MEB İL EMRİ NEDİR? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen öğretmenlerin veya idari personelin, bir ildeki okul veya kurumlarda geçici olarak görevlendirilmelerini düzenleyen bir işlem veya belgedir.
İl Emrine atanan öğretmenler İl Milli Eğitim bünyesinde görevi ile ilgili verilen iş ve işlemleri yapabilir. İlçe Milli Eğitim emrine atanan öğretmenler de ilçe milli eğitim bünyesinde görev ve sorumluluk alabilir. Görevlendirilen, derse giren öğretmenler ek ders ücretlerini alırlar.
İl emri öğretmenin hizmet puanı yetersizliğinden veya başvuruda bulunduğu yerde az kontenjan açılmasından dolayı özür grubuna bağlı olarak gitmek istediği yere gidememesi sonucu o ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atanması demektir. İl emrine atanan öğretmenin okulu yoktur.
şayet tercih ettiğiniz 25 okula ve bilgisayar kurası ile puan üstünlüğüne göre 26. tercihten boş kalan okullardan birine atanmadıysanız 27. tercihiniz olan il emrine atanırsınız.
İl ilçe emri, söz konusu kadroda il ve ilçede öğretmen açığı olmaması durumunda mazeret tayini ile ataması yapılan öğretmenler, il ilçe MEB bünyesinde olur. İl emri, öğretmen ve idari personelin istedikleri ilde görev yapabilmeleri için başvurdukları bir yer değiştirme yöntemidir.
İlgili 33 soru bulundu
(4) Mazerete bağlı yer değiştirmeler hariç olmak üzere zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle görev yapanlar, il içindeki ya da diğer illerdeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
ÖĞRETMEN İL EMRİ NE ZAMAN ÇIKACAK? 2023 yılında bir defaya mahsus olarak uygulanacak olan ikinci yer değiştirme işlemleri için Bakan Yusuf Tekin'in talimatları doğrultusunda, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmî eğitim kurumlarında ihtiyaç duyulan bütün norm kadrolar öğretmenlerin tercihine sunulacak.
Örneğin, bir öğretmenin normal görev yaptığı il dışında farklı bir ildeki bir okulda belirli bir süreyle görev yapması gerektiğinde, bu kişiye MEB İl Emri verilir. Bu emir, geçici görevlendirmenin şartlarını, süresini, yerini ve diğer detayları içerir.
Mazeret tayinlerinde son birkaç yıla kadar yarıyıl tatilinde de uygulanan il/ilçe emri son yıllarda sadece yaz tatili mazeret atamasında uygulanmaktadır. Mevzuatta ya da duyuruda da olmamasına rağmen neredeyse istisnasız yapılan uygulamanın bu yıl da tekrar etmesi beklenmektedir.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme duyurusunu yayınlamış ve 18 Ocak 2023 tarihinde mazerete bağlı öğretmen atamalarını gerçekleştireceğini ilan etmiştir.
İl emri, öğretmen ve idari personelin istedikleri ilde görev yapabilmeleri için başvurdukları bir yer değiştirme yöntemidir. İl emri verilecek öğretmen ve idari personel sayısı, ilan edilen kadro sayısına göre belirlenmektedir.
İKİNCİ YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ
Buna göre Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek. Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.
Öğretmen atama dondurma işlemi, öğretmen ihtiyacının azaldığı veya bütçe kısıtlamalarının yaşandığı durumlarda yapılmaktadır. Bu işlem, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre yapılır. Öğretmen atama dondurulması, öğretmen adaylarını olumsuz etkileyebilir.
İl emrine atanan öğretmenlerin maaşı ile ilçe emrine atanan öğretmenlerin maaşı yatar, maaşlarında kesinti olmaz.
MEB, ''depo'' olarak tanımlanan norm kadro fazlası öğretmenlerin görev yapması için çalışma yürütüyor. MEB, ''depo'' olarak tanımlanan norm kadro fazlası öğretmenlerin görev yapması için çalışma yürütüyor.
Görev yapan öğretmenin, eşinin, çocuklarının veya bakmakla yükümlü olduğu ebeveynlerinden herhangi birinin bulunduğu ilde hastalığının tedavisinin mümkün olmaması durumunda yer değişikliği talep edebilmektedir.
Bakan Mahmut Özer artık il emrini her yaz dönemi eş durumu tayinlerinde uygulayacak. Ancak şubat dönemi eş özründe il emri uygulanmayacak.
ogretmenlericin.com olarak tekrar belirtelim geçen yıl Ağustos ayında ve geçtiğimiz ara tatil döneminde yapılan özür grubu atamalarında il emri ve ilçe emri verilmedi.
Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alındı ve atamalar 29 Ağustos'ta (bugün) açıklanacak.
İKİNCİ YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ
Buna göre Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek. Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.
Görevden uzaklaştırma işleminin tesis edilebilmesi için gerekli olan tek koşul, kamu görevlisinin görevi başında kalmasının kamu hizmeti bakımından sakınca yaratacak olmasıdır. Bunun dışında her hangi bir koşulun varlığı aranmamaktadır. Bu durum, idareye geniş bir takdir yetkisi tanınmaktadır.
Milli Eğitim Müdürleri zorunlu ders saatini görevli olduğu kurumda dolduramayan öğretmenleri ihtiyaç duyulan farklı bir eğitim kurumunda görevlendirmektedir. Görevlendirilecek öğretmenlerin belirlenmesinde hizmet puanı esas alınmaktadır. Hizmet puanı en düşük olan öğretmenin görevlendirilmesi ilk olarak yapılmaktadır.
İşte görevdeki memurların Ocak 2024 zamlı maaşları... 26 bin 654 lira olan 1-4 dereceli öğretmen maaşına Ocak 2024'te 3 bin 988 lira zam gelecek ve maaşları 30 bin 652 liraya çıkacak.
İşte detaylar… Sene başında açıklanan zamlardan sonra ücretli öğretmen saat ücreti 2023 yılında 73,50 TL'ye yükselmiştir. Yapılan düzenlemeye göre 60,12 TL olan ücretli öğretmen ek ders ücreti, %25 artırılarak 75,15 TL olmuştur.
Bu zamla birlikte, en düşük 1/4 derece öğretmen maaşı 26.642 TL'den 38.476 TL'ye, en düşük 1/4 derece uzman öğretmen maaşı 29.525 TL'den 42.640 TL'ye yükselecek. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik 2023 sınavı tarihi belli oldu!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri