Full ortopedik yatak içerisinde sünger dolgu malzemeleri barındırdığından biraz daha sert olur. Yarı ortopedik yatak ise daha yumuşak sünger dokuya sahip.
Tam anlamıyla ortopedik özellikler gösteren yataklarda; Vücut yapısı desteklenir yapıda olmalıdır; ortopedik yataklar için en önemli nokta vücut yapısının desteklenmesi, ağırlığın eşit olarak dağıtılması ve bu sayede kas – eklem bölgelerinin rahatlığının sağlanmasıdır.
Bir Yatağın Ortopedik Olduğu Nasıl Anlaşılır? Vücudunuzun uyguladığı basınç yatak üzerinde azalıyorsa o yatak ortopediktir. Kişilerin vücudunun şeklini alan yataklardır. Yani kişiler yatak üzerine uzandığında yatağın içinde gömülmez.
Tam ortopedik yatak sünger dolgu malzemesinin daha sert bir yapıya sahip olduğu yatak türüdür. Genelde ortopedik yatak tercihinde ilk sıralarda yer alır. Sertliği sayesinde omurga ve boyun bölgelerine tam olarak destek vererek doğru uyku pozisyonun alınmasına yardımcı olmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Full ortopedik yatak içerisinde sünger dolgu malzemeleri barındırdığından biraz daha sert olur. Yarı ortopedik yatak ise daha yumuşak sünger dokuya sahip.
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Uyku esnasında çok terliyorsanız doğal lifli yataklar tercih edebilirsiniz. Yaylı yataklar sizin yatağın içine daha çok gömülmenizi sağlar. Eğer yatağın içine gömülmek sizi rahatlatıyorsa yaylı yatak tercih edebilirsiniz. Yatağın içinde kullanılan malzemelerin doğal malzemeler olmasına dikkat edin.
Yatak sertlikleri 1 ila 10 arasında derecelendirilir. 1 çok yumuşak, 10 ise çok sert yatak anlamına gelir. Orta sertlikteki yataklar ise özellikle son dönemlerde tercih edilen yatak modellerindendir. Boy ve kilo endeksi baz alınarak normal kiloda olan kişiler orta sertlikteki yatakları tercih edebilirler.
Ortopedik yatağın en önemli özelliği omurgaya destek vererek konforu arttırmasıdır. Belin de bu destekten faydalanması, sırt ve bel ağrılarının önüne geçmek için oldukça faydalıdır. Ortopedik yatak kullanırken yatağın yapısı gereği omurganız boşluğa düşmez ve bu sayede zarar görmez.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Uzmanlar bir yatağın ömrünün yaklaşık 10-15 sene civarı olduğunu söylüyor. Yani siz bir yatağı satın aldıktan 10 sene sonra o yatağı sağlığınız için değiştirmelisiniz.
Omurga sağlığı için doğru yatak tercihi, omurganın maksimum desteklendiği ve üzerine minimum basıncın bindiği yataklardır. Sağlıklı bir uyku için, seçtiğimiz yatağın ne çok yumuşak ne de çok sert olmaması gerekiyor. Orta sertlikteki ortopedik visko yatakları tercih edebilirsiniz.
Yatağımızın tercihi kadar yataklarımızı incelerken sertlik derecelerini de dikkat ederiz. Araştırmalar yataklarımızın ne çok yumuşak nede çok sert olmaması gerektiğini söylüyor. İdeal yatak sertlik düzeyi ise 5.6 'dır.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Ağrı yaşayan kişilerin sert ve çok yaylı olan yataklardan uzak durması gerekir. Aynı zamanda vücudu tam olarak saran ve destekleyen yatakları da yönelim göstermeniz sırt sağlığı açısından çok önemlidir. Visco yatak bu konuda en etkili olan yataklar arasında yer alırlar. Sadece yatak ile sırt ağrısı ortadan kalkmaz.
Sırtüstü, yüzüstü ya da yan yatarken vücudu en iyi şekilde destekler. Özellikle doğru bir yastık türü ile birlikte kullanıldığı zaman, uyku için en uygun pozisyonu sağlar. Kilolu olup aynı zamanda bel ve boyun fıtığı bulunan kişiler için sert yataklar tedavi edicidir.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Pedli yatakların bilindik en önemli özelliği uzun ömürlü ve ekstra rahat bir kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan yatak pedleri derin bir uyku çekmenizde sizlere fayda sağlamaktadır. Hava akımı sayesinde geceleri terlemeden deliksiz bir uyku geçirmenizde yardımcı olmaktadır.
Sırt ağrısı , başımızdan başlayıp bele kadar uzanan omurilik etrafında bulunan kasların gerilmesi, hastalık belirtisi ya da uygulanan fazla baskı sebebiyle oluşan uyarıcı ağrı türüdür. Sırt ağrılarının bir diğer sebebi ise uyku esnasında yatakların sertliğinden kaynaklı uyguladığı basınçtan kaynaklıdır.
Yaygın bilinen kanının aksine çok sert yataklar bel ağrısı yaşayanlar için uygun değildir ve ağrılarının daha da artmasına neden olabilir. Bu bakımdan vücudu saran ve destekleyen, uyku sırasında vücudu doğru pozisyonda tutan visco yataklar bel ağrısı yaşayanlar için ideal yatak konumundadır.
Omurga Sağlığı için Önemlidir
Ortopedik yataklar, omurga sağlığı için son derece önemli yatak ürünleri arasında yer alır. Çünkü bu tür yatakların, omurgaya olan basıncı azaltma özelliği bulunur. Bu sayede omurga sağlığını koruyan ortopedik yataklar, aynı zamanda omurganın doğru bir şekilde hizalanmasına yardımcı olur.
Ortopedik yataklar vücuda destek verip kavrama yapısı gösterirler. Bu durum vücudun desteklenerek doğru pozisyonda kalmasını sağlar. Vücudun yüzeyden desteklenmesi ile birlikte uyku alışkanlığı ne olursa olsun rahat ve kolay bir şekilde uyuyabilirsiniz.
Visco yatak, uyku kalitesini artıran, yatağa yatıldığında gömülme hissi yaratan ve vücudunuza göre şekil alan yatak türüdür. İçeriğinde bulunan akıllı süngerler yardımıyla uyku esnasında vücudunuzun gerçekleştirdiği tüm hareket boşlukları Visco yatak sayesinde doldurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri