Ders seçimleri https://ois.okan.edu.tr/ adresi üzerinden akademik takvimde yer alan ders seçme tarihleri arasında yapılacaktır. Ders seçimlerinizi ilgili tarihlerde sistem üzerinden yapmanız gerekmektedir.
Ders seçimleri; öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden yapılacak.
Seçmeli ders, seçilip seçilmemesi tamamen öğrencilere bırakılan ve kişiden kişiye göre değişen bir durumdur. Her öğrenci seçmeli dersler arasından ilgisini çeken ve yeteneğinin yeterli olduğu dersleri seçer.
Yönetmelik gereği geçme notu puan olarak 70 olup, CC harf notuna denk gelmektedir. Ders veren hocalarımızın farklı uygulamaları olabileceği için geçme notu ile ilgili detaylı bilgileri dersin hocasından öğrenebilirsiniz.
her sene başında üniversitelerde yapılan, o dönemde alacağınız dersleri ve ders programlarını belirleme işlemi.
İlgili 23 soru bulundu
İlk olarak okulunuzun Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapın. Öğrenci işlemleri sayfasına giderek ders kaydı seçeneğini bulun. Sınıf seçimi ve dönem seçiminin ardından alacağınız dersler ekranda gösterilir. Dersleri tek tek seçtikten sonra onaylanır ve danışmanın dersleri onaylaması gerekir.
Seçmeli dersler, seçebileceğin derslerdir, ilgi alanlarını keşfetmene ve sevdiğin bir dersi öğrenirken aynı zamanda eğlenmene yardımcı olur. Daha genel bir anlatımla bu dersler, genellikle bir veya daha fazla ders seçmenin zorunlu olduğu bir dizi seçenek içerisinden seçilecek dersleri ifade eder.
Derse devam koşulunu yerine getiren ve yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 50 alan veya dersin eğitimcisinin takdirine bağlı olarak çan eğrisi sistemiyle tespit edilecek geçer notu alan öğrenci bu dersten başarılı sayılır. Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler sınava giremezler.
sağlık sorunlarından dolayı derslere gelinemezse A Düzeyi öğrencileri için 220 saat, B Düzeyi öğrencilerin için ise 145 saat devamsızlık hakkı mevcuttur.
1.Sınıf öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri otomatik olarak yapılmaktadır. 1.Sınıf öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Yalnızca Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders atamalarının yapıldığını kontrol etmeleri gerekmektedir.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Bir yandan da güz dönemi derslerinin kayıtları merak konusu oldu. İşte, üniversite ders kayıtlarına dair son bilgiler... Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
1.Sınıf öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Yalnızca Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders atamalarının yapıldığını kontrol etmeleri gerekmektedir. 2.sınıf, 3.sınıf, 4.sınıf ve 5.sınıf öğrencileri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) aracılığı ile ders kayıt işlemi yapacaklardır.
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
Ders Başarısı Değerlendirme Esasları MADDE 5 - (1) Bir öğrenci bir yarıyılda/yılda, CC ve üstünde harf notu aldığı derslerden başarılı sayılır. DC ve DD harf notları, mezuniyet not ortalamasını sağlamak koşuluyla ilgili katsayılarına göre ortalamaya dâhil edilir ve başarılı sayılır.
Öğrencilerin derslerin tamamına devamı esastır. Teorik derslerin en az %70'ine, uygulamalı derslerin ise en az %80'ine devam etmeyen öğrenciler devamsız kabul edilirler. Derse asgari devam zorunluluğunu sağlayamayan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve yarıyıl sonu/yıl sonu/bütünleme sınavlarına giremez.
Akademik Takvim için tıklayınız.
Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden İstanbul Okan Üniversitesi; Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuştur.
URAP'ın yayımladığı rapora göre, Türkiye'den 9 üniversite, 2022 yılında açıklanan dünya sıralamalarında ilk 500'de yer alma başarısını gösterdi. Buna göre, ODTÜ (RUR: 336), Hacettepe Üniversitesi (Leiden: 433), İstanbul Üniversitesi (ARWU: 450), İTÜ (RUR: 384), İ. D.
SSS. 1- Her öğrenci Üniversite Seçmeli Dersi (ÜSD) almak zorunda mıdır? -- Evet. Öğrenciler eğitim öğretim süreleri boyunca önlisans programlarında bir, lisans programlarında iki Üniversite Seçmeli Dersi almak zorundadırlar.
NOTLAR: Üniversite Seçmeli Dersleri (Alan Dışı Seçmeli Dersler), öğrenci hangi yıl girişli olursa olsun (2) ulusal kredi ve (3) AKTS sağlar ancak öğrenci dersi alıp başarısız olursa yine aynı gruptan ve aynı modülden ders seçmek suretiyle derslerini tamamlamak zorundadır.
a) Zorunlu dersler; öğrencinin almakla yükümlü olduğu, b) Seçmeli dersler; öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak belirlenen, derslerdir. Öğrenci bölümün belirlediği sayıdaki seçmeli dersi almak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri