10 aylık bebeklerin kahvaltılarında yulaf ezmesi, kuru kayısı, beyaz peynir, doğal tereyağı, pekmez, bebe bisküvisi gibi gıdalar olmasına dikkat edin. Ara öğünlerde ve ana öğünlerde çorba tariflerinden yararlanılabilir. Çorba olarak tarhana, mercimek, şehriye çorbaları idealdir.
Bebeğin en önemli besini hala anne sütü veya formül mamadır. Bunun yanında bebeğin tükettiği ek gıda miktarı artmaya başlar. Bebek evde pişen yemeklerin çoğunu bu ay yiyebilmeye başlar. 10 aylık bebek yemekleri arasında balık, sebze çorbası, köfte ve yoğurt gibi yiyecekler olabilir.
TARİF 1: Tam pişmiş yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı lor peyniri, 1 çay kaşığı tereyağı, yarım muz, 1 çay kaşığı ceviz ezmesi. Malzemelerin her birini karıştırın ve püre kıvamı almasını sağlayın. Ardından yumuşak başlıklı bir kaşıkla bebeğinize yedirebilirsiniz.
11 aylık bebeklerin kahvaltılarını püre halinde hazırlayabilirsiniz. Pekmez, tereyağı, ceviz ezmesi, tuzsuz lor peynir, anne sütü kahvaltının temelini oluşturur. Bunun yanında muz, yumurta da mutlaka kahvaltılarında olması gerekenler arasındadır. Bunlara ek olarak bebekler için omlet türlerinden de yararlanılabilir.
İlgili 21 soru bulundu
9-11 aylık bir bebeğe bu dönemde anne sütüne ek olarak 3 ana öğün ve 1-2 ara öğün verilmelidir. Bebek öğün aralarında ve sonrasında her istediğinde emzirilmeye devam edilmelidir. Bebeğinize bir öğünde vereceğiniz toplam ek besin miktarı 1-1,5 çay bardağı (125-190 ml) kadar olmalıdır.
1 yaş sonrası yumurtayı beyazıyla birlikte vermeye başlayabilirsiniz. Omlet, karıştırılarak pişirilmiş yumurta, krep gibi tarifleri artık 1 tam yumurta ile hazırlayabilirsiniz. Yumurtanın beyazı yüksek aminoasit içerdiği için hazmı daha zor olan ve alerjik kısmıdır.
Çocuklar sabah kalktıklarında aç olmuyorsa mutlaka bir süre sonra serviste veya ders arasında yiyebilecekleri bir kahvaltı hazırlayıp paketleyin. Taze meyve, kahvaltılık gevrekler, çerez veya fıstık ezmesi sandviçler besleyici, kolay hazırlanabilen ve çocukların yanında rahatça götürebileceği seçeneklerdir.
Pirinç bebeklerin 6. ayından beri tüketebileceği besinler listesinde yer aldığı için 10 aylık bebeğinize pilav yedirebilirsiniz.
Bebeklerde büyüme ve gelişmenin çok hızlı bir şekilde devam ettiği 10. ayda kız bebeklerin yaklaşık 9 kg, erkek bebeklerin ise 9.75 kg civarında olması beklenir. Ortalama boy uzunluklarına bakıldığında 10 aylık bir kız bebek ortalama 71 cm, erkek bebek ise 72 cm uzunluğundadır.
9-12 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Beslenmeli? Günlük beslenme düzeni 3 saatte bir yapılabilir. Öğün öncesi olmamak kaydı ile anne sütü alıyorsa her istediğinde verilebilir.
10 aylık bebeklerin kahvaltılarında yulaf ezmesi, kuru kayısı, beyaz peynir, doğal tereyağı, pekmez, bebe bisküvisi gibi gıdalar olmasına dikkat edin. Ara öğünlerde ve ana öğünlerde çorba tariflerinden yararlanılabilir. Çorba olarak tarhana, mercimek, şehriye çorbaları idealdir.
Anne sütü ya da formül mama ve peynir her kahvaltıda bulunmalıdır. 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz bir beyaz peynir de olabilir 1 yemek kaşığı lor peyniri de. Bebeğinin kahvaltısına dilersen iki günde bir 1 yumurta sarısı, dilersen de her gün ½ yumurta sarısı dahil edebilirsin.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
6. Aydan itibaren bebeklere kahvaltı yaptırılabilir. Bazı durumlarda anne sütünü yanı sıra sebze püreleri ve yoğurt da verilebilir.
Bebeklere kahvaltılara 6. ayda başlanabilir. Ancak anne sütü ve altıncı ayda başlanmış olan sebze püreleri ve yoğurt yetiyorsa kahvaltı öğünü 7, 8 hatta 9. aya kadar geciktirilebilir. O zamana kadar tadımlık kahvaltılıklar az az verilerek alıştırılabilir...
10 aylık bebeğin 3 ana ve 6 ara öğün olmak üzere günde 5-6 öğün beslenmesinin uygun olduğu uzmanlarca tavsiye edilmektedir.
12 aylık bebekler el sallama, alkış, göz kırpmak, ce-e gibi eylemleri öğrenebilir ve söylendiğinde yapabilirler. Birçok eylemi daha bilinçli olarak yaparlar.
Bebeğiniz giderek daha hareketli hale geliyor, evin içinde emekleyerek, bir yerlere tutunarak ayağa kalkıyor, “anne” ve “baba” gibi kelimeleri bu ayda söyler. Hatta, sizleri ve çeşitli nesneleri işaret parmağıyla gösterir, elleriyle etraftaki küçük nesneleri toplayabilir.
7 Cevap. kahvaltı tabağı hazırlayın.. ben oğluma öyle yapıyorum.servis tabağına küçücük doğranmış zeytinimiz,peynirimiz,helvamız var.biraz da ekmek minik minik koyuyorum.küçük kasemize dönüşümlü olarak ceviz fındık ve kuru meyve koyuyorum.bunları örtü serip oğlumun önüne koyuyorum.afiyetle yiyor.yavaş yavaş tabi..
Yumurtalı patatesler, çıtır peynirler, ev yapımı sarelle, kahvaltılık sos, menemen, omlet, aperitif sunumlar, yumuşacık pankekler, krepler ve çok daha fazlası kahvaltıda ne yenir sağlıklı ve ev yapımı seçenekleriyle sizlere sunuluyor.
Anne sütüyle beslenmenin mümkün olmadığı veya anne sütü alımının azaldığı durumlarda çocuk devam sütü ile bebeğinizin sağlıklı gelişimini destekleyebilirsiniz. 12. ayda artık bebeğinizin sizin sofranızda yer alabilir ve az tuzlu, az yağlı ev yemekleri tüketmeye başlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri