Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor.
Olgun cilt, yenilenmenin azalması sonucunda oluşur. Yağ bezleri faaliyetleri azaldığı için ciltte yağ oranı yok denecek kadar azdır. Cilt dokusunda gözenekler geniştir ve cilt kalın bir görünüme sahiptir. Olgun cildin rengi solgun ve mattır.
Olgun cilt çok fazla nemlendirmeye ihtiyaç duyar, bu nedenle yeni baz makyajınızı (makyaj bazı, kapatıcı ve fondöten) ararken odak noktanız bu olmalıdır! Tüm ciltler nemlendirilmeye ihtiyaç duyar, ancak olgun ciltlerde makyaj yapmaya başlamadan önce cildinizin nemlendirildiğinden emin olmak daha da önemlidir.
Olgun ciltlerin, jel ve köpük formundaki temizleyicileri bırakıp yerine krem temizleyicileri kullanmaları gerekiyor. Çünkü olgun ciltlerin neme olan ihtiyacı gün ve gün artıyor. Köpüklü ve suyla köpüren jel temizleyiciler ise ciltteki nemi kontrol altına almayı ve ciltteki parlamayı en aza indirmeyi hedefler.
Bu süreçte üretimi yavaşlayan yapı taşlarının cilde günlük olarak sunulması gerekir. Hücre yenileme özelliği bulunan retinol, cildin elastikiyetini korumasını sağlayan hyaluronik asit, cilt bariyerini güçlendiren seramid gibi bileşenler içeren cilt bakım ürünleri kullanılabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor. Bu nedenle söz konusu cilt tiplerinin her biri için nasıl farklı bakım ürünleri mevcutsa, olgun ciltler için de ayrı bir bakım uygulamak gerekiyor.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Olgun Cilt Nedir? Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor. Bu nedenle söz konusu cilt tiplerinin her biri için nasıl farklı bakım ürünleri mevcutsa, olgun ciltler için de ayrı bir bakım uygulamak gerekiyor.
Yaklaşık olarak 3 hafta sonra rengin tam olarak oturmasıyla birlikte uygulama son halini almış olmaktadır.
Nemlendirici ile Başlayın
makyaja temiz cildinize uygun bir nemlendirici uygulamakla başlayın. pul pul dökülmesine izin vermeyin.
Gençliğin en önemli göstergelerinden biri belirgin, simetrik hatlar ve “V” şeklinde bir yüzdür. Yaşla birlikte “V” formu, şekil değişerek “O” “U” formuna dönüşür.
Nerede nasıl davranması gerektiğini bilen, davranışları ölçülü olan kişilere olgun denir. Olgun insanlar kibir ve gösterişten uzaktır. Maddi şeylere önem vermezler.
Olgun insan kendini diğerlerinden ayıran sınırların farkındadır ve kendi benliğinin sınırlarını korumakta duyarlılık gösterir. Bu tür insan kendi ailesiyle iyi ilişkiler içindedir ve sürekli yardımlaşma davranışı gösterir. Başkalarının kendisini kullanmasına, isteği dışında kararlar alıp yönlendirmesine izin vermez.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
25 yaşından itibaren ciltteki kolajen üretiminin azalması, elastikiyetin azalmasına yol açar. Daha az kolajen üretimi demek, göz kapaklarının sarkmaya başlaması ve kaç çatma gibi mimik çizgilerinin daha belirgin olması anlamına gelir. Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor.
Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir. Tabii genetik yapı da diğer tüm organ yaşlanmalarında olduğu gibi etkendir.
Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir.
Faydalı besinlerden destek alın
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Cilde iyi gelen vitaminler arasında; C, A, E, D, B vitamini başta gelir. Ancak bunların yanında Koenzim Q10, Alfa Lipoik Asit ve Glutatyon sayesinde de cilt çok daha genç ve canlı görünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri