre, MEB kadrolarında 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayanlardan zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar ile bu yükümlülüklerini halen görev yaptıkları eğitim kurumlarında yerine getiren yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.
Millî Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlerin 2023 yılı yer değiştirme takvimi yayımlandı. Buna göre öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 13-17 Temmuz tarihleri arasında alınacak, yerleştirme sonuçları ise valiliklerce 20 Temmuz'da ilan edilecek.
Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.
İl Emrine atanan öğretmenler İl Milli Eğitim bünyesinde görevi ile ilgili verilen iş ve işlemleri yapabilir. İlçe Milli Eğitim emrine atanan öğretmenler de ilçe milli eğitim bünyesinde görev ve sorumluluk alabilir. Görevlendirilen, derse giren öğretmenler ek ders ücretlerini alırlar.
Zorunlu hizmet affı, öğretmenlerin zorunlu hizmet bölgelerine atanmaları halinde veya henüz bu bölgeye atanmamış öğretmenlerin zorunlu hizmet sürecinin affa dönüştürülmesini sağlar. Özet olarak affın çıktığı tarih öncesinde göreve başlayan öğretmenler zorunlu hizmet görevini tamamlamış olur.
Öğretmenler aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapabilecek! sinavtakvim.com.
Öğretmenliğe ilk kez atanacakların “40 yaş sınırının“, 28 Şubat sürecinde KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenlerin yoğun talepleri üzerine Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın talimatıyla kaldırıldı.
Zorunlu doğu görevi, öğretmenlerin mesleki deneyimlerini artırmaları, farklı kültürel ortamlara uyum sağlamaları ve öğrencilere daha geniş bir perspektif sunmaları amacıyla uygulanmaktadır. 2023 yılında zorunlu doğu görevi sınıf öğretmenleri için 2 yıldır.
Öğretmenler 65 yaşını doldurduğu andan itibaren devlet memuru olarak çalışamazlar. Özel dershane ya da benzeri kurumlarda görev alma hakları bulunur.
Öğretmenlik mesleğine atanmada yaş sınırlaması kaldırılmıştır. Kadrolu veya sözleşmeli öğretmen olarak atanacaklardan 45 yaşında olanlar öğretmen olarak atanabilirler.
Polislerin şark görevi kapsamında olan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van ilidir.
Öğretmenler İstedikleri Şehre Atanabilir Mi?[/caption] Milli Eğitim Bakanlığı, eş durumu atamaları ve sağlık durumu gibi öncelikli durumları da göz önünde bulundurur. Öğretmenler, eşlerinin çalıştığı şehirde veya ailevi sağlık sorunları nedeniyle belirli bir şehre atanma talebinde bulunabilirler.
Yani bu öğretmenler bugün kadroya geçseler bile sözleşmeli öğretmenlikte geçen süre dahil 3 yıllarını doldurduklarında aile birliğine bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler.
Zorunlu hizmet affı, 2010 yılında önce öğretmen çalışan adayların Doğu'da zorunlu hizmet olarak çalışması halinde affa dönüştürülebilir. Bu zorunlu hizmet affı, Doğu'da 5, 6 veya 7 yıl hizmet etmek zorunda kalmadan şehir değiştirmelerine izin veriyor.
1. http://ikbs.meb.gov.tr adresini gidiniz. 2. İl, ilçe ve kurum kullanıcıları sisteme MEBBİS hesabıyla giriş yapmalıdırlar. Bunun için giriş sayfasındaki MEBBİS hesabınızla giriş yapmak için tıklayınız.
Öğretmenlerin zorunlu hizmet affı MEBBİS bilgilerine işlendi. Resmi gazetede yayınlanan zorunlu hizmet affı kararı sonrası MEBBİS'te hizmet puanı güncellemesi yapıldı. MEBBİS kişisel bilgiler modülü hizmet puanı hesaplama menüsünden güncel puanlarınızı hesap edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri