Yunanistan'a geçiş için sizin Schengen vizesine ihtiyacınız olduğu kadar arabanızın da uluslararası sigorta ya da yeşil kart dediğimiz bir belgeye ihtiyacı var.
Evet, Yunanistan'a arabayla giderken Schengen vizesi gereklidir. Bu vizeyi sınır kapısında alamazsınız. Bu nedenle vizeye mutlaka önceden başvurmanız gerekmektedir. Eğer yurt dışına ilk defa çıkıyorsanız bu konuda yazılmış ayrıntılı yazılarımız blog'ta mevcut.
Öncelikle Türkiye'den Yunanistan'a geçebileceğiniz belli sınır kapıları bulunuyor. Bu sınır kapıları Tekirdağ otobanı üzerinden ulaşılan İpsala sınır kapısı veya Edirne üzerinden ulaşılan Pazarkule sınır kapılarıdır. Bu sınır kapılarından kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunan adalarına seyahat ederken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize gereklidir. Yunanistan, Schengen bölgesi ülkelerinden biridir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vizesine başvurmak zorundadır.
İlgili 33 soru bulundu
Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan'a havayolu, karayolu (Kastania ve Kipon giriş noktaları da dahil) ve deniz yolu ile yapacakları seyahatlerinde herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.
Yunanistan otoyollarını kullanırken ödeyeceğiniz en düşük ücret 0.70 Cent, en yüksek ücret ise 3.90€. Ödemeyi nakit veya kredi kartı ile yapmanız mümkün.
Pasaportunda geçerli Schengen vizesi bulunan kişiler, Yunanistan'a yapacakları seyahat öncesinde vize başvurusu yapmak zorunda değildirler. Türkiye Cumhuriyeti Hususi, Diplomatik ve Hizmet Pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90'ü aşmayan seyahatleri için vize başvurusu işlemlerinden muaf tutulmaktadır.
Yunanistan ülke sınırları içerisine Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu ile edilebilmektedir. Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
İki ülkenin başkenti olan Atina ile Ankara arasında, kişiye özel hususi araç ile yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 16 saat sürmektedir. İki ülke arasındaki en hızlı ulaşım şekli ise tahmin edileceği üzere havayoludur. Ankara ile Atina arasında uçak ile yapılan yolculuklar yaklaşık olarak 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Vize başvuru ücreti 80 € olarak belirlenmiş olup vize başvuru ücretlerinin randevu esnasında nakit olarak ödenmesi gerekmektedir. Yunanistan vizesi başvurusu planlanan seyahatten en az 15 gün önce ve planlanan seyahatin başlangıcından üç ay öncesinden erken olmayacak şekilde gerçekleştirilmelidir.
Yunanistan, AB üyeliği bulunan bir ülke olduğu için pasaport olmadan başka ülkelerden kimseyi kabul etmemektedir. Eğer ki Yunanistan'a gezi planı yapıyorsanız, öncelikle pasaport işlemlerinizi eksiksiz bir şekilde halletmeniz gerekmektedir.
Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Hesap Dökümü: Yunanistan vize başvurusu yapan kişinin aktif olarak kullandığı banka hesabının içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunması gerekmekte olup bu hesabın son 3 aylık hesap özeti çıktısı alınması gereklidir.
Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar? Vize işlemleri eksiksiz olarak yürütüldüğü takdirde vize başvuruları, resmî tatiller hariç yaklaşık olarak 7 ila 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Uzun süreli vizelerde ise sonuçlanma süresi 2 aya kadar uzayabilir. Başvurunu İDATA resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirsin.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Kullanıcıların yapması gereken, tercih ettikleri operatörün otoban üzerinde bulunan hizmet noktasına e-pass cihazı almak üzere başvurmaktır. Başvurular otoban operatörlerinin websitelerinden online olarak da yapılabilmektedir.
Alfabetik sıraya göre; Avusturya, Bulgaristan, Çekya, İsviçre, Macaristan, Romanya, Slovakya ve Slovenya vinyet alınacak ülkelerdir. Fransa, Hırvatistan, İtalya, Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan'da online vinyet ve etiket vinyet sistemi bulunmamakta.
Neredeyse Avrupa'daki tüm ülkelerde otoyol ücreti alınmaktadır. Tünel ve köprü geçişlerinin yanı sıra hem otobanların hem de ekspres yolların kullanımı ücrete tabi olabilir.
Yunanistan'a günübirlik giriş yapabilmek için Yunanistan kapı vizesine ihtiyaç duyulmaktadır. Hususi pasaport, hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport sahipleri herhangi bir vizeye ihtiyaç duymadan, en fazla 90 gün süreyle Yunanistan'a seyahat edebilmektedir.
Yatırım Yoluyla Yunanistan Oturma İzni ve Vatandaşlığı
Eğer Yunanistan oturma izni almak istiyorsanız, ülkede 250.000 Euro'luk gayrimenkul yatırımı yapmanız gerekiyor. Bu rakam, Avrupa'da benzer programları sunan ülkelerle kıyaslandığında en düşük yatırım olarak öne çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri