Bütün parfümlerde alkol vardır. Sadece esanslarda yoktur.
2-Parfüm içeriğindeki alkol esasen müskir olup haram olan alkol değildir. Bu alkol, uçucu nitelikli bir maddedir. Müskir (aklı uyuşturucu niteliği ) olan alkolün içilmesi de haramdır. Üzerimize bulaştığında yıkanılması da gerekir.
Parfüm yapımı aşamalarında genellikle kozmetik sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan alkol çeşitlerinden olan etil alkol ya da etanol gibi uçucu alkoller kullanılır. Parfümün kalıcı olması için alkol ve su oranı oldukça önemlidir.
Kolonyada alkol çoktur, ama alkollü içki sınıfına girmez. Karışım olduğu için Hanefî ve Şâfiî'de namaza mâni değildir. Kolonyanın temiz olduğu İslam Ahlakı kitabında yazılıdır. Mâlikî'de ise, zaten necaseti temizlemek farz olmadığı için, kolonya sürülmüş elbiseyle namaz kılınabilir.
Farklı esansların karışımından meydana gelmiş olan parfümler kolonya olarak ifade edilir. Bunlar içerisinde etil alkol, limon ve su ile beraber çiçek ve tütün esansı gibi karışımlar bulunur.
İlgili 31 soru bulundu
Bu nakilden de anlaşılacağı gibi, deodorant, parfümleri ve kolonyadaki alkol Hanefi mezhebinin bazı imamlarına göre necis kabul edilen alkol cinsine girmediğinden, elbiseye veya bedene sürülmesiyle namaza mâni olmaz.
Bir parfümün içeriğinde genel olarak deiyonize su, etil alkol ve parfümün kendine has kokusunu veren esanslar bulunur. Parfümlerin alkol içerme sebebi çözücülük özelliğinden faydalanmak ve parfümün güzel kokuları açığa çıkarmasını sağlamaktır.
Kolonya ve parfüm abdest bozar mı sorusu sıkça sorulmaktadır. Temizlik için kullanılan alkol ürünlerinden olan kolonya ve parfüm kullanmak abdest bozmaz.
Erkeklerin parfüm kullanması haram değildir. Kadınlar ise yabancı erkeklerin hissedeceği şekilde koku sürünmesi caiz değildir. Kur'ân'da “hamr” olarak geçen alkol türleri hem necistir hem de haramdır.
Bu nakilden de anlaşılacağı gibi, deodorant, parfümleri ve kolonyadaki alkol Hanefi mezhebinin bazı imamlarına göre necis kabul edilen alkol cinsine girmediğinden, elbiseye veya bedene sürülmesiyle namaza mâni olmaz.
Uzun süre kalıcı olan parfümler alkol içermeyen parfümlerdir. Fakat bu parfümler piyasada oldukça az sayıdadır. Çünkü alkolsüz parfümler ciddi anlamda kıyafetlere yapışır ve uzun süre çıkmaz. Aynı zamanda ciltte de uzun süre kalarak kokunun kötüleşmesine neden olabilir.
"Sıkım mesafesine veya şekline göre değişir. Yakından ve emen bir şeye sıkarsanız 10 15 dakika sürebilir. 15 20 cm uzaklıktan tene sıkarsanız 10 15 saniyede uçabilir. Yani sıvı şekilde gelirse uzun sürer, dağılarak sıkılırsa hemen uçar."
Parfüm yapımında kullanılan alkol 80 derece olmalıdır.
Alkolsüz parfüm var evet. Güvenilir internet sitelerine bakarsan orijinal bir marka bulabilirsin. Genellikle esans gibi oluyorlar ama hoş kokulu olanlar var. Özellikle yaz için fresh kokular bulabilirsin.
Onlara bu özelliği veren madde ise etil alkoldür. Yani sarhoş edici içkiler, etil alkol ihtiva ettikleri için haram kılınmışlardır.
Hanefi fıkhına göre alkol necis değildir. Çünkü meyvelerde, sirkede ve şırada da alkol bulunmaktadır ve bunlar helaldir.
Kadınların evden çıkarken güzel kokular sürmeleri,parfüm sıkmaları Peygamber Efendimiz tarafından yasaklanmıştır. Kadınların parfüm sıkmalarını yasaklayan hadisler evlerinin dışında,yabancı erkeklerin duyabilecekleri şekilde parfüm sıkmalarını durumunda geçerlidir.
Alkollü parfüm satışı yapan bir firmada çalışmak caiz mi? Vücuda Sürülen Parfüm Haram Değil, Mekruhtur Alkolü içmek ve tüketmek haram olduğu gibi onu satmak ve orada çalışmak da haramdır.
Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)in, genel bir sünneti olduğunu belirttiğimiz güzel koku sürünme hasletine Cuma gününde daha bir hassasiyet gösterdiği haber verilmiştir.
@bargello_golbasi 🎉 AÇILIŞIMIZA DAVETLİSİNİZ 🎉 Dünyaca Ünlü Türk Parfüm Markası BARGELLO Artık Gölbaşında | Instagram.
Dinimize göre sarhoş edici tüm alkol ürünleri haram kılınmıştır. Temizlik ya da hoş koku için kullanılan alkollü ürünler için aynı durum söz konusu değildir. Yani temizlik için ele ve vücuda sürülen alkol ya da dezenfektanlar abdest bozulmasına neden olmaz.
Parfüm orucu bozar mı Diyanet cevabı, parfümün orucu bozmadığı, oruç tutarken de parfüm kullanılabileceği yönündedir. Oruç tutarken günlük rutinde olduğu gibi parfüm sıkmaya devam edebilirsiniz.
Parfümün kokusu sıkıldıktan 1-2 saat sonra uçuyorsa ya da tüm kokuları aynı anda veriyorsa o parfüm sahtedir. Orijinal parfümler farklı sürelerde kokularını verir. Orijinal parfümlerin karton kesimleri kusursuz, renkleri parlak ve yazıları, kapağı simetriktir. Karton kalitesiz ve hatalıysa ürün sahtedir.
Rujun içinde ozokerit, lanolin ve ceserin mumları, balmumu, kastor yağı, beyaz mineral yağı, lanolin yağı, hidrolenmiş bitkisel yağlar, oleil alkol ve bromo asitler bulunmaktadır.
Açık parfüm terimi basitçe mevcut markaların en beğenilen kokularının diğer açık parfüm firmaları tarafından gerekli kalite standartları gözetilerek, insan sağlığına uygun olarak, sıkı denetimlerin ardından yeniden üretilmesi ve daha ekonomik olarak müşteriye sunulması olarak tanımlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri