Oyun modu sayesinde oyunlarda aldığınız FPS değerini arttırabilirsiniz. Performans arttırmanın haricinde Windows oyun modu açıldığında bilgisayarınızdaki bildirimlerde sessize alınıyor. Bu sayede de oyun oynarken rahatsız edecek bir durum ile karşılaşmıyorsunuz.
Oyun Modu Windows 10'da en iyi oyun oynama deneyimini oluşturmaya yardımcı olur. Oyun Modunu kullandığınızda, oyun oynama, bilgisayarınızda öncelikli olur ve daha iyi bir oyun kalitesi ve performansı elde edersiniz. Oyun Modunu kullanmak içinoynadığınız her oyunda modunun açık olduğundan emin olun.
Bir oyunu çalıştırdığınızda, Oyun Modu: Windows Update'in sürücü yüklemeleri gerçekleştirmesini ve yeniden başlatma bildirimleri göndermesini engeller. İlgili oyuna ve sisteme bağlı olarak daha kararlı bir kare hızı elde etmeye yardımcı olur.
Güncel kalmanız FPS'den çok güvenlik ve hata düzeltme amaçlıdır. Yeri geldiğinde FPS artışı yeri geldiğinde FPS düşüşü yaşayabilirsiniz. Güncel kalmanız sizin için daha iyi olacaktır. Ek olarak performans istiyorsanız Windows Home kurmanız ve sürücüleri güncel tutmanınız daha iyi olacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Özelleştirilmiş ses efektleri sunan Ultra Oyun Modu ise oyun tutkunlarını uzak dünyalara ve gerçekçi savaş alanlarına taşıyor. 5000 mAh süper büyük pil ve yapay zekâ tabanlı güç tasarrufu teknolojisi ile Y53s, tam şarj kapasitesiyle 7,05 saat oyun oynama imkanı sağlıyor.
Oyun modu sayesinde oyunlarda aldığınız FPS değerini arttırabilirsiniz. Performans arttırmanın haricinde Windows oyun modu açıldığında bilgisayarınızdaki bildirimlerde sessize alınıyor. Bu sayede de oyun oynarken rahatsız edecek bir durum ile karşılaşmıyorsunuz.
Çevrim içi bilgisayar oyunlarında RAM belleğinin iyi bir kapasiteye sahip olması önemlidir. Ancak RAM, FPS üzerinde işlemci ya da ekran kartı kadar etkili değildir. Ancak hızlı bir RAM, FPS'nin iyileşmesinde rol oynar. Bellek ne kadar iyi olursa oyun içi FPS değeri o kadar yüksek olur.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Oyun modu açıldıktan sonra oyun oynamaya başlayan kullanıcılar için bilgisayar ekran kartı, bellek ve işlemci yönetiminde oyuna odaklanıyor ve daha fazla güç sunuyor. Windows oyun modu açıkken ve kapalıyken yapılacak testler, oyun modunun oyunlarda sağladığı avantajların net bir şekilde görülmesine imkan tanıyor.
Oyun moduna geçiş yapıldığında tüm sistem kaynaklarını mevcut oyun için öncelikli hale getiren sistem, böylece oyundaki performansın artmasını sağlıyor. Yapılan testlerde FPS değerleri başta olmak üzere ciddi bir performans artışı elde edildiği belirtilmektedir.
Oyun modu, telefonundaki gereksiz uygulamaları durdurarak akıcı bir oyun deneyimi yaşamanı sağlar. Dilersen oyun asistanını etkinleştirerek arka planda. çalışan uygulamaların durumunu gerçek zamanlı
Windows 10' unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları' nı açın. Burada özel bir güç planı seçimi altındaki ek planları gizlemeyi kaldır ibaresine tıklayarak genişletin. Burada Nihai Performans Modu' nu görmeniz gerekiyor.
Yüksek performansı seçtiğinizde daha hızlı olmak için daha fazla güç harcıyor ve daha fazla ısınıyor haliyle. FPS bayağı artar.
Çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası ya da MOBA (Kısaltma: Multiplayer Online Battle Arena), bir gerçek zamanlı strateji savaş video oyunu türüdür. Genellikle beş kişiden oluşan iki farklı takımın üç ana yoldan oluşan bir harita üzerinde karşı takımın enerji kaynağını yok etmeyi amaçlar.
Ram arttırmanın FPS'e etkisi olmaz. Oyunlarda işlemcinin de FPS'e çok çok faydası olmaz. En önemli etmen, Ekran kartıdır. Ancak takılmalar, donmalar, kasmalar azalabilir.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
Oyunlarda RAM'in önemi, kullanıcının oyundaki deneyimini doğrudan etkiler. Yeterli RAM'e sahip olmadığınızda, oyunlar yavaş çalışır ve çökme sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle, oyunlarda en az 8 GB RAM önerilir. Daha büyük ve daha karmaşık oyunlar için ise 16 GB veya daha fazla RAM gerekebilir.
Hiç fps artışı olmaz.
8 GB bellek: Temel kullanım senaryosunda fiziki belleğin %70-85'i doluyor. 16 GB bellek: %40-50 arası doluyor. 32GB bellek: %20-25 arası doluyor. 64GB bellek: %10-12 arası doluyor.
Windows 10'un Sınama Modu adı verilen işlevi, Microsoft tarafından dijital olarak imzalanmamış sürücüleri yüklemenize ve sınamanıza olanak tanır. Adından da belli olduğu üzere bu mod, geliştirme süreci devam eden veya henüz sertifikalandırılmamış olan yazılım veya sürücülerin sınanmasına yardımcı olur.
Uyku modu veya hazırda beklet (hibernate) modunda kesinlikle indirme yapılmaz. Bilgisayarın açık olması şart. İndirme devam ederken yapılabilecek iki şey var: Win+L ile kullanıcı giriş ekranına dönüp bilgisayarı kilitlemek veya monitörü kapatmak.
Giriş Çubuğu'na favoriler ekleme
Giriş Çubuğu, Game Bar ekranının üst kısmındaki çubuktur. Game Bar'ı açmak için Windows logo tuşu + G tuşlarına basın, ardından Giriş Çubuğu'nda Pencere öğesi menüsü'nü seçin. Pencere öğesi menüsünden bir veya birden fazla Favori (yıldız simgesi) seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri