Omletlerinizi mutlaka yanmaz yapışmaz, çizilmeyen, hafif kalın tabanlı bir seramik veya granit tavanın, varsa demir döküm tavanın içerisinde pişirmeye özen gösterin.
Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli. Omlet yapılırken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur.
Tavanızı ısıtın ve 1'er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Ardından yumurta karışımını tavaya dökün. Ocağınızın altını kısın ve alt kısmı kızarana adar pişirin. Omletin alt kısmı kızarıp, üst kısmı hafif sulu kaldığında tavanızı önce doğru eğip omleti ikiye katlayın.
Çırpılmış yumurtayı tavaya döküp kısık ateşte üzeri hafif kuruyuncaya kadar pişirin. Biberleri, jambonu, peynir rendesini omletin üzerine yayıp spatula yardımıyla rulo haline getirin ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Hazırlayacağınız omletin yapışmaması için tavayı iyice ısıtın. Yağı da ekleyip kızdırdıktan sonra omlet karışımını dökün. Böylece malzemeniz tavaya yapışmayacaktır.
İlgili 39 soru bulundu
Krep ve yumurta: Bu narin yiyecekleri pişirirken mutlaka yapışmaz tava kullanmalısınız. Yapışmaz tavalar ya çok az yağ kullanımı gerektirir ya da hiç gerektirmez, temizliği kolaydır, hafiftir ve bütçeye uygundur. Sebze sote ve balık: Paslanmaz çelik tavalar en iyisidir.
Yumurta ve balık gibi hassas yiyecekler, tavada iyi miktarda tereyağı ya da yağ yoksa, paslanmaz çelik bir yüzeye hızla yapışır. Ama, size önereceğimiz yöntemle paslanmaz çelik tavalarınızı yapışmaz tava hale getirebilirsiniz.
Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip iyice çırpın. Yumurtaları pişen malzemenin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın. Tavayı ocaktan alıp fırına koyun ve 4-5 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin. (sıcak tavayı fırından alırken eldiven kullanmayı unutmayın.)
Yumurtaları bir kaseye kırın, tuz ve biberini ekleyin ve çırpın. Ama çok çırpmayın, beyazları görünür halde kalsın. Ocağınızı orta ateşte açın, tereyağını bir tavaya atın, hemen üzerine birkaç damla çiçek yağını da ekleyin. Yağ eriyip kızınca(köpürmesini beklemeden) çırptığınız yumurtaları tavaya dökün.
i. (Fr. omlette) İyice çırpıldıktan sonra sâde olarak veya içine peynir, kıyma, mantar vb. şeyler konarak az yağla tavada pişirilmiş yumurta yemeği.
Su kaynamaya başlayınca suya tuz ekleyin ardından bir yandan suyu saat yönünde karıştırın. Diğer yandan çırptığınız yumurta sarılarını suya ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp 20'ye kadar sayın. Ardından ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açın. Yumurtalar suyun üstünde yüzüyor olacak.
Omletler için bir kasede 2 yumurta,tuz ve karabiberi çırpıyoruz. Krep tavasını yarım tatlı kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz. Tava ısınınca yumurtayı döküyoruz. Çiğ yerleri pişince omleti ters çeviriyoruz.
Yapışmaz tavaya yiyeceği koymadan önce, çok az miktarda zeytinyağı ile tavayı yağlayın. Tavanın nemli olması, yapışmayı önlemenin en etkili yoludur. Tava ısındıktan sonra yiyeceğinizi koyarak pişirebilirsiniz.
Bu tarz ürünler yerine teflon tavalarda tereyağı ya da zeytinyağı kullanılması önerilmektedir. Her ne kadar teflon tava bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur ibaresi ile satılsa da, yüksek basınca sahip su tavayı çizebilir. Teflon tavanızın daha uzun ömürlü olması için elde yıkamanız daha uygundur.
Omlet, tavada sıvı yağ veya margarin ile beraber yumurtanın kırılması ile yapılır. Et, peynir veya sebzelerin katılmasıyla da yapılabilir. Japonya'dan, İspanya'ya ve ABD'ye kadar dünyanın pek çok köşesinde yapılır. İlk omletlerin Antik İran'da yapıldığına inanılmaktadır.
yumurta olan yağda pişen yemek tipidir. Çok fazla varyasyonla yapılabilmektedir. Genellikle mantarlı, sebzeli, peynirli, sucuklu vs. malzemeler de sıkça kullanılmaktadır. Hatta omletin ortasına mazemeler konarakta servis edilmektedir.
Patates ve soğanları yumuşayana kadar kızartın ve kevgir yardımıyla başka bir kaba alın. Yumurtaları tuz ilavesi ile çırpın. Dilerseniz karabiber ya da dilediğiniz başka baharatları ekleyebilirsiniz. Çırptığınız yumurtayı, patates ve soğan karışımının üzerine aktarın ve patatesleri fazla ezmeden dikkatlice karıştırın.
Tavaya (sahan) yarım yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Yağın içine az miktar tuz ekleyin. Tuz, yağın yanmasını engelleyecektir. Daha sonra yumurtaları tavanın içine yavaşça kırın.
bir yada iki su bardağı kadar zeytinyağını tavaya doldurun baya çok olsun. sonra içine yumurtaları kırın ve öylece ateşe koyun. burada püf nokta yumurtalar kırıldığında yağ soğuk olsun. yağ ısınırken yumurtalar pişsin. yumurtayı çırpmayın öylece pişsin. ne kadar lezzetli bir yumurta yediğinize inanamayacaksınız..
Omletlerinizi mutlaka yanmaz yapışmaz, çizilmeyen, hafif kalın tabanlı bir seramik veya granit tavanın, varsa demir döküm tavanın içerisinde pişirmeye özen gösterin.
Adım 1: Aşina olduğunuz bir demir döküm tava kullanın.
Ne pişirdiğinize bağlı olarak kullandığınız araçlar değişse de, yumurtanızı pişirirken en sevdiğiniz demir döküm tavanızı kullanın.
Döküm Tava Mı? Granit tava döküm tava farkı yapısal olarak dikkat çeker. Granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken; saf demir döküm tavalar yapışma özelliğine sahiptir. Seramik döküm ya da demir döküm tavalar hassas bakım isterken; granit tavanın bakımı çok kolay ve zahmetsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri