Polis Özel Harekat Olmak için Gerekenler Nelerdir? Özel hareket polisi olarak görev yapmak isteyen kişilerin mülakat sınavını ve fiziki sınavı başarılı bir uygulama şekilde geçmesi gerekir. Bu iki sınavdan sonra ise, adayın polis eğitim merkezinde eğitim tamamlaması ve alması gerekir.
PÖH başvurusu sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmemektedir. Ancak eğitim kriteri olarak başvuran kişinin en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenmektedir. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir.
Duyurular sonucunda gerçekleşen bazı alımlar, Polis Özel Harekat mesleği şartlarını üzerinde taşıyan kişilerin başvuruları için yol gösterici özelliği taşır. Aynı zamanda polis olarak görev yapan kişilerin gerekli şartları taşıması durumunda PÖH olabilme imkanı da bulunur.
PÖH olmak isteyen lise mezunlarının PMYO polis alımına başvuru yapması ve EGM'ye polis olarak girmesi gerekmektedir. EGM'ye polis olarak giren adaylar, daha sonra meslek içinden yapılacak özel harekat polisi alımına başvurabilir.
2023 senesinde polis özel harekat maaşı 29.600 TL ile 32.000 TL arasındadır.
İlgili 32 soru bulundu
Polis Özel Harekat Eğitimi Süresi
Özel Harekat Kursu eğitimleri teorik, pratik ve simülasyon eğitimleri olarak toplam 16 haftalık bir programdan oluşmaktadır.
Yunus polis maaşı 2022: 13.125,00 TL – 13.950,00 TL
Sivil polis maaşı 2022: 13.125,00 TL – 13.950,00 TL.
Bu kapsamda ise, PÖH adaylarında aranan ilk şart ise, yaş sınırıdır. Bu şarta göre de polis adaylarının 28 yaşından gün almamış olması gerekir. Adayların silah taşıma engelinin de bulunmaması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
Tabi bütün bunların olabilmesi için özel harekât polisi olmak için gereken şartların neler olduğunu biliyor olmalısınız. PÖH olmak için boy kilo şartları şu şekilde: Kadınlarda boy 1.62, erkeklerde de 1,67 üzerinde olmalıdır.
Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Eğitimlerine devam etseler bile tercihlerine PÖH (Polis Özel Harekat) Yazabilirler. Mesleğini Normal Polis Olarak Devam Ettirenler Bile PÖH e Geçiş Yapabilir. 671 sayılı kanun hükmünde polisler de özel hareket başvurusu yapabilmektedir.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir. Bu durumda erkekler; askerlik bitimine minimum 180 gün kaldığında JÖH için başvuru yapabilir. Kadınlar; astsubay ve subay alımlarına istedikleri zaman başvuru yapabilirler. Daha sonra Jandarma bünyesinde görev yapmaya başlarlar.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
Pöh parkuru ülkenin polislik birimi içerisinde en etkin birimdir bundan dolayıda parkur hatırı sayılır şekilde zordur. Ama adaylar bunun zorluğunu anlamak için adayların sınavlara girmesine gerek yoktur. Bunun için sehrinizde bulunan kurslara gidebilirsiniz.
Jandarma Özel Harekât birlikleri bulundukları illerin İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı görev yaparlar. İçişleri Bakanlığının emriyle gerektiğinde sınır yurt içi ve yurt dışında terör operasyonları gerçekleştirirler. Ohal, seferberlik ve savaş durumunda TSK'nın emrine verilerek görev almaları sağlanır.
Sisteme ilk kez giriş yapan aday, https://basvuru.pa.edu.tr/ internet adresi üzerinden E-devlet şifresi ile giriş yapıp, gerekli bilgileri doldurduktan sonra BAŞVUR butonuna tıklayarak başvuru işlemini tamamlamaktadır.
Özel hareket polisi olarak görev yapmak isteyen kişilerin fiziki sınavı ve mülakat sınavını da başarılı bir şekilde geçmesi gerekir. Bu iki sınavdan sonra da adayın polis eğitim merkezinde bu görev için bir eğitim alması ve bu eğitimi başarı ile tamamlaması gerekir.
162 cm aşağısında olan bayanlar eğitim kurumuna kabul edilmemektedir. Bununla birlikte erkekler için gerekli olan boy sınırı ise 167 cm olarak belirlenmiştir. Buda gösteriyor ki 167 cm aşağısında boy uzunluğuna sahip erkekler okullara kabul edilmeyecektir.
Boyu 1.70 metrenin altında olanlar da polislik yapabilir.
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
Polis Haber'in Gönderisi
Çay dört özelliğinden dolayı kutsal bir sıvıdır. eşitlenmenin sembolüdür aynı zamanda. günün her saati içilebilen tek içecektir. malumunuzdur.
Polislik Şartları 2023
Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi. KPSS baraj puanını geçmek. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek.
Polis okulları başvurusu için sınavın yapıldığı yıl Ekim ayının ilk günü itibariyle askerliğini yapmayan erkek adaylar ile bayan adaylar için 18 yaşını tamamlaması ve 24 yaşından gün almamış olması, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olması şartı aranmaktadır.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir.
Polis Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Yunus Polis.
Komiser olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Komiser maaşı 2023 verilerine göre ortalama 31.000 TL civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri