Müdür Yardımcısından Derse Kabul Kağıdı alarak sınıfına gitmeyen öğrenci yok yazılır ve “yarım gün özürsüz devamsız” işlemi yapılır.
Müdür yardımcısından “Derse Kabul Kâğıdı” alarak sınıfına gitmeyen öğrenci yok yazılır. Bu kağıdı alan öğrencinin numarasının yanına “Yoklama Fişinde”, ders öğretmeni tarafından G (geç) yazılır ve bu kağıt “Yoklama Fişine” iliştirilir. 5. Geç kalması durumunda e-okul'a devamsızlığı özürsüz yarım gün yazılır.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Peki, ilk ders yok yazılınca yarım gün mü yok yazılıyor? İşte, o detaylar. MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir.
Saat 08.00'ten sonra gelen öğrencilerimiz “geç kağıdı'' ile derse alınır. (b) Ortaöğretim Kurum Yönetmeliği Madde 35 (1) istinaden “her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır”. (c) Saat 08.20'den sonra gelen öğrenciler yarım gün devamsız sayılır.
İlgili 22 soru bulundu
Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur.
Öğrencinin; Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, rehberlik öğretmeni, yurtiçi-yurtdışı danışmanlıklar ve revirde bulunması nedeni ile geç kaldığı durumlardır. İlgili birimlerden alınan ayrılışı saatini gösterir yazılı/sözlü bilgiye göre Müdür Yardımcısının vereceği geç kağıdı ile dersliğe dönülür.
Okula Geç Kalma
Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) gerçekleştirilen düzenlemeyle, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmemesi için ilk derse 5 defa geç kalan öğrenci, yarım gün devamsızlık yapmış sayılacak.
İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.
Uygulamalı derslerde ise %20lik kısmı 3 hafta yapmakta ve 3 haftadan fazla devamsızlık yapan öğrencinin dersten devamsızlıktan kalmasına neden olur.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
(1) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Yönetmeliğe göre öğrenciler 20 gün özürsüz, 25 gün de özürlü devamsızlık yapabiliyor. Özürlü devamsızlık için yönetmelikte belirtilen durumlar için resmi belge, rapor alınması gerekiyor. Ancak genelgeyle, resmi rapor alınmasına gerek kalmadan öğrenciler velilerinin izniyle 25 güne kadar devamsızlık yapabilecek.
Öğrenciler sabah okula vaktinde gelirler. Geç kalan öğrenciler, ilgili Müdür Yardımcısına mazeretlerini bildirerek geç kağıdı alır ve sınıflarına girerler. Velisi tarafından okula bırakılan öğrencilerin de okul başlama saatinde sınıfta bulunmaları gerekir.
orta dereceli öğretim kurumlarında, derse öğretmenden sonra giren öğrenciden istenen kağıt.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Yeni eğitim bakanı Y***t*, liselerde devamsızlık affını kaldırdığını duyurdu.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
OKULA VE DERSE GEÇ KALMA –OKULA KABUL : Geç gelme birinci ders saati için belirlenen 5 dakikalık süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Öğretmenler kurulumuzca birinci ders saatinin ilk 5 dakikası geç kalma süresi (Bu süre öğrenciler için bir hak değildir.
Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.
5 DEFA GEÇ KALMA 'YARIM GÜN DEVAMSIZLIK' DEMEK
Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak. Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenecek.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü ve özürsüz devamsızlık 45 günü geçmeyecektir. Yani 35 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri