Elma sirkesi soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrıları için iyi gelir. Bu tür sorunlar yaşadığınızda bir bardak ılık su ile bir kaşık elma sirkesi ve balı karıştırın. Bu karışıma aynı zamanda bir miktar zencefil katın ve gargara yapın. Bu karışım boğaz ağrısı, öksürük ve göğüs tıkanıklığına iyi gelir.
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. İnatçı bir öksürüğe sahipseniz bir bardak sütün içine bir çay kaşığı karabiber ve balı karıştırın.
Limon, karabiber ; Bir limon dörde bölünüp, bir parçasının üzerine karabiber ve tuz atılır. Bu parça yenilirse öksürüğü kesmektedir. Sirke ; Boğazda oluşan yanma ve öksürüğe karşı 1 kaşık sirke içmek öksürüğü ve boğaz ağrısını keser.
Kullanımı: 2 yemek kaşığı yüksek kaliteli elma sirkesini bir bardak suya karıştırın (su bardağı). Öksürüğü hafifletmek için günde iki defa sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce için. Seyreltmeden düz elma sirkesi almaktan kaçının. Sindirim rahatsızlığına neden olabilir veya diş minesini aşındırabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Elma sirkesinin kendine has aromasından ötürü ağız kokusunu önlediği bilinmektedir. Bu nedenle sabah ve akşam elma sirkesi içmeniz önerilir. Ağız içinde oluşacak iltihabı ve kötü kokuyu doğal yolla engellemek için 1 bardak elma sirkesi içmeniz iyi olacaktır.
Üzüm sirkesi, elma sirkesi ile birlikte evlerimizde en sık kullandığımız sirkelerden bir tanesidir. Harika bir antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi, aynı zamanda kemik sağlığını destekler. Gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin kemik gelişimini destekler ve boy uzamasına olumlu katkı sağlar.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Limon sirkesi, vücutta meydana gelen halsizlik ve yorgunluğu gidererek vücudu daha dinç hale getirmektedir. İdrar ve iltihap söktürücü etkisi bulunmaktadır. Ciltte oluşan siyah noktaların ve aknelerin giderilmesinde etkilidir. Su ile karıştırılarak kullanıldığında cilde parlaklık kazandırma etkisine sahiptir.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Diğer sirke çeşitlerinden daha farklı özelliklere sahiptir. Bu ayrıcalığı ile vücudun temizlenmesine, beynin daha iyi çalışmasına, sinir ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Bal sirkesi özellikle beyin için çok faydalıdır; aynı zamanda mide ve bağırsakların temizlenmesine de yardım eder.
- Sirke özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan grip, kuru öksürük ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların yaşanmasını da önler.
Elma Sirkesi Kullanım Alanları ve Dozu
İçeriğinde çok fazla asit bulunması nedeniyle seyreltilmeden doğrudan içilmesi önerilmez. Çok fazla tüketilmesi, mide asit dengesinde bozulmaya bağlı olarak ülser, asit reflü ya da diş minelerini aşındırmak gibi farklı sorunlara neden olabilir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Elma sirkesi, genelde tıkanıklık giderici olarak kullanılır. Antibakteriyel özelliği ile balgama neden olan bakterilere karşı mücadele eder. Elma sirkesini suyla seyrelterek gargara olarak kullanabilir, salata ve yemeklerin içerisine ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Pekmez ve karabiber karışımı, özellikle soğuk havalarda iyice artış gösteren hatta göğsü ağrıtacak kadar şiddetlenebilen inatçı öksürüğe iyi gelir. Uzmanlar yutkunma, nefes alma ve kuru öksürük gibi rahatsızlıklarda pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye etmektedirler.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Sirkenin sindirimi ve mineral emilimini artıran etkisiyle birlikte bu karışım reflüsü olanlar için harika bir ilaçtır. Rahatlamak için bu karışımı her gün tüketebilirsiniz. Vücudunuzdaki çatlakları, salt kreme göre çok daha iyi onaracak ve hızla iyileştirecektir.
Antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. Bu yüzden özellikle kış aylarında vücut hastalıklara karşı kendisini korur. Vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılmasında etkilidir. Hayatı olumsuz etkileyen kötü kolesterolü düşürmek ve dengelemek için kişiler üzüm sirkesini kullanabilir.
Ayva, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Öksürüğün azalmasına ve boğazların yumuşamasına yardımcı olur. Çekirdekleri kıvam artırıcı olup, çaylara eklendiğinde sakinleştirici özelliğe sahiptir.
Zeytinyağı ve zencefili içerisine yavaş yavaş ekleyip tekrar karıştırın. Belli bir kıvama geldikten sonra oluşan karışımı peçeteye koyup tül ile sarın. Gögsünüze ve ya sırtınıza hazırladığınız karışımı gazlı bez ile yerleştirin. tarafından sağlanmaktadır.
bir şeker kaşığı zerdeçal, iki yemek kaşığı bal, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve bir sıkılmış limon. karıştır yarım saatte bir , tatlı kaşığıyla tüket.... bir de karabiber ve bal karıştırıla bilinir. bu süreçte daima her şey ılık tüketilir. bal ile karabiberi karıştırıp yiyin, boğazınızı yaksın.
Kolesterolü düşürerek zararlı yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlar bu da hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Vücuttaki şeker oranını dengeler, pankreasın yenilenmesini sağlar. Böbrek ve safra taşlarını eritir, idrar söktürür. Vücuttaki şişkinliği yok eder ve dokularda ödem oluşmasını engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri