Siğiller tıbbi olarak tedavi edilebildikleri gibi geçmiş dönemlerde uygulanan siğil duası okuma ile de tedavi edilebilmektedir. Siğil üzerine okunarak zamanla iyileşme beklenen dualar bulunmaktadır. Bunlar tek başına dua ile okunarak iyileşebildiği gibi tıbbi tedavi ve dua okumak suretiyle de iyileşebilmektedir.
Hazreti Peygamberin siğiller üzerine okuduğu dua ve uygulama ise şöyledir; ''Allahümme müsağğiral kebiri ve mükebbiressağiri sağğir ma bi'' duası okunarak hem şahadet parmakla siğil üzerine gezdirerek hem de üflenerek bu dua okunmaktadır.
sağğir ma bi.” Bu dua 7 defa siğilin üzerine okunur.
Siğil için okunması tavsiye edilen dua:
Üç adet boğumlu arpa veya buğday çubuğu alınır, boğumları siğillerin üzerine sürülür ve Taha suresinin 105, 106 ve 107. âyetleri bir defa okunur. Sonra çubuklar rutubetli bir yere gömülür ve çürümeye terk edilir. Çubukların çürümesiyle siğiller de Allah Teâlâ'nın izniyle düşer.
Duanın siğillere etkisi ise tıpta, “plasebo” ya da dua sürecine denk gelen bir “kendiliğinden iyileşme” şeklinde açıklanmaktadır. Ancak, duanın siğiller üzerindeki etkisinin plasebo ile ilişkili olduğu yönünde kesin bir bilimsel veri topluluğu yoktur.
İlgili 27 soru bulundu
Tedavide sıklıkla salisilik asit çözeltisi içeren ilaçlar, kriyoterapi adi verilen dondurma yöntemi ya da cerrahi prosedürler uygulanır. Tedavi sonrası bazı kişilerde HPV virüsü pasif duruma geçer ve siğil tekrarlamaz. Bazı bireylerde ise bağışıklık sistemi zayıflığı nedeniyle tekrarlama olasılığı vardır.
Siğiller tedavi edilmezse ne olur? Siğiller tedavi edilmezse zaman geçtikçe bir yerde oluşan siğil vücudun diğer yerlerinde de olabilir. Kişi kendinde olan siğilin başkasına bulaşma riskini arttırabilir. Tedavi edilmediğinde kişinin estetik görünümü yok olmakta ve yaşamı olumsuz etkilenmektedir.
Hazreti Peygamberin siğiller üzerine okuduğu dua ve uygulama ise şöyledir; Allahümme müsağğiral kebiri ve mükebbiressağiri sağğir ma bi duası okunarak hem şahadet parmakla siğil üzerine gezdirerek hem de üflenerek bu dua okunmaktadır.
Siğil Kökü Çıkarma
Bir siğil kökünü çıkarmak için bir doktor veya dermatolog, kriyoterapi, elektrocerrahi veya cerrahi eksizyon dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullanabilir. Kriyoterapi, siğilin ve kökün sıvı nitrojenle dondurulmasını içerirken elektrocerrahi, siğil ve kökü yakmak için elektrik akımı kullanır.
Siğillerin çakmakla yakılması gibi yöntemlerle evde tedavi edilmesi son derece yanlıştır.
Yakılan siğil kaç günde düşer
Siğil yaktırma işleminden hemen sonra, tedavi sırasında, siğiller düşer. Kriyoterapide bu durum bir haftayı bulabilmektedir.
Temre olan bölgenin etrafı çizilip ZUHRUF SURESİ 'nin 79. Ayeti Kerimesi 7 kere okunmalıdır . İri bir tuz tanesi üzerine 3 İhlas 1 Fatiha surelerini okuyup , tuzları siğillere sürdükten sonra bahceye gömen kimsenin siğilleri ALLAH 'ın izni ile kısa zamanda kaybolur.
Sarımsağın da elma sirkesi gibi antiviral, antifungal ve antibakteriyel özellikleri olduğu için siğillere ve siğile neden olan viral enfeksiyonuna iyi gelmektedir.
Bu dua 7 defa siğilin üzerine okunur. isminle dualarımızı kabul buyuran ve Baki olansın. Allah'ım Sen dertlerimize ve hastalıklarımıza şifa ver. ''
Siğil tedavisinin yapıldığı ocakta iri kaya tuzu tercih edilir. Ocaklı, siğillerin üzerine tuzu üç kez dua okuyarak dokundurup çektikten sonra etrafını tuz ile çevreler (KK. 44).
İmikimode (Imiquimode) ise 2003 yılından bu yana ülkemizde de bulunan saşe-krem formunda, ülkemizde ve yurt dışında "Aldara % 5 krem" adıyla piyasalardadır. %5 lik İmikimod (Aldara krem), yalnızca siğilin üzerine sürülerek o bölgedeki hücresel tip bağışıklığı arttırarak etki eden bir kimyasaldır.
Tek yapmanız gereken küçük bir sargı bezi almak ve üzerine üç damla elma sirkesi dökmek. Sargı bezini siğilin üzerine koyun ve sarımsak tedavisinde olduğu gibi bence boyunca etki etmesini bekleyin. Bu işlemi beş gün üst üste hiçbir günü atlamadan tekrarlayın.
Siğilleri Koparmak ve Kanatmak Doğru Değil
Siğilin yayıldığı bölge, sayısı, büyüklüğü ve derinliği göz önünde tutularak sürme ilaçlarla, dondurma (kriyoterapi) veya elektrikle yakma (koterizasyon) yöntemiyle en kısa zamanda tedavi edilir. Siğillerin viral kökenli olması nedeniyle tekrar çıkma ihtimali her zaman vardır.
Ortaya çıkış süresi birkaç haftada ile bir yıldan uzun sürelere kadar değişebilmektedir. Klinik görünüm HPV tipine, anatomik bölgeye ve kişinin bağışıklık durumuna göre değişmektedir. Siğilleri olan hastalar çoğu zaman diğer açılardan sağlıklıdır. Ancak bağışıklık sistemi ve hastalığın görülmesi bağlantılıdır.
Kriyoterapi: Parmaklarda çıkan tüm siğillerde etkili olan tek tedavi yöntemidir. Özellikle tırnak dibi ve etrafında yerleşen siğillerde mutlaka kriyoterapi uygulanmalıdır. Ancak bu tedavi yönteminde tedavi süresi daha uzundur. Lezyonların büyüklüğüne göre uygulanması gereken seans sayısı değişir.
Eldeki siğil, Hpv (İnsan Papilloma Virüsü) nedeniyle oluşur. İnsan Papilloma Virüsü, cilt teması ve cinsel yollarla bulaşabilen; vücudun neredeyse tüm bölgelerinde siğillere ve düşük bir olasılıkla kansere neden olabilen bir virüstür. Elde siğil oluşmasının nedeni Hpv virüsüdür.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Siğil tedavisinde ortaya çıkan lezyonlar yok edilir fakat tekrarlayabilir. Tedavi yapıldıktan sonraki 6 aylık süreç içinde hasta sürekli kontrole gelmelidir. Yeni çıkan siğiller gözlenmeli ve gerekli müdahalenin yapılması gerekir. 6 ay boyunca herhangi bir yeni siğil çıkmaması halinde sorun çözülmüş kabul edilir.
HPV genellikle 1 yıl içinde birçok hastada vücuttan atılır. Ayrıca ağızdan alınan hiçbir ilacın etkisi yoktur. Hastalar vitamin takviyeleri ile bağışıklık sistemlerini güçlendirebilirler ancak virüsün vücuttan atılması ancak bağışıklık sisteminin virüsü tanıması ve ortadan kaldırması ile mümkündür.
HPV Siğilleri Kendiliğinden Geçer Mi? HPV'nin neden olduğu siğiller, çoğunlukla kendiliğinden geçmez. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gerekir. HPV siğilinin tedavi edilmesi, HPV'nin de tedavi edildiği anlamına gelmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri