Çünkü avokadonun tadını bir türlü sevemediğini söyleyen pek çok kişinin, aslında avokadoyu doğru zamanda yemediğini görüyoruz. Yani aslında olgunlaşmamış olan avokadoyu yiyorsunuz ve dolayısıyla da hiç lezzetli gelmiyor.
Avokadoyu elmayla birlikte kağıt kesenin içine koyun ve torbanın ağzını kapatın. Dış yüzeyine kürdan ile birkaç delik açın ve oda sıcaklığında bekletin. Avokado bu şekilde çürümeden birkaç gün içinde yemeye hazır olacaktır.
Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır.
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Olgunlaşmamış Avokado Yenir Mi? Avokado, bekledikçe olgunlaşan bir meyvedir. Olgunlaşmamış avokado, sert bir yapıya sahip olduğu için kaşıkla tüketilmesi oldukça zordur. Ayrıca lezzeti de tam olarak oturmamış olur.
İlgili 44 soru bulundu
Olgunluk: Sert avokado henüz olgunlaşmamıştır. Avokado kıvamında yumuşaklığa gelince tüketilmelidir. Yumuşamış avokado oda sıcaklığında en fazla 2-3 gün dayanır. Çok yumuşamış avokadoları almayın, bu meyvenin fazla olgunlaştığını ve bozulduğunu gösterir.
Adım: Keseye Avokado ile Elma veya Muz Ekleyin
Şimdi yeşil ve sert avokadonun olgunlaşmasını kolaylaştıracak yardımcı bir meyveye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir.
Olgunlaşmamış avokadoları saklamanın en iyi yolu onları oda ısısında muhafaza etmektir. Avokadonun hızlıca olgunlaşmasını istiyorsan, elma, muz, armut gibi meyvelerle yan yana koymalısın. Böylece avokadoların çok daha hızlı bir şekilde olgunlaşacaktır.
Kesilmiş Bir Avokadoyu Olgunlaştırmak. Kesilmiş avokadoya limon veya limon suyu serp. Avokadon kesilmiş ve açık havaya karşı savunmasız olduğu için limon suyu gibi asidik bir madde yardımıyla kahverengi ve püre hâle gelmesini engelle. Olgunlaşmasını istiyorsun, ziyan olmasını değil.
Avokado buzdolabının en soğuk kısmında olgunlaşana kadar birkaç gün bekletilir.
3. Avokado nasıl olgunlaştırılır sorusuna verilecek cevaplardan bir tanesi de gazete kâğıdı ve fırın ikilisidir. Gazete kâğıdına saracağınız Avokadoyu, fırın içerisinde bekletebilirsiniz. Çalışmaz vaziyette olan fırınınız ılık olacağı için olgunlaşma süresini kısaltacaktır.
Avokadoyu kese kağıdına içinde hiç delik olmadığından emin olarak koyun. İçine, etilen gazı üretimini artırmak için bir elma ya da domates koyun. Kese kağıdını kapatın ve sıcaklığı 18 ile 24 derece arasında tutun. Avokadonuz birkaç gün içinde tüketilmeye hazır olacaktır.
Bebeğimize Ne Zaman Avokado Vermeye Başlayabiliriz? Bebeğe 6 aylık iken avokado verilebilir. Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.
Olgunlaşmış ve yemeye hazır bir avokado biraz yumuşak olmalıdır. Üzerinde görünür biçimde koyu ve batık noktalar veya çatlaklar olmamalıdır. Avokado seçiminizi rengine göre yapmayın; çünkü bazı türler olgunlaşmış olsalar bile yeşildir.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Yumuşak olması olgunlaşmış, hafif yumuşamaya başlamış olması birkaç gün daha beklemesi ve sert olması ise bir hafta kadar beklemesi gerektiği anlamına gelir. Avokadoyu avuç içinizle sıkın. yumuşak ise olgunlaşmış demektir.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Ham Avokado Nasıl Saklanır:
Ham avokadoları oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Ancak birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Aksi takdirde avokadolar daha kısa sürede olgunlaşır ve yumuşamaya başlar. Ham avokadoyu hemen tüketmeyecekseniz, streç film ile sararak buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Yalnız dikkat, avokado çok soğuğa alışık olmadığından buzdolabınızda da çok uzun süre bekletmemeli, birkaç gün içinde tüketmelisiniz. Eğer olgun avokadoyu keser ve yarısını tükettikten sonra kalanını saklamak isterseniz avokadonun çekirdekli yarısını saklamak üzere ayırıp çekirdeksiz kısmı tüketmelisiniz.
Kaya gibi sert avokadoyla bir şeyler elbette çok zor. Dakikalar içinde yumuşacık avokado elde etmeniz için ise tek ihtiyacınız olan şey fırın. Avokadoları folyoya sarıp 100 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
olgunlaştırmak için ise buzdolabında saklamamalısınız. evet, buzdolabından uzak durun. kağıttan bir poşete koyup oda sıcaklığında 3-5 gün bekleyin. daha çabuk olması için poşetin içine muz veya elma konabileceğini de söylüyor kaynaklar.
Sert bir avakadonun tadı acıdır, yenmez. Ağaçtan koparıldığında çok serttir (elma,karpuz gibi), olgunlaştığında ise kavun, şeftali, domates gibi biraz daha yumuşaktır. 1 hafta oda sıcaklığında bekletilen avakadonuz yumuşamaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri