Uyum haftasında okulların belirlediği saatlere göre 2'şer saatlik programlar uygulanacak.
Uyum haftası etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Etkinlikler büyük grup ile yürütülebilir. Süre iki ders saati olarak planlanmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı için 1. sınıf uyum haftası programını duyurdu, ve veliler şimdi bu özel haftanın etkinliklerini merakla araştırıyorlar. İşte 4 Eylül'de başlayacak olan 1. sınıf uyum haftası hakkında merak edilenler... Toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak program ise 12 Eylül'de başlayıp 16 Eylül'e kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek.
Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül Pazartesi yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik çocuklarla etkinlikler yapılacak.
İlgili 43 soru bulundu
Genelde çocukların okula tamamen uyum sağlamaları, “hiç ara vermeden düzenli devam ettikleri taktirde” yaklaşık 1-1,5 ay sürer. Bu süre içerisinde hiçbir sorun yaşamadan uyum sağlayan ve bu dönemi rahat atlatan çocuklar olabileceği gibi, farklı düzeylerde geçici sorunlar gösteren çocuklar da olabilir.
4- 8 Eylül Uyum eğitimi döneminde Müdür Yetkili öğretmenler de sadece 15 saat ücret alır. Ders yılı başlamadığı için 3 saat yönetim ücreti alamaz.
İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde de uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneğine yer verildi. Öğrencilerimiz 4-8 Eylül haftası yarım gün Uyum Programı uygulanacaktır. Uyum programı saat: 9.45'te Bayrak Töreni ile başlayacaktır.
Okul Öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız olması esastır. Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır. Tam gün eğitim yapılan bağımsız anaokulu ve uygulama sınıflarında öğle yemeği için 60 dakika ara verilir.? Şeklindedir.
Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bendinde; “Bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Buna göre Anaokulu, ilkokul 1. sınıf, 5. sınıf (oraokul 1) lise 1 (9. sınıf) öğrencileri için uyum haftası düzenlenecek.
Velilere yönelik 11 Eylül Pazartesi günü okula uyum rehberi sunumu yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik etkinlikler yapılacak.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
Okula uyum haftası bu hafta başlıyor. Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise tüm öğrencilere 11 Eylül tarihinde başlayacak.
Okulöncesi eğitim kurumlarında günde ellişer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süre ile eğitim yapılır. Sabah 07:30'da başlayan grup 12:30'da çıkar. Öğlenci grup 12:30'da başlar 17:30'da çıkar.
Çocuk sayısı fazla olduğu takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azamî çocuk sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız olması esastır. Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır.
MEB'den yapılan açıklamaya göre okul öncesi eğitim kurumlarının hepsinde haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağını bildirdi. Yani anaokulları haftanın 5 günü açık olacak ve günde 6 etkinlik saati yapılacaktır.
2022-2023 okul saatlerinde sabahçı öğrenciler 07.30-08.00 saatleri arasında ders başı yaparken, öğlenci öğrenciler ise 12.30-13.30 arasında derslerine başlıyor.
Yarım gün eğitim, günde altı saati aşmayacak. Yeni düzenlemeyle sınıf mevcudu da 20'den 25'e çıkarılırken, 10'dan az sayıda çocuk için sınıf açılamayacak.
Uyum haftasında ( 5 -9 Eylül ) uyum sınıfında derse giren veya seminer yapan ayrımı olmadan tüm öğretmenler 15 saat EYGG olarak ücret alır. Uyum haftası ders yılı dışında olduğu için nöbet ödenmez.
MEB çalışma takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullar 11 Eylül Pazartesi günü açılacak. Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar.
UYUM HAFTASI NEDİR? Öğretim ortamını, öğretmenini ve arkadaşlarını tanıtan programdır. Veli, öğrenci ve öğretmenin tanışma etkinlikleri ile desteklendiği bir zaman dilimidir. Öğrencinin mutlu olmasını ve okula alışma sürecini destekleyen etkinliklerin yapıldığı bir süreçtir.
Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da değişikliğe gidildi. Değişiklikle resmi eğitim kurumlarında, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.
Toplam ek ders: 18
Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri 30 saat derse girdikleri takdirde, bir haftada toplam 18 saat ek ders ücreti alacaktır.
Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu. KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Güncel rakam ise 70.15 TL oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri