Teorik derslerin en az %70'ine, uygulamalı derslerin ise en az %80'ine devam etmeyen öğrenciler devamsız kabul edilirler. Derse asgari devam zorunluluğunu sağlayamayan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve yarıyıl sonu/yıl sonu/bütünleme sınavlarına giremez.
Yönetmelik gereği geçme notu puan olarak 70 olup, CC harf notuna denk gelmektedir. Ders veren hocalarımızın farklı uygulamaları olabileceği için geçme notu ile ilgili detaylı bilgileri dersin hocasından öğrenebilirsiniz.
Bu programda öğrencinin asgari 165 kredi (15 kredilik 5 staj dersi dâhil) ve asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Proje ve laboratuar dersleri gibi niteliği gereği ilgili yönetim kurulu tarafından sınav yapılmasına gerek görülmeyen dersler dışında tüm dersler için yarıyıl sonu sınavı yapılır. Yarıyıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler için her dönem sonunda bütünleme sınavı yapılır.
Derse devam koşulunu yerine getiren ve yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 50 alan veya dersin eğitimcisinin takdirine bağlı olarak çan eğrisi sistemiyle tespit edilecek geçer notu alan öğrenci bu dersten başarılı sayılır. Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler sınava giremezler.
İlgili 31 soru bulundu
eğer altındaysa, sınıf ortalamasının üzerinde not aldığınız için geçersiniz. bazı sınıflar şampiyonlar ligi gibidir, o sınıflarda bu çan eğrisi size avantaj değil dezavantajtır.
Çan eğrisi sistemi aynı zamanda harf notlarını da belirler. Çan eğrisi olmayan bir sistemde geçme notu 75 olarak belirlenirse öğrenci CB harf notu ile bahsi geçen sınavdan geçebilir. Fakat çan eğrisi işleri bir nebze değiştiriyor. Her ders için belirtilen harf notu farklılık gösterebilir.
Ders Başarısı Değerlendirme Esasları MADDE 5 - (1) Bir öğrenci bir yarıyılda/yılda, CC ve üstünde harf notu aldığı derslerden başarılı sayılır. DC ve DD harf notları, mezuniyet not ortalamasını sağlamak koşuluyla ilgili katsayılarına göre ortalamaya dâhil edilir ve başarılı sayılır.
Öğrencilerin derslerin tamamına devamı esastır. Teorik derslerin en az %70'ine, uygulamalı derslerin ise en az %80'ine devam etmeyen öğrenciler devamsız kabul edilirler. Derse asgari devam zorunluluğunu sağlayamayan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve yarıyıl sonu/yıl sonu/bütünleme sınavlarına giremez.
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
Başarı bursları bir yıllık olup (öğrencinin her yıl ek 60 AKTS tamamlamış olması koşuluyla) her akademik yılın sonunda yeniden hesaplanan genel not ortalamasına göre öğrencinin burs durumu yeniden değerlendirilir.
Eğitim dili %100 Türkçe olan programlarda İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Eğer siz İngilizcenizi geliştirmek için bu eğitimi almak istiyorsanız Fakülte Dekanlığınıza veya Yüksekokul Müdürlüğünüze bir dilekçeyle başvurunuz. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden başarı notu 60'tır.
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Eğitim dili %30 - %100 Đngilizce olan bütün Bölümlerde Đngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Eğitim dili %100 Türkçe olan Bölümlerde ise Đngilizce Hazırlık Sınıfı isteğe bağlı olarak alınabilir, zorunlu değildir.
Slot nedir? Slot, mezun olabilmek için 4 yarıyıl boyunca alıp, geçmeniz gereken tüm dersleri, bunların hangilerini geçtiğinizi, hangilerinin halen devam ettiğini ve daha hangilerini almanız gerektiğini gösterir. Slot üzerinde soldaki sütunda gösterilen dersler almanız gereken derslerdir.
Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden İstanbul Okan Üniversitesi; Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuştur.
URAP'ın yayımladığı rapora göre, Türkiye'den 9 üniversite, 2022 yılında açıklanan dünya sıralamalarında ilk 500'de yer alma başarısını gösterdi. Buna göre, ODTÜ (RUR: 336), Hacettepe Üniversitesi (Leiden: 433), İstanbul Üniversitesi (ARWU: 450), İTÜ (RUR: 384), İ. D.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Ham başarı puanı (HBP), gerekli bir takım istatistiksel hesaplamalar yardımıyla, sınıf içerisindeki diğer tüm öğrencilerin aldıkları ham başarı puanlarının da etkisiyle, t-skor olarak adlandırılan bir değere dönüştürülür. Her öğrencinin t-skorları o dersten aldıkları nihai karşılaştırma notudur.
Ortak derslerde Çan Eğrisi geçerli değildir. Ara Sınav notunun %40'ı ve Final (girilmişse Bütünleme) Sınavının %60'ı alınarak belirlenir. Dersin ortalaması en az 50 olmalıdır. Final veya Bütünleme sınav notunuz 50'den düşük ise ortalamanız kaç olursa olsun, dersten kalırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri