Tiyatro bölümü sözel puan türüne göre tercih edilen bir bölümdür.
Okunması Gerek ? → Oyunculuk mesleği için sözel bölüm okunması gerekiyor. Sözel bölümde Türkçe, Sosyal Bilgiler ,Din kültürü, ingilizce öğrenilmesi gerekiyor.
Oyunculuk, üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında yer alan, özel yetenek sınavı ile birlikte konservatuarlara kabulü sağlanan 4 yıllık lisans bölümüdür. Özel yetenek sınavlarının tarihleri, söz konusu üniversitelerin internet sitelerinden duyurulur.
Oyuncu olmak istiyorum diyenler için tabii ki güzel sanatlar lisesi oyunculuk ve tiyatro bölümü tek seçenek değil. Ancak güzel sanatlar lisesi oyunculuk bölümü, oyuncu olmak isteyenlerin daha iyi temeller üzerine kendilerini geliştirmelerini sağlıyor.
İlgili 22 soru bulundu
Eğer çocuk oyunculuk eğitiminizi başarıyla tamamlar, pratik yapmayı ihmal etmez ve gelişim göstermeyi sürdürürseniz 16 yaş oyunculuğa başlamak için asla geç değildir.
Halbuki oyuncu olmak için herhangi bir yaş sınırından bahsetmek mümkün değildir. Her yaşta insanın oyuncu olmak gibi bir seçeneği vardır. Ancak kaç yaşında oyuncu olabilirim sorusunu ikinci bir perspektiften daha ele almak gerekir. Çünkü cast ajanslarına kayıt olmak için kişinin reşit olması zorunludur.
Türkiye'deki üniversitelerin konservatuar bölümlerinde yer alan Sahne Sanatları, Müzik ve diğer sanat bölümleri yetenek sınavları ile öğrenci kabul etmektedir. Oyunculuk taban puanları için YGS'den 150 – 160 puan almanız yeterli olup yetenekleriniz doğrultusunda dilediğiniz bölümün yetenek sınavlarına girebilirsiniz.
Tiyatro bölümü için TYT sınavına girmeniz yeterli.
sorusunu yanıtlamamız gerekirse eğer, oyunculuk duygusal zekaya bağlı, yoğun olarak fizyolojik dayanıklılık gerektiren zor bir meslektir. Jest ve mimik çalışmaları, ses eğitimi, metin okumaları, dans eğitimi… vb eğitimleri almak zorundasınız. Ancak tüm zorluğuna rağmen oyunculuk keyifli ve eğlenceli bir meslektir.
Cevabınız evetse bunun yalnızca yetenek ile ilgili olmadığını belirtmemiz gerekir. Oyuncu olmak için yeteneğin yeterli olmadığını ve ciddi bir eğitimden geçmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Oyunculuğu profesyonel bir meslek olarak yapmak istiyorsanız mutlaka eğitim almanız gerekmektedir.
Nasıl Oyuncu Olunur? Oyuncu olmak isteyen kişiler, üniversitelerin; Drama ve Oyunculuk, Radyo Sinema ve Televizyon bölümlerinden lisans eğitimi alabilmektedir. Ayrıca konservatuarların oyunculuk bölümü bulunmaktadır. Konservatuara kabul için özel yetenek sınavına giriş şartı aranmaktadır.
Konservatuvar sınavları arasında AYT bulunmuyor. Eğer farklı bir seçenek olarak başka bir bölüm okumak istiyorsanız AYT'ye girebilirsiniz ancak AYT, konservatuvar sınavı için etkili bir kıstas değil.
Tiyatro Bölümü aday öğrencisinin ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavda TYT yerleştirme puanının olması gerekmektedir.
3 Ay, haftada 1 gün X 3 saat, toplamda 36 ders saati sürer. Kursun kontenjanı 8 kişidir. Kamera önü oyunculuk yapmak isteyen, oyuncular ve oyuncu adayları için uygundur.
PROGRAM SÜRESİ: Oyunculuk - Tiyatro Eğitimi, haftada 2 gün ve günde 3'er saat olmak üzere haftada 6 saat, 16 hafta süren toplamda 96 saatlik bir eğitim programıdır.
Ancak bütçe sıkıntısı yaşayan oyuncu adayları, maddi durumlarından dolayı ilk olarak kurs ücretlerini baz alabiliyorlar. Türkiye'de oyunculuk kurslarının fiyatları, 1.500 TL ile 5.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu fiyatlar alınacak olan eğitimin süresi ile bağlantılıdır.
Oyunculuk sektöründe yetenekli ve eğitimliyseniz, rakiplerinize göre öne çıkan bazı özelliklere sahipseniz en çok tercih edilen oyuncular arasında yer alarak birçok projede kendinize rol bulabilir ve yüklü paralar kazanabilirsiniz. Oyuncular çok para kazanıyor mu? derseniz eğer, cevabımız evet olacaktır.
Peki oyuncu olmak için hangi bölümü seçmeliyiz? Bunun için daha küçük yaştaysanız güzel sanatlar liselerinden başlayabilirsiniz. Üniversitelerde ise drama ve oyunculuk ya da konservatuarlarda tiyatro anasanat dalı bölümünü tercih etmelisiniz.
Eğitim almadan oyuncu olmak isteyen çok fazla insan bulunsa da, aşırı yüksek yeteneklere sahip değilseniz eğitimsiz bir şekilde oyuncu olmamalısınız. Ayrıca çok fazla oyunculuk yeteneğiniz olsa dahi, teknik detaylara hakim olabilmek için oyunculuk eğitimi almanız gerekebilir.
Son 4 ayda sadece reklamlardan 3.5 milyon TL kazanan Erçel'in Sen Çal Kapımı dizisinden de bölüm başı 60 bin Tl kazandığı öne sürüldü. Böylece ünlü oyuncunun sadece Sen Çal Kapımı dizisinden aylık 240 bin TL kazandığı ortaya çıktı.
Oyuncu olmak için ne tür özelliklere sahip olmak gerekir? Oyuncu kadrolarında, dizi ve sinema filmi oyunculuğu için yaş, kilo ve boy sınırı yoktur. 0-90 Yaş arası herkes oyuncu olabilir. Oyunculuğa yetenekli olduğunuza inanıyor ve bu yeteneği de eğitimle süslemek istiyorsanız oyuncu olabilirsiniz.
BÖLÜM BAŞI 100 BİN TL KAZANIYOR
Sayfa programının haberine göre, geçtiğimiz günlerde final yapan Sen Çal Kapımı dizisi oyuncusu Hande Erçel'in bölüm başı 100 bin TL, aylık ise 400 bin TL kazandığı ortaya çıktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri