Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Ilık su içerisinde seyrek hale getirilen karbonatla diş fırçası yardımıyla ayakkabıları temizlemek mümkün. Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir.
İki yemek kaşığı sirkeyi bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Ardından bir bardak ılık suyla seyreltin ve sonra bir diş fırçasıyla veya bir bezle ayakkabıyı karışımla ovun. Bu karışım çabuk kurur ve daha sonra su ile temizlenebilir ve kurumaya bırakılabilir.
Ayakkabıları makinede yıkamanın en güvenli yolu 30-40 °C sıcaklıktadır. Ayakkabının zarar görmemesi için file içine koyabilir ya da yastık kılıflarının içine koyup bu şekilde de yıkayabilirsiniz.
Beyaz ayakkabıyı diş macunu ile temizlemek mümkündür. Bunun için bez ve fırça kullanılması yeterli olur. Özellikle ayakkabının sert yerlerini temizlemek için diş macunu tercih edilebilmektedir. Diş macunu ile yapılan temizlik ayakkabıların daha beyaz olmasını sağlar.
İlgili 39 soru bulundu
Bildiğin üzere karbonat, mutfak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir ürün. Özellikle beyazlatma görevini layıkıyla yerine getirdiği için karbonatı, beyaz spor ayakkabı temizliğinde de rahatlıkla kullanabiliriz.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır. Diş fırçasının üzerine bir miktar cif dökülür ve ilgili bölge nazikçe fırçalanır. Bir süre cif lekeli bölgede bekletilir, ardından nemli bez yardımıyla ayakkabı silinir.
Sabunlu su kullan: Az miktarda çevre dostu çamaşır deterjanını ılık su ile karıştır ve yumuşak bir yıkama bezi kullanarak ayakkabının üzerindeki dikkat çekici lekeleri nazikçe sil. Durula: Yıkama bezini deterjandan arındırmak için iyice yıka.
· Karbonat: Kolay ayakkabı temizliği için karbonat ile mükemmel temizliğe imza atabilirsin. Bir miktar ılık suyu karbonat ile karıştırıp yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeleri kolay ve etkili bir şekilde çıkarabilirsin. Daha sonrasında su ile durulayarak kurumaya bırakabilirsin.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Bir yemek kaşığı karbonat iki yemek kaşığı beyaz sirke ve bir bardak ılık su ile karıştırılır. Bir bez veya temiz diş fırçası kullanılarak ayakkabıdaki kir temizlenir. Kabartma tozu karışımı oldukça çabuk kuruyacaktır. Fırçalamayı bitirdikten sonra ayakkabıda kalan macun fırçalanır ve ayakkabılar kurumaya bırakın.
Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın. Beyaz ayakkabıları temiz tutmak işte bu kadar basit.
Spor ve Bez Ayakkabılar
Kadın spor ayakkabılarınızı, erkek spor ayakkabılarınızı, bez ve file ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde 30 derece, 600 devir ve kısa programda yıkayabilirsiniz.
Yumuşak çözelti ve yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya nemli bir bez kullanarak üst kısımları temizle. Malzemeye zarar vermemek için hafifçe fırçala. Sonuçtan memnun olduğun zaman kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bezle kurulayıp sabunlu çözeltiyi ve kiri yüzeyden olabildiğince temizle.
Sabun ve Su ile Açık Renk Spor Ayakkabı Temizliği
Katı ya da sıvı sabun veya bulaşık sabununu biraz su ile karıştırın ve diş fırçası ya da temiz bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında temiz ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Beyaz renkli her türden kumaş, bu tip bir durumda sararabilir. Sararmayı ortadan kaldırmak için, beyaz ayakkabı temizleme için çamaşır deterjanı, karbonat, beyaz diş macunu kullanılabilir.
Sirke ve karbonat karışımı, temizleyici ve ağartıcı özellikleri ile sararmış ayakkabı tabanı beyazlatmak için kullanılabilir. Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri