OKULDA BOŞ KONTENJAN VARSA NAKİL OLUR MU? Bu şartları sağlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim çerçevesinde nakil başvurusu yapabilirler.
Bu nedenle nakil tercihlerinizde bir okulda boş kontenjan olmasa da listenize alabilirsiniz.
İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz-4 Ağustos'ta alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı e-okul sistemi üzerinden (https://e-okul.meb.gov.tr/) öğrenilen boş kontenjan bilgileri yoğun ilgi görüyor. LGS boş kontenjan tercih işlemleri e-okul sisteminden gerçekleşiyor.
LİSE NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? LGS yerleştirmelerine esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
İlgili 17 soru bulundu
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
Sistem kendisi onay verir.
Bu süreçte özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri de yapılabilecek. 4- İstenilen okulda boş kontenjan olmalı mı? Hayır. İstediğiniz lisede boş kontenjan olmasa dahi onu listenize yazabilirsiniz.
LGS tercih sonuçları sonrasında herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler için süreç devam edecek. LGS boş kontenjanlarına göre yerleşim yapabilecek olan öğrenciler, taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.
Kontenjan Sayıları
0 kontenjan okulda boş kontenjan olmadığını gösterir. 1 kontenjan okulda 1 boş kontenjan olduğunu gösterir. Dolayısıyla sayılar boş kontenjan sayısıdır.
2023 yılı için tüm kontenjan türlerinin toplamında üniversitelerin lisans ve önlisans programları için 1 milyon 89 bin 194 kontenjan ayrılmıştı. Ayrılan bu kontenjanlara 1 milyon 63 bin 807 aday yerleşti. Özetle toplamda 25 bin 387 kontenjan ilk yerleştirme sonrası boş kalmış oldu.
1. yerleştirme sonuçlarına göre yerleşemeyen öğrencileri ikinci nakil yerleştirme sürecince şansını deneyecek. LGS'de 1 tercihte yerleşenler 2 tercihi yapabilir mi? İlk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler.
Evet, ilk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler. Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
Okulun kontenjan olarak belirlediği bir sayı bulunmaktadır. Tercih yapan ve yerleştirilen öğrencilerin belirlenen kontenjanın altında kalması durumunda ise boş kontenjan meydana gelmektedir. Boş kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak olan tercihler de buna göre seçilebilir.
İki dönemde gerçekleştirilecek nakil işlemlerinde her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Öğrenciler boş kalan yerlerden mezun olduklarında niteliklerinin gelişebileceğini, rekabet edebileceklerini ve böylece başarılı bir gelecek inşa edebileceklerini düşünmemektedir. Kontenjanları boş kalan programların sundukları beceri, kazanım ve donanımların seviyesi düşük algılanmaktadır.
4- Boş kontenjanı bulunan programları herkes yazabilecek mi? Hayır. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan programları, ilgili programın puan türünde en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olan adaylar tercih edebilecek.
MEB e okul 1. yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz 2023 tarihinde "meb.gov.tr" adresinde açıklanmıştı.
Nakil sürecinde de yerleştirme işlemlerinde başvuranlar puan üstünlüğüne göre alınıyor. Ama burada geçerli olan artık taban puan. Yani okula nakil başvurusu yapabilmeniz için oluşan taban puana eşit ya da üzerinde olmanız gerekiyor.
LGS nakil başvuruları sonuçların ilane ile başlamıştı. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Lise Nakillerinde Aranan Taban Puan Şartı Lise Nakillerinde nakli istenilen öğrencinin puanının nakil gitmek istediği okulun taban puanına eşit veya üzerinde olması şartı aranıyor.
8-Hiçbir yere yerleşmeyenler nasıl tercih yapmalı? Nakillerde ilk iki okulu "Kayıt Alanı"ndan seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunulabilir. Aynı okul türünden ise en fazla iki okul seçebilirsiniz.
Görüldüğü üzere ikametgâh taşımanın ne denli hayati öneme sahip olduğu, ikametgâh nakil işlemlerinin gerçekleştirilmemesi halinde her türlü hukuki sorunla baş başa kalabileceğiniz ortadadır. Bu sebeple bulunduğunuz adresin Adres Kayıt Sistemi'nde kayıtlı adres olmasına mutlaka özen gösterilmesi gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı nakil işlemlerinde puan şartını kaldırdı, torpil dönemini başlattı. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında puanına göre okullara yerleştiren öğrencilerin yaşadığı karmaşaya bir yenisi daha eklendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri