Östrojen hormonunun vücuttaki yağ metabolizmasıyla etkileşimi bilinmektedir. Östrojen hormonu yüksekliğinin bacak ve kol gibi uzuvlarda bulunan cilt altı yağ dokusunun kalınlaşması ile doğru orantılı olduğu tespit edilmiştir.
Sıklıkla, lipödem rahatsızlığı olan kadınlara bacaklarındaki kalınlaşma ve şişliğin sorumlusu olarak kontrolsüz yemek yemeleri ve hareketsiz yaşam tarzları olduğu söylenir. Lipödem yol açtığı ağrı, hareket kısıtlılığı, günlük aktivitelerde azalma ve psikososyal stres nedeniyle önemli bir sağlık sorunudur (2).
Lipödem bulunan kişilerin her iki bacağında da deri altındaki yağ dokusu artar ve böylelikle bu bölge kalınlaşır. Bu durumun asıl sebebi ise bacak bölgesinde normalden çok daha fazla yağ depolanmasıdır. Hastalığa sahip olan kişilerde kalça ve bacak bölgelerinde olağan dışı simetrik şişlikler oluşur.
Bu rahatsızlık nasıl bir süreç ile karşımıza çıkar
Çünkü bu rahatsızlığın tek çözümü ameliyat ile o bölgenin temizlenmesidir. Kişi bekledikçe başka yöntemler uyguladıkça maalesef hastalığın evresi de ilerlemeye devam ediyor.
Ödem oluşumu çeşitli hastalıkların habercisi olabilir ve ayak bileği çevresinin normalden daha fazla su tutması ile birlikte kalınlaşmaya yol açabilir. Bu gibi durumlarda doğru tedavi veya estetik yönteminin belirlenmesi için öncelikle uzman hekime başvurulması, sonrasında ise yağlanma sebebinin araştırılması gerekir.
İlgili 17 soru bulundu
Bacak kalınlaştırma işlemi için günümüzde en çok tercih edilen yöntemler; “silikon protez ile bacak kalınlaştırma (baldır protezi)” ve “yağ enjeksiyonu ile bacak kalınlaştırma” ameliyatlarıdır.
İnsan bacak oranları
Silindirik biçimine rağmen çok sayıda kas ve kemik girinti çıkıntılarına sahiptir. İdeal bir bacakta baldır çevresi 33–36 cm olmalıdır.
Bacak inceltme hareketleri birçok sporda yer alır. Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Hiçbir uzmanın kalça, basen veya bacak incelten özel bir diyet uygulayarak sizi inceltebileceğini düşünmeyin. Bacaklarınız ve kalçanızdaki incelme yalnızca vücudunuzdaki genel incelmenin bir parçası olabilir. Yani karın, basen veya bacak incelten özel diyetler yoktur.
Kilo alıp vermeyle birlikte bacaklarda kalınlaşma yaşanır ve bu durum kişinin estetik görünümünü olumsuz etkiler. Ancak bacak bölgesine uygulanan estetik işlemlerle bu görünüm düzeltilebilir ve kişi daha estetik görünen bacaklara sahip olabilir.
Yağ dokusunun alınması ya da cerrahi olarak kasların incetilmesi ile kalın bacak sorunu çözülür. Bu konuda özellikle superdry yöntem yağların kansız bir şekilde alınması yanısıra, düzgün bir yüzey elde edilmesinde ve simetrinin sağlanmasında çok etkili bir yöntemdir.
Ekşi mayalı tam buğday ekmeği, buğday salatası, bulgur, fasulye, mercimek, börülce, nohut gibi karbonhidratları tercih edin. Bol C vitamini almak, bol su içmek, düzenli uzun yürüyüşler yapmak, taze meyve ve sebzenin de güzel bacaklara sahip olmak için şart olduğunu unutmayın.
Çoğu zaman kalın bacakların doğal yollar ile eritilmesi pek mümkün değildir. Normal kiloda olup kalın bacakların eritilmesi çabası diğer bölgelerde gevşeme, sarkma ancak bacak kısmında dirençli kalınlık ile sonuçlanabilir.
Lipödemin bugün için ilaçla tedavisi mümkün değildir. Lipödemin hormonal bir bozukluktan kaynaklandığı tespit edilirse, bu bozukluğun ilaçla tedavisi mümkün olabilir. Lenfödem tedavisinde uygulanan fizik tedavi yöntemleri, bandajlar ve bası giysileri lipödemde çok az etkilidir.
Yürüyüş Yürüyüş, lipödemli hastalar için düşük yoğunluklu bir egzersizdir. Yürüyüş, lenfatik drenajı artırarak şişlikleri azaltabilir ve bacaklardaki kan dolaşımını artırabilir. Ayrıca, yürüyüş, vücudu hareket ettirerek kalori yakımını artırabilir ve kilo kaybına yardımcı olabilir.
Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Baldır inceltme ya da diğer adıyla alt bacak inceltme işlemleri ile yağlı ve kalın yapıya sahip bacakların inceltilmesi sürecidir. Günümüzde çoğu kişinin problemi olan kalın yapıdaki baldırlar estetik müdahalelerle kolayca inceltilebilmektedir.
Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
İnceltir Mi? Squat bacak kaslarını yoğun şekilde çalıştıran bir spor hareketidir. Sarkmış ve gevşek bacak derisini bir süre sonra toplar ve sıkılaştırır. Böylece sarkmalardan dolayı kilolu görünen bacak bölgesi, daha ince ve sıkı bir görünüme kavuşur.
Vücudu forma sokup esneklik kazandıran pilates ve yoga hareketlerinin birçoğu da iç bacağı şekillendirmek için oldukça faydalıdır. Squat (çömelme), side lunge (yana hamle), inner thigh lift (iç kalça sıkılaştırma) ve top sıkma, etkili iç bacak inceltme egzersizleri arasında yer alır.
Bacak uzunluğu boy uzunluğunun % 26.3 kadardır. Yani bacak uzunluğu vücut uzunluğunun 1/4 ü kadar olmalıdır. Matematiksel olarak sıkıcı ve zor gibi görünmekle birlikte bacak estetik problemleri ile başvuran hastalarda ölçümler, ideal estetik değerler ve hasta beklentileri bunlara göre değerlendirilmektedir.
Bacaklar Neden Çarpık Olur? İnsan vücudu anatomik olarak yağ ve kas dokudan meydana gelir. Yağ dağılımının dengeli olmaması, yapısal kemik bozuklukları, hareket sorunları ve çocukken yanlış hareket yapılması gibi çeşitli durumlar bireylerde çarpık bacak sorununa neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri