Öksürüğü hangi pekmez keser diye araştırdığımızda karşımıza en çok keçiboynuzu ve dut pekmezi çıkmaktadır. Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği yağ asitleri sayesinde toksinleri atmamıza yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarından koruyucu etkileri yüksektir. Öksürüğe ve özellikle bronşite iyi gelen bir şifa kaynağıdır.
1 cezveye pekmezi ve tereyağı koyun. Kısık ateşte karıştırarak tereyağı pekmez içinde eritin. Yağ pekmez içinde eridikten hemen sonra ( pekmezi fokur fokur kaynatmamalısınız) cezveyi tezgaha alın pekmezi 1 çay bardağına döküp pekmezin sıcağının biraz çıkmasını bekleyin..
Balgam söktürür ve ciğerleri rahatlatır. Eğer ileri düzey bir enfeksiyon yok ise kullanıma başladıktan 1-2 gün içerisinde öksürüğe iyi gelecektir. Bağışıklığı güçlendirir, vücut ısısını yükseltir, üşümeyi keser ve grip, nezle, bronşit gibi soğuk algınlığı hastalıklarını atlatmaya yardımcı olur.
En sağlıklı ve faydalı, pekmez Keçi boynuzu pekmezi olarak bilinmektedir. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Bunun yanı sıra bedeni kuvvetlendirir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Keçiboynuzu pekmezi: Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.
İlgili 15 soru bulundu
Keçiboynuzu ya da üzümü bir su bardağı pekmeze yarım çay bardağı içe suyu da katarak bir cezvede kısık ateşte kaynatın. Daha sonra tereyağını içine katın. Katı hale gelen bu karışımı ılık halde sabah akşam olmak üzere birer yemek kaşığı tüketin.
Keçiboynuzu pekmezi: Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.
Bebek beslenmesinde kullanılabilen pekmez çeşitleri genellikle keçiboynuzu pekmezi, dut pekmezi ve üzüm pekmezinden oluşuyor. Belli bir ay aralığını geride bıraktıktan sonra, bebeklere tüm meyve çeşitlerinden yapılan pekmezler verilebiliyor.
*Dut pekmezi ile gargara yapılması durumunda ağız ve boğaz hastalıklarına karşı etkili olduğu söylenmektedir. *Sıklıkla rastlanan bir çocuk hastalığı olan pamukçuk hastalığına karşı yaygın olarak yine Dut Pekmezi kullanılmaktadır.
Tam bir şifa deposu olan üzüm pekmezinin bilinen faydalarından bazıları ise şunlardır; -Enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. -İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Öksürüğü hangi pekmez keser diye araştırdığımızda karşımıza en çok keçiboynuzu ve dut pekmezi çıkmaktadır. Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği yağ asitleri sayesinde toksinleri atmamıza yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarından koruyucu etkileri yüksektir. Öksürüğe ve özellikle bronşite iyi gelen bir şifa kaynağıdır.
Özellikle tahin ve pekmez karışımı da öksürüklerin önüne geçebilir. Uyku saatlerine dikkat edilmelidir. Kahvaltıdan önce ve yatmadan önce bir tatlı kaşığı balın üzerine limon sıkın ve yiyin.
Astım ve bronşit gibi kronik hastalıklara iyi gelir
Keçiboynuzu pekmezi, astım ve bronşit gibi hastalıklara çok iyi gelmektedir. Balgam söktürücü özelliğe sahiptir, bu sayede sigaradan kaynaklanan öksürüğü rahatlatır. Ayrıca şiddetli öksürüğü bastırır.
Bal, öksürük ve boğaz ağrısını dindirmede etkilidir. Bu nedenle çay ya da ılık suya karıştırılarak içilebilir. Tuzlu su da bu dönemde ağız salgılarının azaltılmasında etkili olabilir. 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı tuz eklenerek iyice karıştırılabilir ve bu su ile gargara yapılabilir.
Karadut pekmezi tükettiğinizde, vücut direncini koruyarak pek çok hastalığı vücudunuzdan uzak tutabilirsiniz. Gribal enfeksiyon ve diğer bulaşıcı hastalıklar için düzenli olarak karadut pekmezi tüketebilirsiniz.
Pekmez çocuğun öksürüğünü anında kesen ve göğsünü rahatlatan bir doğal gıdadır. Pekmez aynı zamanda daralmış bronşları açar ve çocuğun öksürmesini engeller. Sabah kalkarken ve yatmadan önce 3-4 kaşık pekmez çocuğunuza vererek öksürüğün geçmesini sağlayabilirsiniz.
Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.
1) Keçiboynuzu Pekmezi
Keçiboynuzu pekmezi içerisinde bulundurduğu demir, mineral ve vitaminlerin etkisiyle en hızlı kan yapan yiyeceklerin arasındadır. Kahvaltı rutininize ekleyeceğiniz birkaç kaşık keçiboynuzu pekmezi hem vücudunuzdaki kan oranını arttıracak hem de sağlığınıza katkıda bulunacaktır.
Damar sertliğine iyi gelen dut pekmezi kan dolaşımının düzenini sağlar. Kalp atışını düzenler ve yüksek tansiyona iyi gelir. Akciğerleri temizleyici özelliğinden dolayı sigara tiryakilerine oldukça faydalı etkileri vardır.
Keçiboynuzu pekmezinin bağışıklığı güçlendirip akciğerleri temizleme özelliği var. Aynı zamanda iyi bir antiseptiktir, iltihap söktürücü özelliği vardır. Keçiboynuzu pekmezi eklem ağrılarına da iyi gelir. Astım, bronşit, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu özelliğinden dolayı değerli bir besindir.
PEKMEZ LİMON KARIŞIMININ FAYDALARI
-Bitmek bilmeyen öksürük krizlerinin sona ermesini sağlar. -Boğazda oluşan ağrı, kaşıntı ve iltihaplanmaların geçmesine yardımcı olur.-Grip ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı vücudu korur. -Halihazırda var olan kış hastalıklarının çok daha kısa sürede geçmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri