“Öksüren çocuğa ballı inek sütü verilmez, çünkü öksürükte artışa sebep olabiliyor.
Ilık süt - bal: Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Boğazınızdaki gıcığı ve öksürüğün gelmesini engeller.
İlk yapmamanız gereken şey, gece öksüren çocuğa ballı süt vermek. Bu kulaktan duyma şifa yöntemi birçok çocuğu alerjisi olmasa bile astım olmuş olarak karşımıza getiriyor. Gece içilen ballı süt iki yolla zarar verebiliyor çocuklara.
Bu durum öksürüğe ve gıcık tutmasına karşı da iyi gelecektir. Bunun yanı sıra ballı süt balgam söktürmek için de kullanılıyor.
İlgili 45 soru bulundu
Genel durumu iyi, ateşi, hırıltılı solunum gibi nefes alma problemi olmayan çocuklar evde izlenebilir. Bu gibi durumlarda en iyi öksürük şurubu; ılık sudur. Bol su ve sıvı alımı, çocuğunuzun boğazını yumuşatarak rahatlama sağlar. Burun tıkanıklığı varsa, deniz suyu veya fizyolojik serumlar ile açabilirsiniz.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Baldaki karbonhidratlar ve oligosakkaritler bağırsaktaki iyi bakterileri aktive eder. Ayrıca probiyotikler, sütte bulunan ayrı bir probiyotik tür olan bifidobakteriyumu uyarır. Tüm bu etkenler sindirim sisteminin işlevini iyi bir şekilde yürütmesine yardımcı olur. Sütlü bal ayrıca kabızlığa karşı etkili bir içecektir.
İnatçı öksürüğü kesmek için sütün içine bal karıştırmak veya balın içerisine karabiber atmak olumlu sonuç veriyor. Başta üst solunum yolu rahatsızlıkları olmak üzere pek çok hastalığın ortak belirtisi olan öksürüğün sebebi mutlaka bulunmalı.
Balın antiinflamatuar özelliklerinin öksürük refleksine faydası olabilir. Bal balgam oluşumunu azaltır ve öksürüğü azaltır.
Sütlü bal, bir bireyin sindirim sisteminin çalışma şeklini iyileştiren nefis bir içecektir. Bu da kabızlığı ve krampları önlemeye yardımcı olur. Sabah uyanır uyanmaz süt ve bal alındığında dayanıklılık kuvvetli bir şekilde artırılabilir.
Bir bardak ballı süt içmek vücudunuza bol miktarda protein vererek ve kompleks karbonhidratları artırarak metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. Bu karışımı gece içmenin yanı sıra sabahları da içmek vücudunuza daha aktif bir gün için ihtiyacı olan fiziksel ve zihinsel enerji verebilir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Yüksek etkili bileşenlerinden dolayı, anasonlu ve tarçınlı ballı süt tarifinin günde iki bardak ile sınırlandırılması öneriliyor.
Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, hayvansal kaynaklı yağlar, işlenmiş yiyecekler, beyaz un, çikolata, kahve, alkollü içecekler ve şeker içeren tüm içecekler de dahil olmak üzere bir çok yiyecek ve içecek balgam birikimine neden olmaktadır.
Özellikle de şiddetli öksürüğü hafifleterek boğazları yumuşatmaktadır. Büyük küçük her yaştan kişinin afiyetle tüketebileceği ballı süt aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır.
Çok fazla şekerli gıda tüketmek virüs ve bakterilerin üreme hızını artırdığı için grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları esnasında bal gibi aşırı şekerli gıdaları kullanmamalıyız. Hastaysak gece yatmadan önce ballı süt içmemeliyiz.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Pekmez ve karabiber karışımı, özellikle soğuk havalarda iyice artış gösteren hatta göğsü ağrıtacak kadar şiddetlenebilen inatçı öksürüğe iyi gelir. Uzmanlar yutkunma, nefes alma ve kuru öksürük gibi rahatsızlıklarda pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye etmektedirler.
Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelenmiş bir konudur. Doğramış olduğunuz soğanı bir kapta kaynatabilirsiniz. Pekmez öksürüğe iyi gelir mi sorusu olumlu şekilde yanıtlanır çünkü pekmez boğazı yumuşatan bir besindir. Elde ettiğiniz sıvıya bal ve pekmez gibi eklemeler yapabilirsiniz.
Ayva, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Öksürüğün azalmasına ve boğazların yumuşamasına yardımcı olur. Çekirdekleri kıvam artırıcı olup, çaylara eklendiğinde sakinleştirici özelliğe sahiptir.
Zeytinyağı ve zencefili içerisine yavaş yavaş ekleyip tekrar karıştırın. Belli bir kıvama geldikten sonra oluşan karışımı peçeteye koyup tül ile sarın. Gögsünüze ve ya sırtınıza hazırladığınız karışımı gazlı bez ile yerleştirin. tarafından sağlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri