Okul öncesi sanat etkinliklerinde heykel yapma, boya yapma, resim, mozaik çalışmaları, müzik aleti çalma, origami ve tiyatro çalışmaları öne çıkmaktadır. Bu etkinlikler çocukların ufkunu aydınlatmaya yardımcı olmaktadır. Hazırlanan tüm sanat etkinliklerinin belirli alanlarda faydaları bulunmaktadır.
Sanat Merkezi: Bu köşede çocuklar çevreleri ve kendileriyle ilgili algıları, duyguları ve düşüncelerini yansıtacakları ürünler yaratırlar. Küçük kas gelişimleri, bilişsel gelişimleri ve sosyal gelişimleri bu köşede yaptıkları etkinlikler sayesinde desteklenir.
Sanat, insanların doğa karşısındaki duygu ve düşüncelerini çizgi, renk, biçim, ses, söz ve ritim gibi araçlarla etkili, estetik ve özel bir tarzla ortaya koyma biçimleridir. Edebiyat, müzik, tiyatro, dans, opera, resim, heykel, mimarlık gibi görsel, işitsel ve sözel alanların tamamını içine alan geniş bir alandır.
Okul öncesi görsel sanat eğitimi; çocukların duygu, düşünce, izlenim, algı, duyum, yetenek ve keşfedici güçlerini estetik bir düzeye ulaştırma amaçlıyla yapılan eğitimdir. Bu sayede çocuklar sanata farklı bir gözle bakarak, kültürler arası farkındalığa duyarlı, özgüven duyguları gelişmiş bireyler olarak yetişirler.
Güzel sanat, insanların zevk aldığı ve hoş zaman geçirmelerini sağlayan bazı aktivitelerin yapıldığı alanlara güzel sanat ve güzel sanat etkinlikleri denilmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Sanat etkinlikleri çoğu zaman eğlenceli ve oyun aktiviteleri şeklinde uygulanmaktadır. Sanat etkinlikleri arasında, oyun hamuru yapma, origami, taş boyama, resim yapma, kağıttan mozaik resim yapma ve kilden obje yapma gibi etkinlikler düzenlenmektedir.
Heykel, 3. Resim, 4. Müzik, 5. Edebiyat (şiir ve nesir), 6. Gösteri sanatları (dans ve tiyatro), 7. Sinema ve film, 8. Medya sanatları (radyo, televizyon ve fotoğraf), 9. Çizgi roman, 10. Video oyunları veya genel olarak dijital sanat formları.
Görsel sanatlar göze hitap eden ürünler çıkaran sanatlardır. Seramik, resim, heykel, tasarım, fotoğrafçılık, çini ve mimarlık bu sanatlara örnek olarak verilebilir.
Görsel Sanatlar Bölümünde genellikle çizim, resim, heykel, baskı yapma, fotoğrafçılık, tasarım, seramik, endüstriyel tasarım, tiyatro, sinema, mimari tasarım ve dijital sanat gibi dersler verilmektedir.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ Görsel sanatlar dersimizde amacımız; Çocukların yaratıcılık yönlerini geliştirmek. Temel sanat bilgilerini çocuğun yetenek düzeyine paralel olarak kazandırmak. Çocukların çevre ile ilgili gözlemlerini, izlenimlerini, duygularını, düşüncelerini ifade edebilme yeteneği kazandırmak.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Çocuk için bir oyun olan sanat; paylaşım, empati, yardımlaşma gibi sosyo-psikolojik becerilerini de geliştirmektedir. Özellikle drama, dans, müzik gibi toplu yapılan sanatsal çalışmalar bu yönden destekleyici olup topluma uyum sağlamayı kolaylaştırmaktadır.
Belleği çalıştıran, problem çözme becerisini geliştiren oyun materyalleri; yapboz, takmalı ve sökmeli oyuncaklar, ip ve boncuk, halka, anahtar, kilit, ayna, büyüteç, mıknatıs, boncuklu hesap tahtası ve kitaplardır.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir.
Artık materyaller, günlük hayatta kullandığımız, geri dönüşüme izin veren: plastik eşyalar, şişeler, kumaş ve ip parçaları, demir parçaları, cdler, piller, düğme, ataç gibi küçük parçalardır. Artık materyaller kullanarak, çocuklar yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini dile getirirler.
Görsel Sanatlar dersi içerik olarak; görsel sanat kültürü, müze bilinci ve görsel sanatlarda biçimlendirme olmak üzere üç öğrenme alanında eğitim ve öğretim yapmayı hedeflemektedir.
Görsel sanat çalışması oluşturma süreci; araştırma, bilgiye ulaşma, gözlem, malzemenin belirlenmesi, tasarlama ve biçimlendirme basamaklarını içerir.
Bireyin el becerisini geliştirir ve sentez yapmasına yardımcı olur. Sanat eğitimi, güzel sanatların tüm alanlarını ve biçimlerini içine alan, okul içi ve okul dışı yaratıcı eğitimdir. Sanat eğitiminin amacı, yapılmış olanları yineleyen değil, yeni şeyler yapabilme yeterlilikleri olan insanları yetiştirmektir.
Yedinci sanat, güzel sanatların geleneksel altı dalına (resim ve heykel, mimari, dans, tiyatro, edebiyat ve müzik) sonradan eklenen "sinema sanatı" nı anlatan deyim. Yedinci Sanat (dergi), 1973 - 1975 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık sinema dergisi.
Sanat dalları, herkesin bildiği gibi mimari, heykel, resim, edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema olmak üzere yedi tanedir. Sanat dalları ve özelliklerini bilmek, hem sanattan daha fazla zevk almamızı hem de sanatın hayatımızdaki rolünü anlamamıza yardımcı olur.
GÖRSEL SANATLAR (PLASTİK SANATLAR) : Çizgi, boya ve hacim veren maddelerle göz duyumuzu algılayan sanatlara denir. Resim, heykel, mimari ve fotoğraf sanatı gibi.
Sanat nedir sorusu, geleneksel sözlük anlamı olarak insan yaratıcılığının, becerisinin ve hayal gücünün ifadesi veya uygulaması olarak tanımlanıyor. Sanatların çoğu görsel olarak deneyimleniyor. Çoğu sanat türü ise yedi farklı sanat dalından biri olarak kategorize edilebiliyor.
Sanat hem duyulara hem de duygulara dokunmayı hedefleyen insan çalışmalarının bir araya gelmesi olarak ifade edilebilir. Sanat oldukça fazla çeşidi bulunmakta olan bir ifade biçimi olarak değerlendirilebilir. Sanat çeşitleri; resim, müzik, heykel, dans, fotoğraf, video, çizim olarak bilinmektedir.
Sanat yeteneği sahibi olan kişiler, müzik, resim, heykel, tiyatro, dans, edebiyat ve benzeri sanat dallarında özgün ve etkileyici eserler ortaya çıkarabilirler. Sanatsal yetenek doğuştan gelen bir özellik olabileceği gibi, çevresel faktörler de bu yeteneğin gelişiminde büyük katkı sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri