Tıbbi onkoloji uzman hekiminin bulunmadığı 3.basamak sağlık kurumlarında ise genel cerrahi uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporu ile ve yine 3. basamak sağlık tesislerinde genel cerrahi uzman hekimince reçete edilir.”
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan cihaz alabilmeniz için; Öncelikle SGK Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Kurum, raporunuzda belirtilen cihazı kendi stoğundan size verecektir.
Kurumumuzla sözleşmeli merkezlerden temin edilir. Söz konusu malzeme bedelleri Kurumca, Merkezlere ödenir. Kurumca iade alınan tıbbi cihazlar; Kişilerin sağlık kurulu raporuyla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmekte olup Kurum stoklarında var ise cihaz kişiye verilir.
KOAH ve benzeri kronik solunum hastalıklarında ciddi nefes problemleri yaşayan hastaların tedavilerinde oksijen konsantratörü ile destek sağlanmaktadır. Oksijen konsantratörü, ortamdaki havayı alıp ayrıştırarak hastaya saf oksijen verilmesini sağlayan elektrikli bir cihazdır.
İhtiyaç duyulan cihazın SGK stoğunda mevcut olması durumunda; Hastaya SGK tarafından cihaz temin edilir. İhtiyaç duyulan cihazın SGK stoğunda mevcut olmaması durumunda; SGK sosyal güvence sahibi uyku ve solunum hastalarına değişken miktarlarda parasal katkı sağlamaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
UYARI– Herhangi bir hasara sebep olmamak için cihazı filtresiz veya nemli/ıslak filtre ile çalıştırmayın. Cihazın iç kısmında bulunan Hepa Filtre (Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı) Bakımında ise, kullanım ömrü ortam havasının durumuna göre 3 ile 6 ay arasındadır.
Yüzde 90'ın altındaki oksijen düzeyi düşük olarak kabul edilir ve bu, hipoksemiye neden olabilir. Yüzde 80'in altındaki oksijen düzeyleri, bu düzeylerde beyin ve kalp gibi organların çalışması bozulabileceğinden, gecikmeksizin müdahale gerektirir.
KOAH hastalarında oksijen satürasyonunun %90'ın üzerinde olması istenmektedir. Oksijen tedavisi alırken, oksijen çok açılmamalı 1-2 lt/dakika olarak uygulanmalıdır. Yüksek oksijen düzeyi kanda karbondioksit birikimine sebep olmaktadır.
Sağlıklı bir insanda tipik oksijen satürasyon seviyeleri %95-100 arasında değişir. Akciğer sorunları olan kişilerde ise bu değerler biraz daha düşük olabilir.
Standart bir oksijen konsantratörü 1 ile 10 litre arasında oksijen üretir. Genellikle günlük kullanım için ortalama 8 saat çalışır.
Oksijen konsantratörü satın alırken cihazın faturasının, garanti belgesinin, kullanım kılavuzunun, kutusunun, su kabı, oksijen kanülü ve elektrik kablosu gibi aksesuarlarının eksiksiz olduğundan emin olunmalıdır. Ayrıca, cihaz teslim alınmadan önce çalıştırılarak kontrol edilmesi gerekir.
Oksijen konsantratörü, havada serbest şekilde mevcut olan oksijeni süzerek, % 90 - 95 oranında saf hale getiren, soluma güçlüğü çeken hastaların kullandığı bir cihazdır.
Sosyal güvenlik kurumu sizlere bir zaman içinde getirin demiyor ama ürün sizin olmuyor. Rapor ile sosyal güvenlik kurumundan her ürün er yada gec Sgk ya teslim edilmesi gerekmektedir.
Oksijen tüpleri ve oksijen konsantratörleri.
Oksijen regülatörünün çıkış kısmına oksijeni nemlendirecek bir su kabı konulmaktadır. Bu su kabının çıkışına yakılan oksijen kanülü vasıtasıyla NIMV hava hortumu veya hastanın yüzündeki maske üzerindeki bir giriş alanına oksijen eklemesi yapılmaktadır.
Nemli oksijen kullanmayan kişilerde burunda yanma, boğazda kuruluk ve öksürük gibi şikayetler oluşabilir. Bunu önlemek için, oksijen konsantratöründe kullanılan su kabının minimum ve maksimum limitleri arasına saf su veya içme suyu koymalısınız.
1. Hafif KOAH: Hastalığın başlangıç evresi olarak nitelendirilen bu evre, gayret gerektiren aktiviteler ve yoğun tempolu işler esnasında ortaya çıkan nefes darlığı belirtisiyle kendini gösterir.
Hipoksemisi olan bireylerde bu değer 60 mm Hg altına düşer. Oksijen seviyelerinde düşme beraberinde nefes darlığı veya hızlı nefes alma gibi semptomlar açığa çıkarabilir. Bu problem kişilerin günlük hayatında olumsuzluklar yaratabilir.
Koah tanısı nasıl konulur? Kişi sigara içiyorsa uzun süreli nefes darlığı, öksürük ve balgam şikayetlerinin varlığı Koah tanısı için yeterli görülür ancak kesin tanı için solunum testi değerlendirmesi yapılmalıdır.
Prof. Dr. Akkoyunlu, kanın rengini ve parlaklığını oksijen seviyesinin belirlediğine işaret ederek, “Mesela kalp krizi geçirirken kalpteki bir damara pıhtı atar, ona bağlı olarak göğsünüzde baskı, ezilme hissedersiniz. Bu belli bir dokuda veya organda var olan oksijen yetersizliğini ifade eder.
Temiz hava solumak için pencereleri açın veya dışarı çıkın.
Pencerelerinizi açmak veya kısa bir yürüyüşe çıkmak gibi basit bir şey, vücudunuzun getirdiği oksijen miktarını artırır, bu da genel kan oksijen seviyesini artırır. Ayrıca gelişmiş sindirim ve daha fazla enerji gibi faydaları vardır.
Kandaki oksijen miktarının az olması solunum güçlüğü ve nefes darlığı gibi belirtilere yol açar. Ayrıca ciltte kurumaya, dudak ve tırnaklarda renk değişimine neden olur. Kandaki karbondioksit seviyesinin fazla olması ise çeşitli doku ve organların zehirlenmesine neden olabilir.
En İyi Oksijen Konsantratörü; Uzun yıllar edindiğimiz tecrübelere dayanarak söylüyoruz, şuan en iyi oksijen konsantratörü markası Amerikan meşeli olan Ever Flo “Philips” markadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri