Hayır, yok yazılmıyorsun.
(Ek cümle:RG-5/9/2019-30879) Okul içinde veya il içinde yukarıda belirtilen izinlerin dışında okul müdürü veya görevlendirmesi hâlinde nöbetçi müdür yardımcısı tarafından verilen faaliyet izinleri devamsızlıktan sayılmaz.
Liselerde nöbet tutan öğrenciler ders sırasında da nöbet görev yerlerinde olacaklarından dolayı sınıfta yer alamayacaklar. Nöbetçi öğrencilerin devamsız sayılmaması için yönetmelikte "Öğrencilerin nöbet tuttuğu günler devamsızlıktan sayılmaz." hükmü yer almaktadır.
Nöbetçi öğrenciler okula yapılan giriş çıkışları kontrol eder. 3. Okula gelen ziyaretçilerin görüşmek istediği kişiler için, Güvenlik Kabininde ziyaretçi kayıt işlemi yapıldıktan sonra ona eşlik ederek, ziyaretçiyi, görüşeceği kişinin odasına ulaşmasında ona yardım ederler.
Nöbetçi öğrenci neye göre seçilir? Genellikle 10 veya 11. sınıfların sınıf listesi sırasına göre seçilir. Sınıf seviyesi okuldan okula değişiklik gösterebilir. A şubesinden başlayarak son şubeye kadar devam eder.
İlgili 31 soru bulundu
Madde 107- Öğrenciler de küçük yaşlardan başlayarak görev ve sorumluluk duygularını geliştirmek, okulun yönetim işlerinde, görev almalarını sağlamak amacıyla, ihtiyaca göre 5, 6, 7 ve 8 inci sınıf öğrencileri tarafından nöbet hizmetleri yürütülür.
(3)Nöbetçi öğretmen nöbet süresince zaruri sebepler dışında nöbet yerini terk edemez. Ani ve benzeri mazeretin meydana gelmesi halinde okul idaresinin izni ile nöbeti başka bir öğretmene devredebilir. (4)Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında, derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır.
Nöbet görevi ilk dersten 15 dk. önce başlar, son dersten 15 dk. sonra biter. İlgili müdür yardımcısına okula geldiğinde ve giderken bilgi verir. Nöbetçi öğrenci, okulun yönetim işlerine yardımcı olur.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi" başlıklı 44. maddesi 8. fıkrasındaki; "(8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer.
Beklenmedik olaylar karşısında gerekli önlemleri almak, durumu okul yönetimine bildirmek. Nöbeti süresinde okulun eğitim, öğretim ve disiplin gibi çeşitli işlerini izlemek ve bu hususlarda günlük önlemleri almak. Dersi olmadığı durumlarda öğretmeni olmayan sınıflarla ilgilenmek.
Öncelikle nöbet zorunlu bir görevdir. Müdür yardımcısı da nöbet görevi alır. İdarecinin okulda bulunma zorunluluğu olsa da okulla ilgili bir iş bahane edip çıkabilir.
Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
Bu mevzuat hükümlerine göre; nöbetçi öğretmenlerin boş geçen dersleri doldurma görevi bulunmamaktadır.
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
BOŞ GEÇEN DERSLERE GİREN NÖBETÇİ ÖĞRETMENLERE EK DERS ÖDENMELİDİR.
c) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra biter. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir.
Arkadaşlar okullarınızda öğlen arasında yemeği nöbetçi öğretmenler mi dağıtıyor hizmetli mi? Nöbetçi olsun veya olmasın, öğretmen yemek dağıtmaz.
Nöbetçi öğretmenler, okul içinde ve dışında disiplini sağlamak için görev yaparlar. Bu görev itibariyle büyük sorumluklar yüklenmektedirler. Özellikle öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim görmeleri açısından önem arz etmektedir.
MADDE 38 - Aynı Yönetmeliğin 91 inci maddesinin ikinci fıkrasının (c), (e), (g), (ğ) ve (h) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir. "c) Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra biter.
Öğretmenin bu görevleri haricinde herhangi bir görevi bulunmamaktadır. Nöbet görevi sadece öğretmenlerin görev yaptıkları okul/kurumların özel Yönetmeliklerinde yer almaktadır.
Öğretmen idari izinli olduğunda il dışına çıkabilir. Örneğin dini bayramlarda idari izin uygulaması yapılır ve memurlar il dışına izinsiz çıkarlar. Kaldı ki bugün bakan imzalı yayımlanan yazıda da il dışına çıkışla ilgili bir kısıtlama yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri