Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çinli dev akıllı telefon markası OPPO'nun, İstanbul Tuzla'da yapımı devam eden fabrikasında test üretimine başladığını açıkladı.
Türkiye'de Üretim Yapan Telefon Markaları
Yabancı olan Omix, Oppo, Realme, Samsung, TCL, Tecno Mobile, Vivo ve Xiaomi gibi dünyaca ünlü teknoloji devi markalar, Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapmaya başladı.
Haziran 2016'da OPPO, telefonlarını 200.000'den fazla perakende satış noktasında satarak Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi oldu. 2017 yılında OPPO Rusya pazarına girdi. OPPO'nun tam ön ekrana sahip ilk telefonu olan OPPO R11s ve R11s Plus Çin'de piyasaya sürüldü.
OPPO Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Johnny Zhang, "İstanbul Tuzla'da kurulan bu son teknoloji fabrika, OPPO'nun Avrupa'da devam eden yolculuğunda bir başka önemli kilometre taşını oluşturuyor.
TCL, 20 SE, 20 E ve L7'yi yerli üretiyor. Tecno Mobile Camon 16, realme, C21, C21Y, Omix de X300 ve X500 modellerini Türkiye'de üretiyor.
İlgili 44 soru bulundu
Redmi, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır. İlk olarak Temmuz 2013'te uygun fiyatlı bir akıllı telefon hattı olarak duyuruldu ve 2019'da giriş seviyesi ve orta seviye cihazlarla Xiaomi'nin ayrı bir alt markası haline geldi.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı. Ancak dünyada en çok satılan telefon markası ise yılın ilk çeyreğinde 76.5 milyon adet ile Samsung yer aldı. Samsung'u 52.4 milyon ile ABD merkezli Apple izledi.
İstanbul'daki fabrikasının açılışını bakan Varank'ın yaptığı dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Çinli OPPO, Türkiye'den ayrılan. Şirket, 20 milyon dolar yatırımla Mısır'da fabrika açma kararı aldı.
Türkiye'den ayrılan OPPO'nun bu kararı düşündürücü. Ancak Çinli teknoloji şirketlerinin ya da Asyalı şirketlerin Mısır ilgisi bununla sınırlı değil. Beyaz eşya şirketi Haier, Mısır'da 135 milyon dolar değerinde yeni bir proje hayata geçirmeyi planlıyor.
2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
Çinli akıllı telefon markası Oppo, 2021'de 1.5 milyona yaklaşan cihaz ve yüzde 13'lük pay ile Türkiye pazarında üçüncü sıraya yerleşirken, Oppo'nun hemen ardından 1.3 milyonluk mobil cihaz ve yüzde 12.4'lük pay ile Redmi dördüncü sırada yer aldı.
Oppo, bir önceki yıla göre 2021 yılında 37,6 milyon adet satış ile listede 4. sırada, Vivo markası ise 36 milyon adet akıllı telefon satışı ile listede 5. Sırada yerini almaktadır.
Vivo ve Oppo aynı şirket olan BBK Electronics Corporation'a aittir, ancak farklı markalardır. Her iki marka da farklı tasarım ve özelliklere sahip telefonlar sunar. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre Vivo veya Oppo arasında seçim yapabilirler.
2021 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye akıllı telefon fabrikası kuran Oppo, küresel kriz nedeniyle işten çıkarmalara başlamış üretimi durdurmuştu.
Özet olarak satış başarısızlığı, artan maliyetler ve kalifiye eleman bulunamaması nedeniyle fabrika üretiminin durdurulması gibi sebepler Oppo'yu ülkemizden çekilmeye itiyor gibi gözüküyor. Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus markalarının sahibi olan BBK Electronics, aynı zamanda Oppo'nun da sahibi durumunda.
Vivo Mu Daha İyi Oppo Mu
Genel olarak, Vivo, yüksek kaliteli kameraları ve uzun pil ömrü ile öne çıkarken, Oppo ise uygun fiyatlı ve kullanımı kolay akıllı telefonları ile bilinir. Vivo'nun öne çıkan özellikleri: Yüksek kaliteli kameralar.
Cihazınızın IMEI numarasını [Ayarlar]> [Telefon Hakkında]> [Durum]> [IMEI] 'ye ve telefon kutusunun altına bakarak veya cihazınızın tuş takımında *#06# tuşlayarak bulabilirsiniz. IMEI bilgileri yerel OPPO Servis Merkezleri tarafından kontrol edilecektir. Akıllı telefonlar ve saat ürünleri için IMEI giriniz.
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor.
Yenilikçi teknolojilere sahip ürünleriyle akıllı telefon sektörünün önde gelen markası OPPO, ürünlerinin distribütörlüğüyle ilgili yetkiyi Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri şirketi İndeks Bilgisayar'a verdi.
Realme (realme olarak stilize edilmiş), Shenzhen merkezli bir akıllı telefon üreticisidir. Marka, 4 Mayıs 2018'de, daha önce Oppo Electronics'in Başkan Yardımcısı olan Sky Li tarafından Oppo'nun alt markası olarak kuruldu.
Oppo Find N2 Flip Fiyatı
Şık tasarıma ve güçlü donanım bileşenlerine sahip olan Oppo Find N2 Flip isimli katlanabilir akıllı telefon modelinin 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip sürümü 999 dolar, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyonu ise 1.145 dolar civarında fiyata sahip.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Omdia tarafından yayınlanan rapora baktığımızda, Apple ve iPhone serisinin liderliği yılın ikinci çeyreğinde de devam ediyor. Buna göre yılın en çok satan telefonu Apple'ın mevcut amiral gemisi iPhone 14 Pro Max oldu. Listenin devamında ise sırasıyla iPhone 14 Pro, iPhone 14 ve iPhone 13 yer alıyor.
2.Xiaomi. Çinli cihaz üreticisinin ismi, ülkemizde sıklıkla za-omi ya da za-yo-mi olarak telaffuz edilebiliyor. Ancak şirketin ismi şa-o-mi olarak söylenmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri