Osuruk böceği ilacı, genellikle sprey veya jel formunda bulunabilir. Bu ilaçlar, osuruk böceklerini öldürmek için özel olarak formüle edilmiştir. İlaçlar, osuruk böceklerinin barındığı yerlere uygulanmalıdır. Bu nedenle, ilacı doğru bir şekilde kullanmak çok önemlidir.
Elektrikli süpürge canlı veya ölü osuruk böceklerin giderilmesine yardımcı olabilir. Kokunun bölgeye nüfuz etmesini önlemek için kapalı torba ile atılmalıdır. Osuruk böcekleri yapıya girdikten sonra böcekleri toplayarak etkilenen odayı veya odaları izole etmek ve havalandırmak en iyi yoldur.
-Elektrikli süpürge ile canlı ve ölü koku böceklerini çektirebilirsiniz. -Yayılan kokunun bölgeye nüfuz etmemesi için bir torba ile dışarı atabilirsiniz ve bölgeyi mendil ile silebilirsiniz. Şurada Paylaş! -Bölgeyi havalandırmak kokunun giderilmesine yardımcı olur.
Doğu Karadeniz'de fındık başta olmak üzere bahçelerde yapraklarını yiyip, suyunu emdiği bitkilerin kökünü kurutan ''kahverengi kokarca'' adlı böcek türü için biyolojik mücadele başlatıldı. Bahçelere yerleştirilen, içerisinde cezbedici koku yayan madde bulunan pet damacana tuzaklarla türün imha edilmesi amaçlanıyor.
Pratik Vebi Kalorifer Böceği İlacı Draker Kullanımı
Sprey, tablet ya da draker gibi çeşitleri mevcuttur. Etkileri ise uygulama şekline göre değişiklik gösterir. Vebi kalorifer böceği ilacı draker - kokusuz ve konsantre sprey 400 ml, yapısı ile tercih sebebi olur. Kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.
İlgili 26 soru bulundu
Amonyak ve boya kokusu da keskin bir koku olması sebebiyle kalorifer böceklerini kaçırtmak için tercih edebilirsiniz. Tüm bu kokulardan tercih ettiğiniz en keskin kokuları birbirine karıştırarak hamam böceklerinin olduğu yerlere özenle sıkabilirsiniz. Bu kokuları sevmedikleri için hızla uzaklaşacaklardır.
İlaçlamalar evin tüm odalarında yapılması gerekir. Bu çok zahmetli olarak görülse de, kesin çözüm olarak pek çok kişi tarafından yaptırılıyor. İlaçlama firmalarına ulaşarak evlerin kalorifer böceklerine karşı ilaçlaması yapılabilir. Kalorifer böcekleri bu şekilde ortadan kalkar ve evden tamamen gider.
İlginç bir gerçek: Karıncalar ve örümcekler dahil çoğu böcek, naneden hiç hoşlanmaz. Tek yapmanız gereken nane yağı ve suyu karıştırarak sprey sıkma şeklinde bu karışımı dilediğiniz köşelere uygulamak. Evinizin mis gibi nane kokması ve taze bir hava ise bir diğer artı.
Bir evde 26.000'den fazla kahverengi kokarca böceği bulunmuştur. Yetişkinler birkaç aydan bir yıla kadar yaşayabilirler.
İnsan vakalarına ilişkin raporlar nadirdir, ancak kokarca böceğinin vücut sıvıları toksiktir ve insan derisi ve gözleri için tahriş edicidir.
Zararlının bulaşık olduğu tarımsal alanlarda kimyasal mücadele yapılabilir. Biyoteknik mücadelede ise feromon tuzaklardan yararlanılabilir.
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
EVDEKİ BÖCEKLERDEN KURTULMAK İÇİN
Çöp kutusunu günde bir boşaltmalısınız. Özellikle mutfaktaki yüzeylerde yağ, şerbet ya da bal gibi yapışkan alanları temizlemelisiniz. Bulaşıkları koku yaymaması için yemekten sonra hemen yıkamalısınız. Evi, özellikle de mutfağı temiz ve sık sık havalanmış tutmalısınız.
Osuruk böcekleri, sıcak ve nemli ortamlarda yaşamayı tercih ederler ve bu nedenle mutfak ve banyo gibi yerlerde sık sık görülürler. Osuruk böcekleri, evlerdeki gıda ve su kaynaklarına saldırarak beslenirler. Bu nedenle, hijyenik olmayan ortamlarda sıklıkla görülebilirler.
Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Çamaşır suyu ile hamam böceği öldürmek mümkündür. Hatta eğer hamam böceği yuvasına çamaşır suyu dökerseniz kısa zamanda hamam böceklerinin yok olduğunu görebilirsiniz.
Bu yırtıcı kokulu böcekler aslında mahsulleri yıkıcı zararlılara karşı korumaya yardımcı olabilir. Tırtılları, böcekleri ve hatta bitki beslenen yaprak biti böceklerini yerler. Kokulu böcekler, evleri ısınmak için istila ettiklerinde evdeki zararlılara dönüşebilirler. Evlerine yaz sonunda veya sonbaharda girerler.
Fazla ağaçlı ormanları ve sulak alanları sevmezler.
Kokarca böcekleri genelde yazın meyve ve sebzelerle besleniyor. Mahsulün dış kısmını delip suyunu emerek çürümesine neden olmalarıyla bilinirler. Kokarca böcekleri, meyvelerden yapılan şarap gibi ürünlere girebilir ve içeceğe kokarca böceklerinin kokusunu salarak aromasını bozabilir.
Bütün giysileri, havluları, yatak örtülerini ve diğer kumaşları çamaşır makinesine koy ve deterjanla sıcak su ayarında yıka. Halı böcekleri, larvalar ve yumurtalar çok dayanıklıdır ve sıcak ve deterjanlı su onları öldürmenin en iyi yoludur.
Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz.
Evinizi mümkün olduğunca serin tutmaya çalışın. Nane ve çay ağacı gibi keskin kokulu uçucu yağlar da haşereleri uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Bir sprey şişesinin içerisine 10 damla uçucu yağ ile su koyun ve hamam böceklerinin çıktığı yerlere düzenli aralıklarla sıkın. Bu onlar için caydırıcı bir yöntem olacaktır.
Genellikle kapı ve pencerelerin pervazlarına, duvar çatlaklarındaki aralara, lavabo altlarına, mutfak dolaplarının ve çekmecelerin iç kesimlerine sıkılan bu ilacı yiyen Kalorifer (Alman hamam) böcekleri birkaç saat içinde imha edilmiş olur.Yedikleri yem ile karınları doymuş olarak yuvalarına dönen Kalorifer (Alman ...
Kalorifer böceği ilacı doğal
Pudra şekeri ve karbonatları karıştırıp kalorifer böceklerinin olduğu alanlara koyup yemesini sağlamalısınız. Daha sonrasında onlardan tamamen kurtulabilirsiniz. Bu sayede hem doğayı hem de kendinizi hiç zehirlemeden mevcut böceklerden kurtulmanız mümkün olacaktır.
Özellikle hamamböcekleri ve yaz aylarının sonunda görülme sıklığı artan kalorifer böcekleri en çok istila eden türlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri