Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.
İdari işlerle ilgili iç ve dış yazışmaları ve raporlamaları yapmak ve bunların dosyalanmasını sağlamak, Personel servisi, kiralık araç ve akaryakıt hizmetleri takibi ve organizasyonunu sağlamak, Şirketin iç ve dış alanlarının düzenleme, bakımı ve temizliğiyle ilgili işlerin yürütülmesini sağlamak.
Okul müdürleri, öğretmenleri, personeli, öğrencileri ve velileri yönetir ve okulun günlük işleyişini denetler. Okul müdürleri, eğitim programlarını, öğretim metotlarını ve okul hedeflerini belirler ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için çalışırlar.
- Okul müdürü; Okulun yönetiminden, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve rehberlik hizmetlerinin planlanmasından ve yürütülmesinden genel müdüre, resmî makamlara ve Bakanlığa karşı sorumludur.
İlgili 45 soru bulundu
Okul müdür yardımcısı, eğitim kurumlarında görev yapan yönetim çalışanıdır. Müdür ve müdür başyardımcısı ile birlikte okulun idari işlerini yönetir. Okul müdür yardımcısı görev tanımı içeriğinde kendi çalışma alanında ders vermek de bulunur. Her eğitim aşamasında görev tanımları da değişiklik gösterir.
Okullarda çalışan müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve öğretmenler, yıllık izin kullanıp kullanmamalarına bakılmadan 657 sayılı devlet memurları kanununun 104. maddesine göre mazeret izni kullanabilmektedir.
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilir.
MEB İletişim Merkezi. MEB İletişim Merkezinin numarası nedir? Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Müdür, çalıştığı firmanın bütçesinden ve idaresinden sorumludur. Gerektiğinde şirket bünyesinde yeni departmanlar oluşturmak ve personellerin talepleri doğrultusunda yeni düzenlemeler yapmak müdürlerin yetkileri arasında yer alır. Başta planlama müdürü ve proje müdürü olmak üzere birçok müdürlük görevi bulunmaktadır.
Okul müdürü kendini ve yeteneklerini iyi bilmelidir. Okul müdürünün ehliyet, liyakat, öz güven, kendini ifade edebilme ve temsil kabiliyeti olmalıdır. Okul müdürü teknolojinin imkanlarını kullanabilen, eğitim ile ilgili dünyadaki gelişmeleri takip eden, kendisini yenileyen, idealist, çalışkan ve fedakar olmalıdır.
MADDE 32 – (1) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir. (2) Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.
Okul-Kurumlarda kurulacak İSG Kurullarında İşveren Vekili okul müdürüdür.
Sağlık, servis, yemek, güvenlik, temizlik, binanın peyzaj durumu, seyahat işlemleri, iç işlerinin giderlerinin oluşturulması, onaylanması, kırtasiye süreçleri, şirketin iç ihtiyacını görecek araç filolarının yönetimi, bu araçların bakımı gibi süreçler İdari İşler'in kapsamındadır.
İdari İşler Personeli, bir işletme veya kurumda çalışan kişilerdir. Görevleri, işletme veya kurumun iş akışının düzenlenmesi, kayıtların tutulması, belgelerin arşivlenmesi ve diğer idari işleri yürütmektir.
İdari işler personeli, günlük ofis prosedürlerini gerçekleştirmek ve çalışanlar için idari destek sağlamakla sorumludur. Ana görevleri arasında, ofis stokunun yönetilmesi, düzenli harcama raporlarının hazırlanması ve şirket kayıtlarının düzenlenmesi yer alır.
Veli, öğrenci ve öğretmenlerden, çevreden, siyasi kanallardan, sendikalardan, basından gelen okullarla ilgili CİMER şikâyetlerine genellikle öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen, öğretmen-yönetici arasındaki iletişimsizlik ya da okuldaki uygulamalar konu olmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Okul Müdürü 2023 yılında ortalama 31.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Okul Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 25.080 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.488 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
hocam müdür odasında değil hiç bir yerde öğretmene bağıramaz. Devletin dili yazıdır. İşine gelmeyen bir şey varsa yazı ile bildirsin.
Okul müdürlerinin öğretmenlerin vereceği savunmaya göre ceza verme yetkileri bulunuyor. Okul müdürleri verilen bu cezaları bir alt cezaya çevirebilirler.
Okul müdürü informal olarak, sıradan zamanlarda ve habersiz olarak öğretmenin sınıfına girerek öğretimi denetleyebilir.
Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir. Öğretmen ile Okul Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcısı arasında bir sorun olduğunda ikisi de eşit olarak değerlendirilmektedir.
2013 Kasım ayında atanan bir yönetici 2014 yılında yıllık izin kullanır. Eğer 10 yılını doldurmamış ise 20 gün olarak yıllık izni vardır. Bu izni amir konumundaki kişi verir. Amir; okul müdürü için İlçe Milli Eğitim Müdürü, Müdür yardımcısı ve Başyardımcı için ise Okul müdürüdür.
a) Birinci fıkrada belirtilen hallerden başka, memurlara mazeretleri nedeniyle bir yıl içinde toptan veya kısım kısım olarak on gün izin verilebilir. b) Memura, zorunluluk halinde ve memurun gelecek yıl kullanacağı yıllık izninden düşülmesi şartıyla ikinci defa on gün mazeret izni verilebilir.
d) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Öğrencinin geçerli mazereti ve velinin başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrenciye 15 güne kadar izin verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri